Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Alternatieve media is totaal ontspoord

Voor soap series hoeft helemaal niet tv gekeken te worden. Een van de meest langstlopende speelt zich al sinds begin deze eeuw af. Volledig in het Nederlands, zodat ondertiteling niet eens nodig is.

De eerste grote spelers  begin deze eeuw waren Niburu (Anton Teuben destijds nog), Ufoplaza van ondergetekende, Ufowijzer van Harmans. Verder had je nog Ufo forum en uiteraard de onvergetelijk John Kuhles die van alles een website maakte, chaotisch vulde met vooral zichzelf en van zijn sites vooral een verlengstuk van zijn ego maakte. Het resultaat was uiteraard hilarisch. Een webpagina waarop zijn eigen naam soms zelfs bijna 200 keer voorkwam, was niet eens een uitzondering.. Hi la risch dus. …

Maar… Hoewel bijna niemand toen al met elkaar door een deur kon, inclusief ondergetekende, was het wel bezien eigenlijk gewoon kinderachtig gedoe en ook best wel lollig. Bonje maken met Kuhles was op een gegeven moment zelfs een sport geworden. De man weet niet wat negeren is, en hapte op elke opmerking die gemaakt werd. Kortom, ik heb me er er wel mee vermaakt.

Toen op een dag een van Khule’s kornuiten, een triest figuur die zich zelf Toine Trust noemde, wel de hele Ufoplaza website offline wist te krijgen, was het even wat minder lollig, maar goed. Al met al goede tijden, aangezien de website als een tierelier liep en een tijd met recht een “grote” website genoemd kon worden.

Het moraal van het verhaal: Een hoop onderling gedonder, maar alles binnen de (morele) beperkingen. Mensen met kanker werden nog geen niet werkende troep aangesmeerd, een aanslag, ongeluk of gebeurtenis was nog steeds wat het was, en geen complot of een zogenaamde false flag, en de complotten bestonden nog steeds hoofdzakelijk uit het overschatten van de eigen belangrijkheid zodat geheime diensten, nationaal en internationaal, wel verantwoordelijk moesten zijn voor iedere keer als de eigen website even offline was, of leuker, hun best deden informatie tegen te houden die zij juist naar buiten wilden brengen. Niburu was er ijzersterk in.

Anno nu…

Het hele alternatieve wereldje is compleet veranderd. Iedere gebeurtenis, zoals nu Las Vegas, MH17, en uiteraard 911 (waar de alternatieve complot ellende eigenlijk echt begon) en iedere terreur aanslag is niet echt, en sommige personen, zoals Martin Alberda, die zichzelf maar Martin Vrijland heeft genoemd, schromen er zelfs niet voor nabestaanden te beschuldigen, en zelfs lastig te vallen. Het kostte hem een tijdje zijn Facebookaccount, maar schijnbaar had het dan verder geen gevolgen.

Dat soort dingen storen me. Of beter, ik erger me er aan. Maar de toon is dus duidelijk anders. Een hoop “alternatieve” websites tegenwoordig teren op de ellende en goedgelovigheid van anderen. Webshops waar niet werkende zooi wordt verkocht aan wanhopige mensen, aanslagen en rampen waar de eigen fantasie op wordt losgelaten, en, een onderschat gevaar, anti vaccinatie “berichtgeving”. En ondanks dat letterlijk alles wat deze ellendelingen beweren met feiten onderuitgehaald kan worden, wordt het voor zoete koek geslikt.

Tot recent leek het me dat mensen op het verkeerde been werden gezet door dergelijke sites. Maar ben er meer en meer van overtuigd dat mensen die er in meegaan en letterlijk niet open staan voor tegengeluid of erger, de harde feiten, zelf wel zo dom als het achtereind van een koe moeten zijn. Sorry voor wie zich nu aangesproken voelt btw. Of wacht, nee, dat spijt me helemaal niet. Wie er in meegaat is net zo verantwoordelijk voor, onder andere, kinderen die overlijden aan ziektes die zoooo simpel voorkomen hadden kunnen worden, en zelfs de kop weer opsteken dankzij deze heikneuters. Met mensenlevens dient niemand te spelen, en dat is exact wat nu wel aan de hand is. Mensen, ook kinderen, sterven dankzij deze ellendelingen.

Onderhand heb ik al twee keer dreigmail gehad van mensen die menen dan ze me moeten aangeven. Geen idee voor wat dan ook, maar beide keren niks. Doe verdomme ook eens aangifte dan! Het idee alleen hoe meneer agent zal reageren laat me lachen.

Kortom, na een tijdje afwezigheid viel me op dat onze alternatieve “collega’s” het gepresteerd hebben om van van diep triest naar nog erger af te glijden. Het enige lichtpuntje is wel dat onderling elkaar nog steeds niet het licht in de ogen wordt gegund. En komische noten als deze http://www.pateo.nl/HTML/NL/PateoPedia/Desinformanten/Rick_Speelman.htm vrolijken de boel dan wel weer een beetje op.

Voor wie denkt dat deze site ook gebruikt kan worden om onzin te verspreiden: Vanaf nu wordt er actief verwijderd! Zowel in het forum als de nieuwssubmit!

Ben er helemaal klaar mee, en ga me niet ergeren aan onze eigen site ook!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x