Alternatieve media is totaal ontspoord

Voor soap series hoeft helemaal niet tv gekeken te worden. Een van de meest langstlopende speelt zich al sinds begin deze eeuw af. Volledig in het Nederlands, zodat ondertiteling niet eens nodig is.

De eerste grote spelers  begin deze eeuw waren Niburu (Anton Teuben destijds nog), Ufoplaza van ondergetekende, Ufowijzer van Harmans. Verder had je nog Ufo forum en uiteraard de onvergetelijk John Kuhles die van alles een website maakte, chaotisch vulde met vooral zichzelf en van zijn sites vooral een verlengstuk van zijn ego maakte. Het resultaat was uiteraard hilarisch. Een webpagina waarop zijn eigen naam soms zelfs bijna 200 keer voorkwam, was niet eens een uitzondering.. Hi la risch dus. …

Maar… Hoewel bijna niemand toen al met elkaar door een deur kon, inclusief ondergetekende, was het wel bezien eigenlijk gewoon kinderachtig gedoe en ook best wel lollig. Bonje maken met Kuhles was op een gegeven moment zelfs een sport geworden. De man weet niet wat negeren is, en hapte op elke opmerking die gemaakt werd. Kortom, ik heb me er er wel mee vermaakt.

Toen op een dag een van Khule’s kornuiten, een triest figuur die zich zelf Toine Trust noemde, wel de hele Ufoplaza website offline wist te krijgen, was het even wat minder lollig, maar goed. Al met al goede tijden, aangezien de website als een tierelier liep en een tijd met recht een “grote” website genoemd kon worden.

Het moraal van het verhaal: Een hoop onderling gedonder, maar alles binnen de (morele) beperkingen. Mensen met kanker werden nog geen niet werkende troep aangesmeerd, een aanslag, ongeluk of gebeurtenis was nog steeds wat het was, en geen complot of een zogenaamde false flag, en de complotten bestonden nog steeds hoofdzakelijk uit het overschatten van de eigen belangrijkheid zodat geheime diensten, nationaal en internationaal, wel verantwoordelijk moesten zijn voor iedere keer als de eigen website even offline was, of leuker, hun best deden informatie tegen te houden die zij juist naar buiten wilden brengen. Niburu was er ijzersterk in.

Anno nu…

Het hele alternatieve wereldje is compleet veranderd. Iedere gebeurtenis, zoals nu Las Vegas, MH17, en uiteraard 911 (waar de alternatieve complot ellende eigenlijk echt begon) en iedere terreur aanslag is niet echt, en sommige personen, zoals Martin Alberda, die zichzelf maar Martin Vrijland heeft genoemd, schromen er zelfs niet voor nabestaanden te beschuldigen, en zelfs lastig te vallen. Het kostte hem een tijdje zijn Facebookaccount, maar schijnbaar had het dan verder geen gevolgen.

Dat soort dingen storen me. Of beter, ik erger me er aan. Maar de toon is dus duidelijk anders. Een hoop “alternatieve” websites tegenwoordig teren op de ellende en goedgelovigheid van anderen. Webshops waar niet werkende zooi wordt verkocht aan wanhopige mensen, aanslagen en rampen waar de eigen fantasie op wordt losgelaten, en, een onderschat gevaar, anti vaccinatie “berichtgeving”. En ondanks dat letterlijk alles wat deze ellendelingen beweren met feiten onderuitgehaald kan worden, wordt het voor zoete koek geslikt.

Tot recent leek het me dat mensen op het verkeerde been werden gezet door dergelijke sites. Maar ben er meer en meer van overtuigd dat mensen die er in meegaan en letterlijk niet open staan voor tegengeluid of erger, de harde feiten, zelf wel zo dom als het achtereind van een koe moeten zijn. Sorry voor wie zich nu aangesproken voelt btw. Of wacht, nee, dat spijt me helemaal niet. Wie er in meegaat is net zo verantwoordelijk voor, onder andere, kinderen die overlijden aan ziektes die zoooo simpel voorkomen hadden kunnen worden, en zelfs de kop weer opsteken dankzij deze heikneuters. Met mensenlevens dient niemand te spelen, en dat is exact wat nu wel aan de hand is. Mensen, ook kinderen, sterven dankzij deze ellendelingen.

Onderhand heb ik al twee keer dreigmail gehad van mensen die menen dan ze me moeten aangeven. Geen idee voor wat dan ook, maar beide keren niks. Doe verdomme ook eens aangifte dan! Het idee alleen hoe meneer agent zal reageren laat me lachen.

Kortom, na een tijdje afwezigheid viel me op dat onze alternatieve “collega’s” het gepresteerd hebben om van van diep triest naar nog erger af te glijden. Het enige lichtpuntje is wel dat onderling elkaar nog steeds niet het licht in de ogen wordt gegund. En komische noten als deze http://www.pateo.nl/HTML/NL/PateoPedia/Desinformanten/Rick_Speelman.htm vrolijken de boel dan wel weer een beetje op.

Voor wie denkt dat deze site ook gebruikt kan worden om onzin te verspreiden: Vanaf nu wordt er actief verwijderd! Zowel in het forum als de nieuwssubmit!

Ben er helemaal klaar mee, en ga me niet ergeren aan onze eigen site ook!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/10/07/alternatieve-media-is-totaal-ontspoord/

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat site ‘s als Niburu.co en Ninefornews.nl gewoon ongestraft onzin kunnen verspreiden? Dat zou toch niet moeten kunnen. Is het mogelijk om nepnieuws ergens te melden?

  Hoe heeft Toine Trust Ufoplaza offline gekregen?

   

  1. Nou ja, het is een vrij land, waar iedereen mag zeggen en denken wat hij, of zij, wil. Gelukkig maar. Maar daarmee is het ook mogelijk dat mensen dingen denken/vinden/zeggen die je niet aanstaan. Dat is vrijheid, en ik denk ook niet dat daaraan getornd moet worden.

   Mijn probleem is meer het morele deel. Hoe gestoord ben je iedere aanslag/ramp te misbruiken om je idiote complotten op lost te laten? Echte mensen raken gewond en overlijden zelfs. En daar blijft het dan niet bij, nabestaanden worden beschuldigd in het complot te zitten, en daarmee soms zelfs lastig gevallen. Martin Vrijland is daar een kei in. Die is nu zelfs weer bezig over de verdwijning van Anne Faber http://www.martinvrijland.nl/. En alweer specifiek ook gericht op een nabestaande, namelijk haar vriend http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/nathan-fidder-vriend-van-anne-faber-is-acteur-bij-theatertoneelgroep-imperium/  .

   Tegenwoordig pakt hij het iets geniepiger aan en pakt zijn bullshit in in een vorm van vragen. Die man is compleet amoreel en nog meer gestoord.

   En dit soort gedoe zie je dan ook weer terug op sites als niboeroe, 9forNews en al die andere idioten. Ik denk dat ze daarmee toch steeds meer op het randje gaan komen van wat wel en niet nog net mag. Moreel gezien had het al veel eerder moeten stoppen. Wettelijk gezien denk ik dat het nog steeds net mag.

   Daarbij willen ze ook allemaal verdienen aan de zwakkeren van geest (ik heb er geen ander woord voor), en erger, daarbij gaan ze letterlijk over lijken. Met berichtgeving die reguliere gezondheidszorg in discrediet moet brengen en zogenaamde alternatieve medicatie op een voetstuk zet kan je er donder op zeggen dat er wanhopige mensen zijn die het als laatste strohalm zien en er dus slachtoffers vallen. Zeker ook met anti vaccinatie berichtgeving. Kinderen overlijden nodeloos.

   En dat is het soort mensen waar het om gaat, en wat mij steeds meer tegen gaat staan. Het is een “industie” geworden die drijft op desinformatie, leugens, halve leugens en complete onzin waar toch leuk aan verdiend wordt. De mensen er achter zijn louche figuren waarvan mensen, zoals Wasbauer (9forNews) zijn zaakjes via de Bahama’s laat lopen, hier en in Duitsland een spoor van ellende heeft achtergelaten en nu vanuit Spanje zijn zaakjes regelt.

   Wat mij betreft is het een nieuw soort maffia…

   Gelukkig gunnen ze elkaar nog steeds het licht in de ogen niet, want het kan nog veel erger anders.

   Wat Toine betreft, die had ik in de begindagen van Ufoplaza medebeheerder gemaakt. In die tijd was hij nog bij zinnen en zeker ook mede verantwoordelijk voor het zo uitgroeien van de site. Hij kende een grote naam binnen de ufologie die ook eigen servers had. En aangezien hosting indertijd nog best prijzig was, kon de site kosteloos naar een van zijn servers. Nadeel was dat ik het eigen beheer over het domein dan niet meer zelf kon doen. Maar alles was nog koek en ei, dus zag daar geen probleem in.

   Toen begon Toine toch ook vreemde opvattingen te krijgen, en dat begon ook meer en meer op de site door te klinken. Met hem overleggen lukte nooit, en toen hij en John Kuhles meer en meer nader tot elkaar kwamen verscheen op de site van Kuhles informatie die achter de schermen van de site vandaan kwam. We kregen ook enorm veel ufo meldingen binnen, en op een dag verscheen op de site van Kuhles een melding die ook op tape (vhs was toen nog de standaard 🙂 ) was vastgelegd. Die melding was compleet voor me verborgen gehouden. Ik heb nog gevraagd om een copie van die band, maar nee. Ff later was Kuhles ook nog zo grandioos dom om de band per ongeluk te overschrijven met een andere opname. Weg beelden dus. Tel daar bij op zijn idiote gedoe met dat zogenaamde Solaas, en ik was het zat en haalde zijn rechten weg. Waarom hij bij de hoster met lulverhaal aankwam en mijn site ineens de melding gaf: “Site suspended untill issues are resolved”. Kan het me nog steeds herinneren 🙂

   Ik heb dus de dns zelf weer laten verwijzen naar een Nederlandse provider, aan een backup gesleuteld zodat dat die weer kon werken op de nieuwe server, en de site was weer terug.

   Er was echt een heleboel van de site naar Kuhles gegaan zag ik later. Inclusief foto’s. meldingen en meer. Ook deed Kuhles linken naar afbeeldingen op Ufoplaza zodat het hem zelf geen bandbreedte kostte. Dat heb ik afgestraft door al die afbeeldingen te vervangen met andere afbeeldingen met dezelfde naam maar andere boodschappen 🙂 Kuhles had dus ineens een site met afbeeldingen die zijn bezoekers wezen op het jatten van Kuhles en nog wat andere leuke boodschappen die ik toen bedacht had 🙂

   Heel verhaal, maar dit is zelfs nog maar de korte versie..

    

 2. “Voor wie denkt dat deze site ook gebruikt kan worden om onzin te verspreiden: Vanaf nu wordt er actief verwijderd! Zowel in het forum als de nieuwssubmit!“

  Wel een beetje flauw. Het moet toch mogelijk zijn om te discussiëren over bepaalde onderwerpen?

  1. Ik wil simpelweg geen berichtgeving meer zoals dochter genezen door gebruik van cannabis(olie), zoals de laatste die ik weggehaald heb, en dat soort dingen. Discussie is waar de site eigenlijk een beetje op moet drijven inderdaad, maar niet op die manier. Ik wil geen “berichtgeving” in die toon op deze site meer. Dat is wat je al bij al die idioten kan vinden, en ik wil daar niet aan bijdragen. Er zijn zat andere manieren om over dit onderwerp een discussie te starten.

   Ik hoop dat je het verschil wel kan zien.

   1. Ik kan jou hierin alleen maar gelijk geven.  Een prima beslissing !

 3. vind zelf dat je /jij het recht hebt om bepaalde berichten te weigeren cq verwijderen,, persoonlijk vind ik  áls je dan zo nodig iets wilt laten weten aan een ander , stuur hem een PBtje – oid- en laat de ´goed willende´ bezoeker niet delen in jouw ´moeilijkheden´ ,,

 4. Tja, dat het kan wil niet zeggen dat dat ook de opzet is en ook alles maar geplaatst moet worden. Dergelijke berichtgeving hoort hier gewoon niet thuis. Voor een discussie zijn er ook al zat artikelen te vinden op de site. Voor jubel verhalen over genezingen en anti vax bral stukjes en dergelijk is hier geen plaats. Sites zat die daar wel in grossieren onderhand. En we hebben het forum ook nog.

  Deze site is bedoeld om bij de feiten te blijven. Of dat nou over ufo’s gaat, over alternatieve “geneeswijze”, of wat dan ook. Alternatieve media is een gevaarlijke business geworden waar anno nu ook echt mensen door overlijden. Idioten die hun kinderen niet meer laten vaccineren bijvoorbeeld door de valkuilen van “anti vaxxers”. Ziektes steken de kop weer op en kinderen overlijden onnodig. Deze site gaat daar dus geen doorgeefluik voor worden.

   

 5. Kijk, de criminelen die vaccinatie verketteren en talloze mensen met naam en toenaam bewijsloos van moord en verkrachting beschuldigen zijn nu in hun kruis getast door die vreselijke “desinformanten” pagina.

  https://www.ninefornews.nl/crimineel-johan-o-actief-in-alternatieve-media/

  1. Zoals ik al eerder zei: Hi la risch 🙂

   Grappig om te zien dat ze nu ineens ook boos zijn om dingen waar ze zelf ook niet vies van zijn. Inclusief ikzelf. Portretrecht? Er is niet eens alternatieve of reguliere media site waar geen koppen van personen te bewonderen zijn. Stelletje hypocrieten zijn het ook nog.

   Overigens, ik sta zelf ook met volle tevredenheid in die lijst 🙂 Ik heb er echt om moeten lachen, en heb ome Johan nog een mailtje gestuurd zelfs:

   Beste Johan,

   Allereerst mijn complimenten! Het was tot nu een dag zoals alle andere, maar door jou heb ik toch echt weer eens hardop moeten lachen. Mijn dank daarvoor.

   Daarnaast zal ik niet zeuren over het verwijderen van mijn naam en het verhaal erbij. Zelfs mijn foto hoef je niet weg te halen, want ik zie zelf ook wel dat mijn portret je hele site opfleurt.

   Dat er in jouw lijst ook een hoop mede idioten van je staan, neem ik dan maar op de koop toe, aangezien ik ook best wel namen zie waar ik best mee gezien wil worden. Ik moedig je dan ook aan om niet te buigen voor je collega’s van Niboeroe. Hoewel ze net zo van de pot gerukt zijn als jij, voegen ze met alles nog meer hilariteit toe aan je lijst. Nét dat beetje extra dat er voor zorgt dat ik hier nog dagenlang van ga genieten!

   Kortom, succes en ga vooral zo door, want je fleurt een hoop mensen hiermee op!

   Greetz, Rick

   PS: Als je deze mail bij mijn profiel wil zetten, dan heb ik daar geen moeite mee. 

   Geen antwoord uiteraard, maar wel een toevoeging aan mijn vermelding. Iets over ufo’s boven Groningen ofzo.

   Nou ja, hoe dan ook, leuk te zien hoe dit zich ontwikkelt. Stel hypocriete huichelaars zijn het ook nog..

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: