Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Dokter Roel speelt met levens

De gevaarlijke praktijken van Dr. Roel onder de loep.

Op tv ziet u het wel eens voorbij komen: nep dokters die publiekelijk aan de schandpaal worden genageld. Uiteraard niks mis mee. Minder sensationeel en dus minder interessant voor alle “Alberto Stegemannetjes”, is dat het probleem op internet stukken groter is. Zo ook Dr. Roel, zoals deze man zichzelf noemt. Zonder scrupules met levens van anderen spelen is voor deze meneer geen enkel probleem.

Op de website van Orjana weten ze het wel. Heeft u kanker, kijk niet verder! Koop bij ons onze dure nep medicijnen, en chemo, of andere onzinnige behandelingen die uw leven kunnen redden, zijn compleet overbodig!

Er is zelfs een heel “protocol” met een wazig verhaal over waarom u goede reguliere behandeling zou moeten afslaan. Sterker nog, Dr. Roel geeft een afschrikkend betoog waarin de meest waanzinnige claims worden gedaan over waarom reguliere behandeling van kanker niet de weg tot genezing is.

Zeg Dr Roel, heb jij dan soms een alternatief voor de behandeling van kanker.

Jazeker zijn er alternatieven, maar dat wordt wel beschouwd als vloeken in de kerk. De Big Farma zal me het liefst laten liquideren, zij weten namelijk dat er alternatieven zijn, maar daar is geen serieus geld mee te verdienen.

Zij bepalen alles in de gezondheidszorg, artsen en specialisten zijn doorgeefluiken van de Big Farma geworden, hiertoe verplicht door hun beroepsvereniging (er zijn protocollen voor bijna elke aandoening), gehonoreerd door zorgverzekeraars en opgelegd door de overheid.

Het uitgangspunt van biologische geneeskunde is gebaseerd op versterking, verbetering en herstel van de lichaamsfuncties.

Aldus Dr. Roel.. https://orjana.nl/dr-roel-protocol-voor-de-natuurlijke-genezing-van-kanker/

Het “Alternatief”

Bovenstaande is een nogal grote claim met nog grotere beschuldigingen richting reguliere geneeskunde. Dus, werkt het dan ook?

Het wondermiddel wat Dr. Roel aan de man brengt heet Gc protein-derived macrophage activating factor. Dr. Roel kort het af tot GcMAF. GcMAF is een eiwit dat van nature al in het lichaam voorkomt en in grotere dosis de behandeling zou zijn tegen kanker, aids en zelfs autisme. Kortom, het wondermiddel voor immuuntherapie.

In 2008 werd over dit wondermiddel inderdaad door diverse onderzoekers gepubliceerd over de genezende werking van kanker door dit eiwit. Met deze publicaties in de hand proberen scrupuleuze charlatans, als Dr. Roel, dan ook handel aan de man te brengen.

Echter.. Wat u door dergelijke personen niet wordt verteld is dat zo goed als alle publicaties waarin de genezende werking werd behandeld, ook alweer zijn ingetrokken. De reden daarvoor is simpel: Het werkt niet! Nergens kan de werkzaamheid, of zelfs maar de veiligheid, worden aangetoond.

Ook stapt Dr. Roel nogal simpel over wat kanker nu eigenlijk is. Dat deze nare ziekte eigenlijk bestaat uit meer dan 200 verschillende aandoeningen die elk hun eigen behandelwijze behoeven, zult u deze man niet zien beweren.

Erger nog

De behandeling met GcMAf heeft zelfs slachtoffers geëist. In Frankrijk werd een kliniek die de behandeling uitvoerde dan ook gesloten nadat meerdere kankerpatiënten overleden: http://mobile2.24heures.ch/articles/12349881 (Franstalig)

Ook in 2015 verscheen er een artikel op de BBC website waarin ook werd gewezen op de risico’s van het gebruik van GcMaf: http://www.bbc.com/news/health-34326801

Samenvattend, de werking van GcMAF is niet aangetoond, en kan zelfs gevaarlijk zijn. Zeker wanneer reguliere medische behandeling wordt onthouden ten gunste van GcMAF. In dat geval lijkt een dodelijke afloop voor kanker patiënten welhaast zeker.

Spelen met levens

Het schijnt voor veel “alternatieve” websites, of beter, de mensen achter deze sites, geen enkel probleem te zijn hun bezoekers te trakteren op klakkeloos overgenomen onzin berichten, waarin steevast reguliere medische behandeling wordt ontraden. Meestal wordt hierbij dan een ook nog een of ander, uiteraard niet werkend, alternatief in de plaats gegeven.

In Nederland zijn er een paar websites die grossieren in dergelijke berichten. Namelijk, http://www.wanttoknow.nl/, http://www.ninefornews.nl/, http://urubin.com/ (Kraven), http://worldunity.me/ (Kraven), http://healthbytes.me/ (Kraven), http://time2wakeup.me/ (Kraven) en http://www.niburu.co/.

De website Niburu verwijst onder ieder artikel ook nog eens naar de Ojana website van Dr, Roel, zodat we vermoeden dat er tussen deze twee websites iets meer dan een toevallige connectie is.

Ook valt de naam Kraven in dit verband op. Deze gevaarlijke meneer grossiert in websites waar klakkeloos artikelen worden overgenomen. Letterlijk zelfs, aangezien deze man niet snel van enige creativiteit en schrijftalent beschuldigd zal worden, en zijn sites vult met kopie & plak werk.

Hoe dan ook, het inspelen op de wanhoop van mensen met ernstige, of zelfs dodelijke, aandoeningen blijft een walgelijke praktijk die potentieel mensenlevens kan kosten. Het ontraden van reguliere medische behandelingen voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

Ook Dr Roel is in dit opzicht levensgevaarlijk.

Wanneer is deze biologische geneeswijze van kanker de beste keuze?:

Als je bent geopereerd en de tumor is verwijderd (bijvoorbeeld jouw darm- of jouw borsttumor) en er geen kanker meer aantoonbaar is. Dan wordt op statische gronden toch vaak chemo geadviseerd. In dat geval is de biologische geneeswijze van kanker absoluut de beste keuze.

Als je na verloop van tijd (soms jaren later) na de operatie (met of zonder chemo nabehandeling) toch uitzaaiingen ontwikkelt of een recidief (ter plaatse van de operatie steekt de kanker toch weer de kop op) krijgt. In dat geval zal chemo (of zogenaamde immunotherapie of moleculaire therapie) worden geadviseerd. Ook dan is de biologische geneeswijze verreweg de beste keuze.

Als je bent opgegeven en de oncoloog ‘niets meer voor je kan doen’ en je op straat wordt gezet, zal de biologische geneeswijze je niet in de steek laten en zal je je elke dag weer sterker voelen.

Aldus Dr Roel.

Voor alle duidelijkheid, er bestaat geen biologische geneeswijze voor een hardnekkige ziekte als kanker. Chemotherapie is in de meeste gevallen de enige manier om kankercellen te verslaan. Hoe groot de aanslag van een chemokuur op het menselijke lichaam ook is, er bestaat geen enkel ander alternatief!

Garantie op genezing heb je nooit, maar wel op een zeer goede kwaliteit van leven tijdens deze biologische geneeswijze van kanker.

Het is een goede keuze en een prima alternatief met, in vergelijking tot chemo, een uitstekende kwaliteit/prijs verhouding.

Uiteraard heeft niemand een garantie op genezing met dergelijke praktijken, en is de prijs altijd te duur. Zieke mensen lopen zelfs de kans te betalen met hun leven.

Wie is Dr Roel.

Nieuwsgierig naar wie die Dr. Roel dan is, gaan we op zoek naar de persoon achter de naam. Het blijkt dat de man ook nog eenzelfde website runt, www.gezondig.nl. Zowel de website www.orjana.nl en www.gezondig.nl blijken niet op naam geregistreerd te zijn, en beiden bij een verschillende hosting provider te zijn ondergebracht, zodat op deze manier niet is te achterhalen wie nu eigenlijk achter de website zit.

Het KvK nummer geeft iets meer informatie, en geeft een adres in Amsterdam. Maar nog steeds geen naam. http://bedrijfnederland.nl/noord-holland/amsterdam/cv-gezondig

Het is toch opmerkelijk te noemen dat iemand die dergelijke medische behandelingen aan de man brengt, dat doet zonder contact gegevens en bezoekadres. Dr. Roel blijft een anonieme naam tot zover. Meer dan een 06 nummer wordt niet prijs gegeven.

Na nog een beetje meer doorgraven blijkt de werkelijke naam Roel Veldhuizen, en heeft deze man zelfs een Facebook profiel:

https://www.facebook.com/roel.veldhuizen.37?lst=100001249997923%3A100006704617417%3A1489779776

Over zijn opleidingen zegt hij zelf experimentele pathologie gestudeerd te hebben aan “Medicijnen Leiden”:

https://www.facebook.com/pages/Medicijnen-leiden/178688928892455?ref=br_rs

Niet duidelijk is of Veldhuizen hiermee nu de Universiteit van Leiden bedoelt, of dat bovenstaande Facebook pagina is opgezet door anderen. Vanuit het Facebookprofiel van Veldhuizen wordt in ieder geval gelinkt naar de bovenstaande Facebook pagina, wat ook een teken aan de wand is.

Daarnaast noemt de man zichzelf “Medicus patholoog, uitvinder, artiest enz.”. Ook in het BIG register, waar zorgverleners zich verplicht dienen te registreren, is geen R. Veldhuizen te vinden als arts.

Het mag duidelijk zijn dat Dr. Roel toch liever niet met naam en toenaam in het openbaar verbonden is aan praktijken die eigenlijk verboden zouden moeten zijn. Letterlijk grof willen verdienen aan radeloze mensen is een walgelijke praktijk uiteraard.

Over grof verdienen gesproken

Op zijn site zelf maakt Dr. Roel al een kostenplaatje voor zijn behandeling:

Helaas is Gcmaf relatief prijzig, echter in vergelijking met chemotherapie zeer goedkoop. Per maand kost Gcmaf ongeveer E700. De andere middelen kosten per maand ongeveer E300, dat brengt de totale kosten op zo’n 1000 euro/maand.

Dat zijn dus minimaal DUIZEND euro’s rechtstreeks uitgegeven aan “medicijnen” die niet werken en in de pocket van Dr. Roel.

Uiteraard is er nog een addertje onder het gras:

Gcmaf 3x/week 0,4 ml intramusculair (i.m.) (dit kan je bij jezelf doen in het bovenbeen) gedurende 1 maand, daarna 2x/week 0.45 ml i.m. Als meer activiteit nodig is, kan men hoger doseren tot bijvoorbeeld 1 ml per dag intraveneus (in een ader). De effectiviteit maar ook de kosten lopen dan snel op en qua kosten naar zo’n E4000 per maand, meestal is dit niet nodig.

Kortom, een stevige prijs die u uit eigen zak dient te betalen, aangezien u voor dit soort “behandelingen” geen beroep kunt doen op uw ziektekosten verzekering.

Voor de geïnteresseerden in de prijzen die worden gehanteerd door deze man, kan terecht op https://orjana.nl/winkel/ .

Wij hopen dat u van deze prijzen net zo bent geschrokken als wij.

Moraal van het verhaal

Dr Roel is wat dit soort praktijken op internet lang niet de enige die deze lucratieve handel bedrijft. Met een klein beetje zoeken, zijn er nog velen meer te vinden. Het verbaast ons eigenlijk ook dat dit soort praktijken legaal zijn.

Wat ons echter het meeste verbaast is het feit dat zoveel alternatieve media, en personen achter dergelijke websites, hier ook in meegaan en zelfs actief zijn betrokken, zoals de website www.niburu.co . In enkele gevallen, zoals Niburu, hebben we, gezien de inhoud van de gebrachte onderwerpen, ook zo onze twijfels over de mentale gesteldheid van dergelijke personen.

Wie willens en wetens serieus dergelijke praktijken aanprijst ten koste van reguliere behandelingen voor levensgevaarlijke aandoeningen, hoort, wat ons betreft, achter de tralies. Spelen met het leven van anderen kan op geen enkele wijze gerechtvaardigd worden.

Ook niet als het zo “onschuldig” is als het klakkeloos overnemen van artikelen van anderen, want geen van de bovengenoemde websites blijkt in staat ook maar een artikel zelf te schrijven, en ook maar een beetje “basic” onderzoek te doen. De uitzondering op deze regel is www.wanttoknow.nl. De man achter deze website, Guido Jonkers, mag dan niet aan knip en plakwerk doen, maar ziet dan ook weer achter alles een complot, en lijkt ook de reguliere wetenschap te zien als de vijand.

Laat het duidelijk zijn dat een man die serieus gelooft in kabouters, toch niet de aangewezen persoon is om u te vertellen dat je alvleesklier kanker beter kunt bestrijden met Geelwortel dan met reguliere behandeling: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/alvleesklierkanker-kurkuma-effectiever-dan-chemotherapie/

Het mag duidelijk zijn, het is een beroerd stel bij elkaar. Het moraal van het verhaal is dan ook dat valse hoop geven aan wanhopige mensen een van de meest beroerdste dingen is die iemand kan doen. Wie er daarnaast dan ook nog eens aan wil verdienen, hoort, wat ons betreft, achter de tralies. We vragen ons eigenlijk ook af dat als een van de bovenstaande charlatans zelf ooit ziek mocht worden, deze niet zelf ook met gezwinde spoed een dokter opzoekt om zelf wel vooraan te staan om met een reguliere behandeling kans te maken op genezing.

Laat het duidelijk zijn dat een alternatieve behandeling op basis van baat het niet, dan schaadt het niet, ieders vrije keus is. Het is tenslotte uw eigen geld wat u over de balk smijt. Laat u echter niks wijsmaken. Reguliere medische behandelingen geven het meeste kans op succes! Iets wat stevig onderbouwd en bewezen kan worden aan de hand van klinische testen en onderzoeken!

http://worldunity.me/fase-4-kanker-genezen-met-gcmaf/

http://www.iocob.nl/2015/11/gcmaf/

https://en.wikipedia.org/wiki/GcMAF

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2008/12/03/cancer-cured-for-good-gc-maf-and-the-miracle-cure/

Ome Johan Oldenkamp

1 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
21
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x