Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Sneue figuren

Je zou er bijna medelijden mee krijgen. De sneue figuren die je dagelijks voorzien van een dosis paranoia, nepnieuws en de meest tenenkrommende complottheorieën. Compleet in hun kruis getast omdat mensen het toch wagen ze complotdenkers te noemen.

Het soort mensen wat hun achterste niet met een krant kan vegen omdat hun kont dan al rap slimmer is dan de kop lijkt dit jaar wel heel erg explosief toegenomen te zijn. Ten minste, de wappies die de onbeheersbare drang ondervonden om hun grieven online kenbaar te maken. Liefst met een heuse eigen website en, vreemd genoeg, via de social media die zij met zijn allen grondig vervloeken.  En ze doen zeker niet onder voor de oude rotten in het complottend wereldje, zoals de doorgedraaide kneusjes achter sites als Niboeroe, Wanttoknow en 9ForNews en consorten.

Een ding hebben ze allemaal gemeen: Ze zijn gepikeerd omdat ze niet serieus genomen worden en worden weggezet als “complotters”.

Jaja, wedden dat u deze niet zag aankomen?

Hoe is dat mogelijk, zou je denken. Ze onderbouwen immers alles zo goed en natuurlijk moet je wel heel naïef zijn om niet gewoon aan te nemen wat deze “deskundigen” je allemaal aan het verstand willen brengen.

Niboeroe maakt jammeren zelfs tot een kunst. Klagen en schooien om geld in een moeite door.

https://www.niburu.co/binnenland/15663-ik-laat-mij-niet-meeslepen-in-allerlei-complottheorieen-2

En dan hebben we ook nog een oude rot in het vak. Martin Alberda. Deze heikneuter viel ooit zelfs nabestaanden van de mH17 ramp lastig, omdat hij vond dat dat allemaal maar een hoax was, en er dus helemaal geen nabestaanden waren. Zijn eigen naam was ook een hoax, dus noemt deze man zichzelf nu maar Martin Vrijland. Klinkt een stuk beter, nietwaar? Deze enge meneer praat over zichzelf in derde persoon, wat het allemaal net nog even wat meer creepy maakt.

Letterlijk ieder artikel op deze meneer zijn site gaat uiteindelijk over zichzelf, waarin klagen en zichzelf op de borst slaan de tendens is. Martin heeft ook een hekel aan de rest van de alternatieve media. Die is, volgens Martin , juist bedoeld is om hem in een kwaad daglicht te stellen. Niet dat Martin daar nog iemand anders voor nodig is.

https://www.martinvrijland.nl/page/5

Ook een oude rot in het vak is Micha Kat. Ooit toch een heuse echte journalist voor het NRC. Tot meneer van het padje raakte. Micha praat vol passie, ook in derde persoon uiteraard, over baby’s die verkracht en letterlijk verscheurd worden door de zogenaamde elite. In zijn video’s gaat meneer soms zo over de rooie dat het nodig is om zo nu en dan ook eens zijn mond af te vegen. Zo hup de mouw er langs.  Ook Micha vind de rest van de alternatieve media maar niks. Waarschijnlijk omdat die hem ook al lang geleden niet meer te pruimen vonden. Het resultaat was een paar serieus vermakelijke bonjes die uiteraard publiekelijk uitgevochten werden. Kat en Vrijland waren ooit ook vrienden. Tot ze bonje kregen om geld. Kat schoof niet meer genoeg.

Kat maakte het zo bond dat justitie nog wel even een hartig woordje met hem wil spreken. En dus verdween kat naar Ierland met nog even een tussendoortje naar Ijsland, om daar asiel aan te vragen, want meneer vond zichzelf een politieke vluchteling die in Nederland niet meer veilig was. Kansloos natuurlijk, en dus droop Kat met de staart tussen de koude benen weer af naar de veilige haven Ierland.

Ondertussen heeft kat toch weer een paar mafklappers gevonden waar hij (nog) geen bonje mee heeft. Geef het even tijd, en ook dat komt vanzelf weer. Tot dan lijken deze sneue figuren Kat min of meer te adoreren. Kat geniet er zichtbaar van. Kijk voor je zelf. Wees er snel bij, want ook dit videokanaal zal vast geen lang leven beschoren zijn.

Nog zo’n minkunkel die jaren meeloopt is Guido Jonkers. Loopt ook al jaren mee, en is een van de weinigen in het rijtje die wel klinkende munt weet te slaan uit zijn “opvattingen”.  Ook Guido staat het niet aan dat zoveel mensen hem toch maar als complotdenker zien, maar verpakt het handig.
Word jij ook afgewezen als ‘complotdenker’..??, vraagt Guido zich af.
En dan komt een heel epistel waarin even duidelijk wordt gemaakt dat als je niet meegaat met al die waanzin, JIJ het fout hebt, want JIJ hebt jezelf niet goed geïnformeerd.. Maar natuurlijk Guido!

Een andere geldmachine is 9ForNews. De eigenaar van deze site, die ook nog tientallen anderen bezit waarin je allerlei onzin tegen betaling wordt aangesmeerd, kan er van leven als God in Frankrijk. In Spanje in zijn geval dan. Deze meneer, Maurice Wasbauer, jatte ooit de niburu.nl website en maakte er 9ForNews van, huurde een losgeslagen student in die hele dagen niks anders te doen heeft dan het internet af te struinen om alles van zijn gading op 9ForNews te dumpen. Ook hier houden ze er niet van complotdenker te worden genoemd. Tenzij het wel van pas komt. Koppen als “Complotdenkers zijn niet gek. Socioloog legt uit waarom we nog veel van hen kunnen leren” en “We moeten complotdenkers niet wegzetten als paranoïde gekken. Deze socioloog legt uit waarom” maken ineens duidelijk dat als complotdenker worden weggezet eigenlijk toch helemaal niet zo’n groot probleem is.

https://www.ninefornews.nl/?zoeken=complotdenker

Uiteraard is het rijtje nog veel langer, en gaat zelfs nog van kwaad naar erger, maar het beeld is duidelijk. De mensen achter deze sites zien zichzelf als de nieuwe messias en dulden eigenlijk geen tegenspraak. Wie het anders ziet is gek.

Gelukkig leven we in een vrij land, en mag iedereen denken en, binnen bepaalde grenzen, zeggen wat zij willen. En zo hoort het ook in een democratie. Maar sinds alternatieve media door de Corona uitbraak een enorme boost heeft gekregen lijkt deze vrijheid een beetje in zijn voegen te kraken. De invloed van de alternatieve media valt niet meer te ontkennen. 5G masten gaan in rook op, zorgpersoneel wordt persoonlijk aangevallen en geschoffeerd, ministers kunnen niet meer vrij over straat zonder uitgescholden of bespuugd te worden, winkelpersoneel mishandeld. En we kunnen gerust aanwijzen waar deze tendens vandaan komt….

Kat had het in een video al eens over gerechten en executies. Uiteraard op het zo verfoeide Youtube, die dan ook prompt een einde maakte aan meneer zijn videokanaal.

Corona heeft ze een enorme boost gegeven, en de nadruk ligt dan ook op de huidige pandemie. Wanneer dit weer is overgewaaid komen de oude paradepaardjes weer van stal, en storten zij zich weer massaal op antivaccinatie en andere zaken waardoor mensen werkelijk gevaar kunnen lopen.

Dergelijke websites verbieden kan niet en moet je ook niet willen in een vrij land. Iedereen heeft het recht compleet door te draaien. Maar wellicht kan tegenover zoveel onzin ook wel wat meer informatie geboden worden over waarom dergelijke complotten niet kloppen en hoe het dan wel in elkaar zit, zoals nu.nl een beetje doet

Ow, wacht.. Dat is natuurlijk niet te vertrouwen, nep nieuws en een manier om alternatieve media in diskrediet te brengen…

De duistere hoeken van Neerlands alternatieve media.

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x