Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Connectie Bende van Nijvel & Gladio?

In België is weer ophef ontstaan over de beruchte Bende van Nijvel. Een van de leden zou geïdentificeerd zijn. Een ex-rijkswachter en voormalig lid van de elite eenheid Diane. En dat levert ook gelijk een mogelijke link op met het beruchte Gladio, die door heel Europa voor dood en verderf zorgde.

Het Algmeen Dagblad publiceerde vanmorgen onder de kop “Bende van Nijvel: ‘De Reus’ is ontmaskerd” het nieuws over een 61 jarige ex rijkswachter die vlak voor zijn dood in Mei 2015 aan familie bekend zou hebben dat hij een van de leden van de beruchte Bende van Nijvel geweest zou zijn. 

Onderzoek zou inderdaad uitgewezen hebben dat de man compleet in het plaatje past van een van de bendeleden die “de reus” werd genoemd. En daarmee lijkt er voor het eerst dan toch een doorbraak bereikt te zijn in de zoektocht naar de bende leden.

Maar wat het nog interessanter maakt is de mogelijke link met Gladio. De link met Gladio werd door onderzoekers al vermoed, maar kan met de waarschijnlijke identificatie van een van de daders van de bende nu ook beter onderbouwd worden. 

Gladio was een initiatief van de VS en de Navo om door heel Europa gewapende groepen in het diepste geheim te laten opereren met als doel het communisme buiten de deur te houden. Gladio was ook een zogenaamd “Stay Behind” netwerk in het geval Rusland Europa binnen zou vallen om zo gewapend verzet te kunnen bieden. Het ontaarde echter in aanslagen, ontvoeringen en een hoop slachtoffers. Gladio ging “officieel” in 1952 van start, maar was al jaren eerder actief als afzonderlijke groeperingen.

In Belgie werd al vermoed dat de de speciale eenheid Diane, waar de man toe behoorde, connecties had met Gladio en was er al het vermoeden dat de leden van de bende binnen de rijkswacht gezocht moest worden.

Officieel is overigens nog niks bevestigd. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Door Amerika en de Navo gesponsorde terreur: Operatie Gladio

http://www.knack.be/nieuws/belgie/is-de-reus-van-de-bende-van-nijvel-na-35-jaar-ontmaskerd/article-normal-915533.html

https://www.ad.nl/buitenland/bende-van-nijvel-de-reus-is-ontmaskerd~a55786a2/

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x