Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Bende van Nijvel “inside job”?

Het was in diverse onderzoeken al eerder gesuggereerd: De Bende van Nijvel kreeg bescherming en werd bestuurd van hogerop. Nu is daar dan wellicht dan ook het eerste bewijs voor.

In een eerder artikel waarin we de daden van de bende op een rij hebben gezet, werd het volgende geschreven over de laatste, en meest gruwelijke, overval van de bende:

Aalst, 9 November 1985

Op 9 November is het wederom een Delhaize supermarkt die wordt aangedaan door de bende. Het is ook meteen de meest gruwelijke.

Terwijl aan de ene kant van de parkeerplaats net een busje van de rijkswacht weg rijdt, rijden de overvallers aan de andere kant de parkeerplek op. Direct bij binnenkomt van de overvallers breekt ook hier paniek uit, en de overvallers schieten op alles wat beweegt. Wonderwel met alleen gewonden als resultaat.

De recent geïdentificeerde “reus” laat zich hier helemaal gaan, en schiet op iedereen die hem voor de voeten loopt. Ook hier worden de caissières weer gedwongen hun lades leeg te maken en nemen de overvallers een kleine kluis met geld mee.

De overval ging razend snel en nam niet meer dan enkele minuten in beslag.

Toch werd het een bloedbad waarbij zelfs hele gezinnen werden afgeschoten. Trieste balans: 8 doden, 8 zwaargewonden en talloze slachtoffers met lichtere verwondingen.

Hoewel de overval maar enkele minuten duurde, was het toch deze overval waarbij de daders ternauwernood wisten te ontkomen. Terwijl de daders wegreden arriveerde de toegesnelde politie. Maar deze waren niet opgewassen tegen de vuurkracht en konden de snelle Golf GTI ook niet bijhouden.

Weer ontsnapte de bende. Ditmaal wel voor het laatst.

Dat bij aankomst even daarvoor de politiebescherming voor de winkel net was vertrokken, was al opvallend, maar tegen een half uur voor sluitingstijd ook niet helemaal abnormaal. Maar over juist deze toevalligheid blijkt nu een toenmalig betrokken rijkswachter iets te zeggen te hebben.

Mocht zijn getuigenis kloppen, dan bestaat er ook geen twijfel meer over het feit dat deze bende gesteund werd van binnenuit de toenmalige rijkswacht.

Een tot dusver anonieme ex rijkswachter zou onlangs een nieuwe verklaring afgelegd hebben waarin hij van hogerhand zou zijn opgedragen het bevel te geven om de bij de Delhaize supermarkt aanwezige politiebescherming terug te roepen.

De man zou verbaasd zijn geweest, maar de opdracht kwam van hogerhand, en werden dus uitgevoerd.

Luttele minuten later vond de meest bloederige, en laatste, overval van de bende plaats.

Ondertussen melden Belgische media ook dat de zogenaamde “gouden tip” die de hele zaak wel eens zou kunnen openbreken toch nog is binnengekomen.

Mocht de verklaring van de ex – rijkswachter dan ook nog eens kloppen, dan zou de ontknoping nog wel eens tot een ongekende schokgolf kunnen leiden.

Ook het feit dat de meeste betrokkenen bij de bende nog steeds in leven, of zelfs aan het werk kunnen zijn, maakt de hele zaak des te meer explosief. Een kat in het nauw maakt rare sprongen..

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/oud-rijkswachter-ik-moest-de-bewaking-van-delhaize-aalst-een-half-uur-vroeger-afblazen-op-dag-van-raid~aab9fee4c/

De Bende van Nijvel: Het spoor van bloed

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x