Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Peter R. de Vries gevraagd onderzoek te doen naar Bende van Nijvel

Peter R. de Vries, die eerder ook al onderzoek deed naar Operatie Gladio, blijkt in de zomer van 2020 ook gevraagd te zijn onderzoek te doen naar de Bende van Nijvel.

Operatie Gladio was een compleet losgeslagen “stay behind” operatie op Europees niveau dat, in geval van een (Russische) inval verzet moest coördineren. Het mondde uit in terrorisme, moorden, overvallen en afpersing en tot op de dag van vandaag betaald onze regering leden “zwart” uit.

Door Amerika en de Navo gesponsorde terreur: Operatie Gladio

In 2007 ging de deksel wat betreft Gladio nog meer van de beerput. Onze overheid liegt en bedriegt en probeerde uit alle macht operatie Gladio uit de schijnwerpers te houden.

Mede dankzij Peter R. de Vries kwamen er nog meer kwalijke zaakjes boven water en werd er ook een link gelegd met onze Zuiderburen. Wapens gingen zo de grens over, rechtszaken en aangiftes werden tegengewerkt en in beslag genomen wapens doken weer op bij wapenhandelaars. Beschermd vanaf hogerhand door de Nederlandse en Belgische overheden. Een mogelijke link met de beruchte Bende van Nijvel werd indertijd ook al voorzichtig gelegd.

 

 

 

In 1985 overviel de Bende van Nijvel een Delhaize filiaal in het Belgische Aalst. Hierbij werden de ouders en de zus van David van Steen vermoord en overleefde hij zelf een schotwond. Van de Steen was via Twitter in contact gekomen met de Vries en het zou de zomer van 2020 tot een ontmoeting in Amsterdam komen. De afspraak ging uiteindelijk niet door, en zou later alsnog plaatsvinden.

De Vries en van Steen zouden een gesprek hebben over de nog steeds niet opgeloste zaak rond de Bende van Nijvel en eventuele betrokkenheid van de Vries bij het onderzoek naar de voorvallen.

De betrokkenheid van de Vries was ook niet zo ver gezocht gezien zijn eerdere onderzoek naar operatie Gladio, die de Bende van Nijvel zaak lijkt te overlappen.

Zover mocht het echter niet komen. De Vries werd op klaarlichte dag vermoord.

Ondertussen suddert het onderzoek naar de Bende van Nijvel in België nog steeds door, maar echte doorbraken zijn er nooit geweest.

Onderzoeken lijken nog steeds vanaf hogerhand te worden tegengewerkt.

Overlever David Van de Steen: “Peter R. de Vries wou zijn tanden zetten in Bende-dossier”

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x