Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Alle Turken terug naar Marokko

Zo stond er ooit eens op een muur gekalkt. Een beter voorbeeld van hoe dom racisme is kan je je nauwelijks voorstellen. De muur van toen is vervangen door Social Media, en die doet maar weinig aan het aanpakken ervan.

Publiciste Karin Spaink plaatste vandaag een artikel als aanklacht tegen de diverse social media platvormen, zoals Twitter en Facebook. Waarom pakken zij racistische uitingen niet meer en beter aan? En wellicht moet er dan maar eens een proefproces komen om te kijken of dergelijke mediareuzen dan wel gedwongen kunnen worden het probleem aan te pakken.

De tweet is gericht aan twee mensen die nogal eens het mikpunt zijn geworden van racistische opmerkingen en erger. Sylvana Simons, iedereen wel bekend, en Quinsy Gario. De laatste is uiteraard beter bekend als de man achter de pietenprotesten.

Alle Turken terug naar Marokko

Nu mag iedereen het zijne vinden van de opvattingen van deze mensen, maar een hoop mensen schijnen te zijn vergeten dat Nederland een vrij land is waar iedereen het recht heeft op eigen opvattingen. Opvattingen die niet perse overeen moeten komen met die van jezelf.

Verleden maand tweette een vrouw uit Duindorp dat ze blij was dat de gemeente Den Haag dit jaar geen zwarte pieten meer zou inzetten. En dat heeft ze geweten . Scheldpartijen, eieren tegen de ramen en bedreigingen werden haar deel.

Moeten we zoveel intolerantie willen of zelfs toestaan in Nederland?

Het antwoord lijkt duidelijk. Uiteraard moet dat niet. Sterker nog, het is inderdaad wel eens tijd om hier wat meer aandacht aan te schenken. Het “gedoe” rond zwarte piet lijkt het slechtste in mensen los te maken, en is dan wellicht ook het uitgelezen moment om hier wat meer aandacht aan te besteden.

Mensen hoeven het helemaal niet altijd met elkaar eens te zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Racisme is gewoon dom.

Of het proefproces van Karin Spaink er ook daadwerkelijk komt is afwachten. Maar mocht die er komen, dan kon de uitspraak wel eens wat gevolgen hebben.

http://www.spaink.net/2017/12/06/haat-is-besmettelijk/

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x