Alle Turken terug naar Marokko

Zo stond er ooit eens op een muur gekalkt. Een beter voorbeeld van hoe dom racisme is kan je je nauwelijks voorstellen. De muur van toen is vervangen door Social Media, en die doet maar weinig aan het aanpakken ervan.

Publiciste Karin Spaink plaatste vandaag een artikel als aanklacht tegen de diverse social media platvormen, zoals Twitter en Facebook. Waarom pakken zij racistische uitingen niet meer en beter aan? En wellicht moet er dan maar eens een proefproces komen om te kijken of dergelijke mediareuzen dan wel gedwongen kunnen worden het probleem aan te pakken.

De tweet is gericht aan twee mensen die nogal eens het mikpunt zijn geworden van racistische opmerkingen en erger. Sylvana Simons, iedereen wel bekend, en Quinsy Gario. De laatste is uiteraard beter bekend als de man achter de pietenprotesten.

Alle Turken terug naar Marokko

Nu mag iedereen het zijne vinden van de opvattingen van deze mensen, maar een hoop mensen schijnen te zijn vergeten dat Nederland een vrij land is waar iedereen het recht heeft op eigen opvattingen. Opvattingen die niet perse overeen moeten komen met die van jezelf.

Verleden maand tweette een vrouw uit Duindorp dat ze blij was dat de gemeente Den Haag dit jaar geen zwarte pieten meer zou inzetten. En dat heeft ze geweten . Scheldpartijen, eieren tegen de ramen en bedreigingen werden haar deel.

Moeten we zoveel intolerantie willen of zelfs toestaan in Nederland?

Het antwoord lijkt duidelijk. Uiteraard moet dat niet. Sterker nog, het is inderdaad wel eens tijd om hier wat meer aandacht aan te schenken. Het “gedoe” rond zwarte piet lijkt het slechtste in mensen los te maken, en is dan wellicht ook het uitgelezen moment om hier wat meer aandacht aan te besteden.

Mensen hoeven het helemaal niet altijd met elkaar eens te zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Racisme is gewoon dom.

Of het proefproces van Karin Spaink er ook daadwerkelijk komt is afwachten. Maar mocht die er komen, dan kon de uitspraak wel eens wat gevolgen hebben.

http://www.spaink.net/2017/12/06/haat-is-besmettelijk/

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/12/06/alle-turken-terug-naar-marokko/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik vermoed dat of de comments gesloten worden, of de hele bijdrage verwijderd gaat worden..

  https://www.nieuwskoerier.nl/news/216667-alle-turken-terug-naar-marokko

 2. Een pareltje…

  Turken en Marokkanen behoren tot een ander subras van het blanke hoofdras dan Nederlanders.

  Reactie #27.

  Mensenrassen 🙂

 3. Racisme = dom

 4. wie haalt het aan om te zorgen dat mensen een antipathie krijgen aan bepaalde bevolkingsgroepen?.

  welk land zet zijn eigen burgers achter om gelukszoekers alles naar de klote te helpen?.

  wie hebben er een hekel aan het westen en westerlingen ,maar gaan er toch tussen wonen en de boel provoceren.

  als je het dan zo nodig over discriminatie wilt hebben dan moet je bij de moslim zijn want alles wat niet moslim is moet kapot volgens dat geloof.

  en dan krijgen wij de schuld als wij vinden dat de maat vol is en daar wqat van zeggen,want dan ben je een racist.

  het enige wat wij mogen is werken en mond dichthouden,en proberen je hoofd boven water te houden want wij hoeven niet op hulp te wachten want die krijgen wij niet.

  1. Beste “Kerel”,

   Wie zijn “wij”, welke hulp zou je dan willen hebben en wat bedoel je dan precies met “iets van zeggen”?

   Je snapt niet zo goed waar het hier over gaat, geloof ik. In het hele artikeltje wordt er nergens een oordeel gegeven. Het artikel gaat over onverdraagzaamheid tegenover andermans mening, opvatting en/of overtuiging.

   Je mag het best hartgrondig met iemand oneens zijn, maar zo gauw we vervallen naar bedreigingen, pesterijen en erger als je geen gelijk krijgt, vervalt ook dit land tot bananenrepubliek status.

   Overigens, als ik jou was zou ik mijn “kennis” wat betreft religies maar eens opfrissen. Misschien kan je hier beginnen. Qua gruwelijkheden en onverdraagzaamheid hoef je helemaal niet naar de Koran te verwijzen. De Bijbel voldoet wat dat betreft ook al prima!

   Overigens is “wat van zeggen” iets anders als bedreigen, molesteren en de mond snoeren. Racisme is dom. Hoe je het ook wil verpakken of excuseren!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: