De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Alle Turken terug naar Marokko

Zo stond er ooit eens op een muur gekalkt. Een beter voorbeeld van hoe dom racisme is kan je je nauwelijks voorstellen. De muur van toen is vervangen door Social Media, en die doet maar weinig aan het aanpakken ervan.

Publiciste Karin Spaink plaatste vandaag een artikel als aanklacht tegen de diverse social media platvormen, zoals Twitter en Facebook. Waarom pakken zij racistische uitingen niet meer en beter aan? En wellicht moet er dan maar eens een proefproces komen om te kijken of dergelijke mediareuzen dan wel gedwongen kunnen worden het probleem aan te pakken.

De tweet is gericht aan twee mensen die nogal eens het mikpunt zijn geworden van racistische opmerkingen en erger. Sylvana Simons, iedereen wel bekend, en Quinsy Gario. De laatste is uiteraard beter bekend als de man achter de pietenprotesten.

Alle Turken terug naar Marokko

Nu mag iedereen het zijne vinden van de opvattingen van deze mensen, maar een hoop mensen schijnen te zijn vergeten dat Nederland een vrij land is waar iedereen het recht heeft op eigen opvattingen. Opvattingen die niet perse overeen moeten komen met die van jezelf.

Verleden maand tweette een vrouw uit Duindorp dat ze blij was dat de gemeente Den Haag dit jaar geen zwarte pieten meer zou inzetten. En dat heeft ze geweten . Scheldpartijen, eieren tegen de ramen en bedreigingen werden haar deel.

Moeten we zoveel intolerantie willen of zelfs toestaan in Nederland?

Het antwoord lijkt duidelijk. Uiteraard moet dat niet. Sterker nog, het is inderdaad wel eens tijd om hier wat meer aandacht aan te schenken. Het “gedoe” rond zwarte piet lijkt het slechtste in mensen los te maken, en is dan wellicht ook het uitgelezen moment om hier wat meer aandacht aan te besteden.

Mensen hoeven het helemaal niet altijd met elkaar eens te zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Racisme is gewoon dom.

Of het proefproces van Karin Spaink er ook daadwerkelijk komt is afwachten. Maar mocht die er komen, dan kon de uitspraak wel eens wat gevolgen hebben.

http://www.spaink.net/2017/12/06/haat-is-besmettelijk/

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Racisme = dom

wie haalt het aan om te zorgen dat mensen een antipathie krijgen aan bepaalde bevolkingsgroepen?. welk land zet zijn eigen burgers achter om gelukszoekers alles naar de klote te helpen?. wie hebben er een hekel aan het westen en westerlingen ,maar gaan er toch tussen wonen en de boel provoceren. als je het dan zo nodig over discriminatie wilt hebben dan moet je bij de moslim zijn want alles wat niet moslim is moet kapot volgens dat geloof. en dan krijgen wij de schuld als wij vinden dat de maat vol is en daar wqat van zeggen,want dan ben je… Lees verder »

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder