Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

De Aarde is niet plat, en dit is waarom niet.

Dat de Aarde niet plat is, is een gegeven. Toch denken steeds meer mensen dat dat niet zo is en is de vreemde situatie ontstaan dat het zelfs uitgelegd moet worden waarom de Aarde zelfs niet plat kan zijn.

Dat de Aarde niet plat is, is een gegeven. Toch denken steeds meer mensen dat dat niet zo is en is de vreemde situatie ontstaan dat het zelfs uitgelegd moet worden waarom de Aarde zelfs niet plat kan zijn.


De website van de “Flat Earth Society”, de grootste promotor van de misvatting dat de Aarde plat is, bezit een heuse faq (Frequently Asked Questions). Veel gestelde vragen in het Nederlands. Het eerst wat daarin opvalt is dat van de gestelde vragen er nauwelijks een wordt beantwoord. Hoofdzakelijk bestaat de argumentatie uit het weerspreken van feiten en bewijzen zonder daar een een zinnige en onderbouwd alternatief tegenover te stellen of zelfs regelrechte beschuldigingen aan het adres van, onder andere, astronauten.

De coverup

Uiteraard kan de aarde niet plat zijn zonder een enorme coverup om de mensheid dom te houden. Een van de eerste dingen die dan opkomt is dan natuurlijk hoe het dan mogelijk is dat we we wel foto’s hebben van een ronde aarde. Zelfs filmbeelden. En wat te denken van al die astronauten die de Aarde met eigen ogen als een ronde planeet hebben gezien en dat nog steeds doen?

Het antwoord is verbluffend simpel: Astronauten zijn omgekocht of worden op de een of andere manier gedwongen om vol te houden dat de Aarde rond is. Uiteraard kunnen astronauten ook nog simpelweg voor de gek gehouden worden om te denken dat de Aarde rond is.

Foto’s en meer zijn dan uiteraard nep.

Een coverup van gigantische proporties dus want wat dit betreft dan uiteraard niet alleen Nasa, maar ook instanties als ESA en de rest van de wereldwijde ruimtevaart “industrie”. En dan laten we alle wetenschappelijke instellingen en astronomen nog buiten beschouwing.

Een platte Aarde

Stel dat er inderdaad een enorme complot gaande is en de wereld is onverhoopt toch plat. In wat voor wereld leven we dan en wat betekent dat voor ons.

De ironie..

We leven dus op een platte wereld. En dat heeft gevolgen. Niet rond maar een platte schijf betekent automatisch dat we ook de vloeibare (nikkel/ijzer/magma) binnenkant van onze planeet kunnen vergeten. Een platte wereld gaat dus door het leven zonder vulkanen. Maar ook zonder magnetisch veld, en dus ook zonder Noorderlicht en, erger, het grootste deel van de bescherming tegen de schadelijke straling van de zon. Dat kompassen ook niet meer werken is dan nog maar een vervelende bijkomstigheid.

Hebben we dat overleeft, dat komt het volgende probleem om de hoek. Van rond naar een platte schijf houdt ook in dat we het grootste gedeelte van de massa van een ronde planeet verliezen. En massa is toch aantrekkingskracht en dus zwaartekracht. Praktisch betekent dat weer dat het toch een stuk lastiger wordt om met de voeten op de grond te blijven staan. En erger, onze atmosfeer zou simpelweg de benen nemen aangezien er weinig is dat het dan op zijn plaats houdt.

Aan de positieve kant.. Ruimtevaart is ineens binnen ieders bereik. Een beetje richtingsgevoel en een flinke sprong en je bent op weg.

Maar stel dat we dit allemaal toch weten te overleven, dan zijn er toch nog een paar andere “probleempjes” op te lossen.

Zoals iets als dagen en nachten. Is onze Aarde rond dan is er natuurlijk de fabel, in de ogen van de echte gelovigen dan, dat deze in ongeveer 24 uur om zijn as draait en dus op die manier er voor zorgt dat iedereen bij elke omwenteling een keer de zon te zien krijgt. Dag en nacht dus.

Zoiets gaat natuurlijk niet werken met een platte schijf. Of we zitten met zijn allen in het donker, of we hebben met zijn allen daglicht op een platte schijf.

Maar wacht. Daar heeft de society een oplossing voor:

The sun simply illuminates only a portion of the earth at a time. This also explains timezones as we can then see the path of the Sun, a circle above the flat earth.
https://www.theflatearthsociety.org/home/index.php/about-the-society/faq

Vrij vertaald: De zon verlicht alleen een gedeelte van de Aarde. Daarom hebben we ook tijdzones en zien we het pad van de zon nog steeds als een cirkel boven een platte Aarde.

Kortom, onze Zon is een uit de kluiten gewassen zaklantaarn. Het verklaart overigens dan nog steeds niet waarom het afwisselend dag en nacht blijft op de polen met het wisselen van de seizoenen.

Het wordt nog een beetje gecompliceerder als je je bedenkt dat er op de platte Aarde ook helemaal geen Zuidpool kan bestaan. Op een platte Aarde is de Zuidpool de rand van de schijf geworden.

Volgt u het nog?

Hebben we al het bovenstaande dan als zoete koek geslikt, en geloven we eindelijk dan toch echt dat de Aarde plat is, dan zitten we ineens zonder seizoenen want die worden toch veroorzaakt door de stand van de Aardas tegenover de zon? Dat werkt natuurlijk niet meer als de Aarde plat is.

Maar ook daar is een verklaring voor bedacht:

The radius of the sun’s orbit around the Earth’s axis symmetry varies throughout the year, being smallest when summer is in the northern annulus and largest when it is summer in the southern annulus. Additionally it also raises and lowers. This causes the effect of the sun appearing to move in a figure eight throughout a year.
https://www.theflatearthsociety.org/home/index.php/about-the-society/faq

Kortom, we geloven gewoon dan maar dat de Zon rond de Aarde draait en daar wat kunstjes doet om ons dan alsnog te voorzien van seizoenen.

En dan nog wat andere probleempjes..

Mochten we na alle bovenstaande dan toch nog steeds in goede gezondheid verkeren, dan zal een, of meer, van de volgende dingen je dag dan alsnog verpesten:

– Het weer op een platte aarde zal totaal op hol geslagen zijn met enorme ongekende stormen.
– Navigeren zal toch een probleem zijn.
– Het complete dierenrijk zal nogal in de war zijn. Zeker de soorten die migreren van Noord naar Zuid en andersom.

En dan zijn er vast nog wel meer zaken te bedenken die je leven op een platte Aarde vast een stuk onaangenamer maken.

Uiteraard is het ultieme bewijs voor een platte Aarde op Youtube te vinden…

 

Al met al angstwekkend te noemen dat zoveel mensen, inclusief “beroemdheden”, er in meegaan. Geloven staat vrij. Oerdom zijn ook.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x