De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

14 grossiers in nep medicatie voor kanker gesloten in de VS.

De Nederlandse overheid lijkt er niet zo mee in de maag te zitten, maar het Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration) heeft wel een duidelijke boodschap afgegeven aan de “alternatieve kanker branche”.

Een oprukkende en beangstigende trend de laatste jaren: Meer en meer plekken op internet, waar anders, waar de meest waanzinnige claims worden gedaan over de helende werking van nogal wat natuurlijke producten. Van asperges, ananas tot cannabis en meer zou in staat zijn kanker te voorkomen, of zelfs genezen. Uiteraard is het dan ook te koop voor schrikbarende prijzen. Waarmee één bijwerking zich al direct laat gelden: Misselijkheid van alleen de prijzen al.

Uiteraard voelen een hoop personen/websites zich ook geroepen dergelijke onzin aan de man te brengen met zogenaamde onderzoeken, klokkenluiders en, altijd prijs, verhalen van mensen die claimen genezen te zijn door een, of meer, van dergelijke methoden.

Het antwoord hierop kan heel kort zijn: Onzin!

In letterlijke alle gevallen blijft er van de “genezingsclaims” , na wat graafwerk, niks over, of is het verhaal net even anders. De zogenaamde onderzoeken zijn in letterlijk alle gevallen uitgevoerd door personen die zelf iets te verkopen hebben, en/of compleet uit het verband gerukte legitieme onderzoeken. Om over de zogenaamde klokkenluiders maar te zwijgen.

Kortom, de mensen achter dit soort sites en webshops zijn fantasten en moraal totaal verknipte personen die teren op de angst voor een nare ziekte. Of erger, wat helaas ook veelvuldig voorkomt, zieke mensen een reguliere behandeling zelfs ontraden ten gunste van de eigen “medicijnen”.

In ons land wordt hier, helaas ziet, of nauwelijks, tegen opgetreden. En goed voorbeeld is de zogenaamde Dr. Roel, die al jaren zijn activiteiten ongestoord kan uitvoeren.

In Amerika lijkt het tij ondertussen wel een beetje te keren, zoals blijkt uit een actie van de Amerikaanse overheid.

14 “bedrijven” die een leuke omzet haalden uit het verkopen van dergelijke nep medicatie zijn aangepakt, en kunnen hun deuren dus wel sluiten.

Tijd dat we ook in Nederland dergelijke acties gaan zien.

http://gizmodo.com/the-fda-just-cracked-down-on-14-companies-selling-fake-1794633285

https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm048383.htm

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

 

die gekken zelf es een -lekkere- chemokuur/en aansmeren,  < helaas is m´n zus overleden er aan  , dus spot er a.u.b. niet mee >

neenee, jij niet dit is een algehele opmerking , niks speciaals, sorry voor mogelijk verkeerd neerzetten

fijne dag nog

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder