Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

De duistere hoeken van Neerlands alternatieve media.

Onlangs publiceerde het weekblad Nieuwe Revu een artikel over de misstanden in de alternatieve media. En die zijn niet mis. Het verspreiden van onzin, tegenwoordig nepnieuws genoemd, is zeer lucratief geworden. Erger nog is het spelen met levens van, met name, kankerpatiënten. Uiteraard ook met als doel er aan te verdienen. En flink ook.

In het artikel van de Nieuwe Revu wordt aardig uit de doeken gedaan wat de hedendaagse motivatie is van Neerlands bekendste “complot” sites. Van alternatieve media kan nauwelijks meer sprake zijn wanneer we het hebben over dergelijke sites.
(Onderstaande links openen in een nieuwe Tab/Venster.)

Sabine Wortelboer

U heeft het niet kunnen missen. Sabine, het jonge meisje met een ongeneeslijke hersentumor. Een indrukwekkend persoontje die graag nog wat kaarten wilde voor ze zal overlijden. Het werd een overweldigend succes gelukkig. Alhoewel de media wel melding maakten van een dure ingreep in Amerika, waarvoor het geld via crowdfunding werd opgebracht, ging men niet dieper in op wat voor behandeling dit eigenlijk was.

Op de website “Kloptdatwel” werd dat echter al in Januari wel gedaan: https://kloptdatwel.nl/2017/01/19/de-dubieuze-kankerbehandelingen-van-de-burzynski-kliniek/

De laatste strohalm voor wanhopige mensen in de klauwen van een zeer omstreden figuur die al enige tijd op de aandacht van de Amerikaanse overheid kan rekenen, en zelfs al werd aangeklaagd voor dit soort praktijken. Het was enkel door een maas in de Amerikaanse wetgeving dat Dr. Burzynski niet werd veroordeeld.

Hoe triest ook, Sabine is zo een duidelijk voorbeeld van hoe wanhopige mensen financieel worden uitgekleed. Met dank aan de duistere kant van de alternatieve media!

Geschiedenis
Teuben bij het nog bestaande Niburu in Soest

Vlak na 2000 waren er nog maar enkele alternatieve websites die wisten uit te groeien. Enkelen uit de begintijd, zoals UfoPlaza en Ufowijzer hadden een specifiek onderwerp. Een andere site die het breder trok en over een andere boeg gooide was Niburu.nl. Het “geesteskindje” van Anton Teuben. Teuben was, destijds nog, een man met geld, en pakte het groots aan. Niburu werd ondergebracht in een bedrijfspand met kantoren en een loods in het Groningse Winsum.

Voor een domeinnaam en serverruimte was, in die tijd, ook geen extra hypotheek meer nodig, zodat ook andere websites als paddenstoelen uit de grond schoten. Neerlands alternatieve media was geboren…

Maar Niburu bleef, wat complotten en aanverwante onderwerpen betreft, veruit de grootste. En legde daarmee de basis voor wat nu letterlijk de grootste bron van nepnieuws is geworden. Een stuk kwalijker nog, ook niet schroomt om desinformatie te verspreiden over vaccinaties, en nog kwalijker, zich gestort hebben op de vreselijkste ziekten met als doel er grof aan te verdienen.

Ninuru.co/nl

Anton Teuben en de mensen om hem heen verhuisden in loop van tijd naar Soest, waar een pand werd betrokken dat iedere maand toch maar even zo’n 8000€ moest kosten. Alles bij elkaar werd het gefinancierd door reclame inkomsten, cursussen, een webshop, en nog wat andere activiteiten. En dat bleek, een tijdje dan, een schot in de roos.

Anton Teuben mag met recht een naïef man genoemd worden, en dat bleek wel toen het financieel

Anton Teuben terug bij af

toch niet helemaal meer op rolletjes ging lopen. Financiële tegenslagen stapelden zich op en luiden het begin van het einde in. Uiteindelijk werd het hele hebben en houden uit het dure pand gezet, en keerde Teuben, ditmaal berooid, terug naar Groningen. www.antonteuben.nl

Maar voor het zover was, werd Teuben nog wel zijn site en toebehoren afhandig gemaakt. In 2013 kwam Teuben er achter dat hij niet, zoals hij dacht, alles in handen had. Zijn site was ineens onbereikbaar doordat twee van zijn “medewerkers”, Jeff Poelstra en Alexandra Heydebree, alle passwords hadden aangepast en er met de inhoud van de site en database vandoor gingen.

Www.niburu.co was geboren.

Onder Teuben werd www.niburu.nl nog wel weer “hersteld”, maar het kwaad was al geschied. Financiële problemen en perikelen met medewerkers hadden hun tol al geëist tot daar ineens Maurice Wasbauer zich als redder aanbood. En dat bleek de doodsteek. Wasbauer wist op slinkse wijze zich de resten van Niburu toe te eigenen en voor zijn eigen doel te gebruiken.

Het werd het einde van www.niburu.nl.

Niburu.nl

Hoewel ook Niburu.nl vol stond met onzinnigheden en complotten, was het nog niet de aard en de toon die we tegenwoordig zien. Geen antivaccinatie en onzin berichten over, met name, kanker en de behandeling daarvan. Dat veranderde nadat Wasbauer met de site aan de haal ging. Plots veranderde de inhoud en toon van de site. De site werd doorspekt met (slinkse) verwijzingen naar andere sites van Wasbauer, waar allerlei niet werkende producten werden aangeboden. Van helende dvd’s tot borstvergroting op afstand, om maar een paar te noemen.

Uiteindelijk werd het niburu.nl domein op een zijspoor gerangeerd en werd de site herdoopt in NineForNews.

Het einde voor Niburu.nl.

Uit onderzoek, met name ook door Nieuwe Revu, blijkt overigens dat Wasbauer grossiert in websites met dubieuze inhoud.

NineForNews & Maurice Wasbauer

Zoals eerder gezegd, ineens was Maurice Wasbauer, die zichzelf ook al wat jaren Michel Lejeune noemt, de grote man achter de site. Ninefornews werd het portaal tot zijn andere duistere handeltjes. Nieuwe Revu dook daar dieper in.

We stuiten op Trancewerk, een website waar je geluidsfragmenten kunt kopen die je in hypnose zouden brengen, voor enkele tientjes tot een paar honderd euro. De hypnosesessies verhelpen vrijwel alle problemen: slechtziendheid, obesitas, psychische stoornissen, kanker, 75 soorten angst, vroegtijdige ejaculatie, jaloezie, noem maar op.

Aldus nieuwe Revu.

Wasbauer met zijn Trancewerk

Maar daar blijft het niet bij. Wasbauer runt nog veel meer sites met duistere handeltjes, en zelfs dating en seks sites. Maar los van dat levert alleen Ninefornews Wasbauer al zo’n tienduizend Euro’s op. Per maand! Kortom, het aanwakkeren van paranoia met artikelen over vaccinaties, kanker medicatie, zoals chemo, en het algemeen aanwakkeren van angstgevoelens door middel van artikelen waarin letterlijk alles in twijfel wordt getrokken, blijkt een schot in de roos en legt Wasbauer geen windeieren.

De site blijkt tegenwoordig van artikelen voorzien te worden door betaalde vertalers. Eigen artikelen worden niet meer geschreven. Hoewel betaalde vertalers eigenlijk ook een eufemisme is. Met uitbetalen heeft Wasbauer wel eens wat moeite, blijkt. Klagen kan bij Wasbauer via een postbus op de Bahama’s, of het huisadres in het warme Spanje.

Zoeken op Google naar heer Wasbauer levert dit op: Sommige resultaten zijn mogelijk verwijderd op grond van Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.

Wij denken wel te weten waarom Wasbauer Google heeft verzocht zoekresultaten naar zijn persoontje te verbergen..

Www.ninefornews.nl & https://www.trancewerk.nl/

Wanttoknow & Guido Jonkers

Wanttoknow is een laatkomertje in dit illustere gezelschap. De man achter de site, Guido Jonkers,

Guido Jonkers

doet echter niet onder voor de rest. Al moet gezegd worden dat op deze site de artikelen wel van eigen hand zijn. Jonkers weet diverse “kopstukken” uit het alternatieve wereldje strikken die geregeld een wazige bijdrage aan de site leveren. Ook Jonkers levert zijn bijdrage aan de anti vaccinatie complotten, en is zeker ook niet vies van het inspelen op het gemoed van zijn zieke medemens. Diverse artikelen waarin argeloze lezers kennis mogen nemen van het “feit” dat chemo niet werkt voor kanker bijvoorbeeld, staren u op de site ook tegemoet. Zoals op zoveel van dergelijke sites, is cannabis (olie) het antwoord op kanker. Al de rest is alleen ter meerdere eer en glorie van de boze “Big Pharma”, die weet dat chemo niet werkt, alternatieve medicatie, zoals cannabis, in de doofpot stopt, en daarbij over lijken gaat om dit geheim te houden.

Dit alles was allemaal niet zo kwalijk wanneer dergelijke artikelen ook niet onder de neus terecht kwam van mensen die op zoek zijn naar de laatste strohalm. Of nog erger, reguliere behandeling afslaan ten gunste van dergelijke niet werkende alternatieven. Dat dergelijke zaken voorkomen staat vast. Een van de bekendste voorvallen was die van de al rap overleden Sylvia Millecam, die door Jomanda regelrecht naar haar dood begeleide. De diagnose borstkanker was al gesteld, toen Jomanda en consorten haar wijsmaakten dat ze niks meer als een bacteriële infectie onder de leden had. Met niks meer dan wat paracetamol werd ze behandeld. Tot het te laat was.

Vergis u niet, mensen als Jonkers bewandelen dezelfde weg! Met artikelen waarin u van alles wordt

Martijn van Staveren

wijsgemaakt over chemokuren en de zogenaamde alternatieven, begeven deze lieden zich op zeer glad ijs!

Het verdienmodel van Jonkers is echter anders. Hier geen alternatieve geneesmiddelen, maar lezingen. Een onuitputtelijke voorraad praatjes die voor duur geld wordt verkocht.

We berichtten hier al eerder over http://www.dulcet.nl/2017/04/14/laat-niks-wijsmaken-martijn-

staveren/ Via de Wanttoknow website zijn dergelijke lezingen te boeken, en onder het kopje “WantToKnow Aanbieding” is ten tijde van schrijven Martijn van Staveren nog steeds in de aanbieding. Van Staveren harkte in 2015 minimaal 150.000 Euro binnen, en zal het de daarop volgende jaar vast niet slechter gedaan hebben. . En ja, dat leest u goed: 150.000€ ! http://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/paranormaliteit-en-orakelen/buitenaards-contact-of-geldklopperij

En zo is ook Guido Jonkers, en aanhang, er echt niet alleen om u te voorzien in uw dagelijkse dosis paranoia, maar is de site en werkwijze zeker ook niet slecht voor de inkomsten.

Niet illegaal, maar zeker ook niet erg fris.

Www.wanttoknow.nl

Niburu.co
Niburu NL/CO Logo

Onder de alternatieve websites kan Niburu.co met recht de koning van het gekkenhuis genoemd worden. De mensen achter deze site, Alexandra Heydebree en Jeff Poelstra, zien in letterlijk alles een complot, probleem of voorspelling. De site is doorspekt met anti vaccinatie artikelen, en meer gevaarlijk, artikelen waarin letterlijk reguliere behandeling voor nare ziektes wordt afgeraden ten gunste van “natuurlijke genezingsproducten. Uiteraard kunnen die dan aangeschaft worden via de link die onder elk artikel aanwezig is.

Die link leidt naar de website van de levensgevaarlijke Dr Roel, waar wij al eerder over schreven: http://www.dulcet.nl/2017/03/17/dokter-roel-speelt-levens/

Zoals ook al in het artikel van Nieuwe Revu opgemerkt werd, het telefoonnummer wat bij de contact gegevens vermeld staat is dan weer van Alexandra Heydebree. Dit gegeven en het feit dat onder ieder artikel de link naar deze verwerpelijke site vermeld staat zou zelfs de meest naïeve geesten onder ons toch aan het denken moeten zetten.

De mensen achter deze site hebben er een grote baat bij om met dergelijke bangmaak artikelen de bezoekers aan te zetten dan toch vooral maar eens een kijkje te nemen op de webshop, waar de producten niet alleen schandalig duur zijn, maar, uiteraard, ook nergens voor nodig zijn. Loop een willekeurige apotheker binnen, en u heeft voor een fractie van de prijs wel werkende middelen. Daarnaast bestaan er geen werkende natuurlijk alternatieven voor, bijvoorbeeld, chemo. Ondanks dat Dr Roel dat argeloze bezoekers wil wijsmaken. We durven zelfs wel te stellen dat wanneer deze man u een alternatief voor chemo verkoopt dat u op bent opgelicht en speelt met uw leven!

Voor de rest bestaat de site uit van andere wazige sites overgenomen nieuws met daaraan een eigen invulling. De komst van de denkbeeldige planeet Nibiri en zijn bewoners, loopt als een rode draad door de site. De komst van deze planeet Nibiri is meermaals voorspeld, het laatst verleden jaar Maart, maar nog steeds niet gekomen. Daar wordt dan nooit de goede conclusie uit getrokken uiteraard. Liever verzint men een uitleg en het hele verhaal begint weer van voren af aan.

De inhoud van de site is zo waanzinnig absurd dat je je kan afvragen of er wel mensen zijn die daar ook in mee gaan. Het antwoord is, vreemd genoeg, ja, er gaan mensen in mee. Sterker nog, er gaan veel mensen in mee. Het onzingehalte is klaarblijkelijk een garantie op succes. Dit geldt overigens voor alle genoemde sites.

De realiteit, waar dan waarschijnlijk maar weinig mensen oog voor hebben, is gelukkig toch wel zo dat wat voor onderwerp er ook op de Niburu website wordt aangesneden, de feiten zo goed als altijd bewezen anders zijn. Om als voorbeeld de berichtgeving over vaccinaties en kanker behandelingen te nemen: Daar is zoveel openbare en betrouwbare informatie over te vinden, dat dergelijke berichtgeving binnen enkele minuten door iedereen zelf ontkracht kan worden.

De vraag is dan ook waarom zo weinig mensen dat doen.

Ook de mensen achter deze site zijn wat ons betreft een verachtelijk stel wat willens en wetens speelt met de gezondheid van hun bezoekers. De site wakkert paranoia op alle vlakken aan en speelt in op de angst voor een nare ziekte. Of erger, mensen die ziek zijn en op zoek naar iedere strohalm.

De verwante site van Dr Roel opereert op het randje van de wet wat dit betreft. Al vermoeden wij zelf dat het hier en daar er toch ook flink overheen gaat.

Everwijn Overberg
Everwijn Overberg Alias Kraven

Ook deze man wordt in het artikel van Nieuwe Revu genoemd, en ook met deze enge meneer hebben wij zelf in het verleden al een aanvaring gehad toen Overberg simpelweg artikelen van onze site kopieerde om er zelf goede sier mee te maken. Overberg vond dat informatie vrij diende te zijn en dus auteursrechten voor hem niet gelden. Ondergetekende heeft er een een vermelding aan overgehouden die Overberg tot de dag van vandaag online heeft laten staan: http://worldunity.me/over-copyrights/

Een grappig citaat hieruit:

World Unity doet hier NIET aan mee. Op deze site treft u een groot aantal unieke artikelen aan van mijn hand en van andere World Unity medewerkers en wilt u deze plaatsen op uw eigen site, dan zeggen wij: GRAAG!

Grappig omdat Overberg zelf niet of nauwelijks iets schrijft, maar zijn sites vult met gestolen, een ander woord is er niet voor, content. Voor wat er dan wel zelf geschreven wordt door “medewerkers” treffen we hier een goed voorbeeld aan: http://worldunity.me/lionas-leermomentje-etherische-spinnen-zijn-allemaal-slecht-oefening-hoe-je-kan-voelen-of-iets-energetisch-goed-of-slecht-is/ of deze http://worldunity.me/invasie-van-buitenaardse-vluchtelingen-tegen-gehouden/

Ons is niet duidelijk wie in Gods naam iets dergelijks zou willen overnemen…

Wie dacht dat Maurice Wasbauer (Ninefornews) al grossierde in dubieuze websites, kan van Overberg nog veel leren.

Een citaat van Overberg uit het artikel van Nieuwe Revu:

Hij tuigt steeds clusters van honderden websites op, volautomatisch in elkaar gezet, die artikelen van andere websites afhalen. Ze zijn amateuristisch, maar krijgen per website toch enkele bezoekers via Google en Facebook. ‘Het is een volumebusiness,’ legt Overberg uit. ‘Met tien sites heb je niks, met honderd heb je een begin en met duizend een netwerk. Als die duizend sites allemaal een beetje opleveren, heb je aan het einde een goedgevulde bankrekening. Hoeveel? Om je een hint te geven: 10.000 euro per maand is weinig.’

Aldus Overberg.

Een goede les voor iedere bezoeker met een vleugje paranoia die geregeld terecht komt op een “Overberg” site. De inhoud is, meestal, simpelweg gejat en desnoods door een “vertaler” gehaald. Iets wat wel vaker opvalt op, onder andere, Worldunity. http://worldunity.me/

En zoals alle wegen naar Rome leiden, leidt de traffic van Overberg zijn sites, naar eigen zeggen 8000!, naar Kenwell Nature curcumin. Een website waar geelwortel poeder als wondermiddel tegen zo goed als elke kwaal wordt verkocht.

En dus hier ook weer: De goedgelovigheid van de bezoekers is goud geld waard!

http://worldunity.me/, https://www.kenwell-nature.com/nl/, http://www.naturotheek.com/, http://healthbytes.me/ en nog velen meer.

Of het door het artikel in de Nieuwe Revu komt, of een andere oorzaak heeft weten we niet, maar uitgerekend vandaag ging urubin.com uit de lucht.

Pateo.nl
Johan Oldenkamp

De laatste die we in dit illustere rijtje zullen noemen, betreft de site van Johan Oldenkamp. Deze “waanzinnige geleerde” is compleet doorgeslagen. Enkele van zijn “wapenfeiten”: Heeft de aanslag op Kennedy opgelost, de bijbel herschreven, een hele nieuwe basis voor wetenschap en geloof geschapen en, ja dat leest u goed, de holocaust weerlegd. Uiteraard zijn dit maar enkele onderwerpen die hij, naar eigen zeggen uiteraard, heeft gepresteerd.

We zouden deze man verder in zijn waarde laten, ware het niet dat heer Oldenkamp ook nogal wat nare trekjes heeft die in het verleden ook al de aandacht van, onder andere, het CIDI (http://www.cidi.nl/) trok.

Met name het ontkennen van de holocaust en andere antisemitistische uitlatingen trok de aandacht van wel meer mensen. Voor het onderbouwen van zijn beweringen en cijfers gebruikte Oldenkamp de website van Stormfront (https://www.stormfront.org/forum/f22/) . Wat deze organisatie verder inhoudt zal u na een klik en een blik wel duidelijk zijn…

Volgens de officiële (valse) geschiedschrijving zijn er in de Tweede Wereldoorlog 6 miljoen Joden vermoord. Laten we beginnen met het vaststellen dat het woord Jood verwijst naar een mens die gelooft in (onder andere) de Torah. We kunnen het immers niet hebben over een bepaald ras, want er bestaat helemaal geen Joods ras, zoals is ontzenuwd bij Mythe nummer 10. Voor de officiële lezing van 6 miljoen vermoorde Joodse gelovigen bestaat echter totaal geen bewijs. Op geen enkele muur in Auschwitz zijn bijvoorbeeld sporen van gifgas aangetroffen. Ook zijn nergens stoffelijke resten gevonden die ook maar een begin van een bewijs zouden kunnen zijn van een dergelijke massamoord. In 2011 heeft een zekere Gewain op het forum van Stormfront.org tien bewijzen gegeven die een definitief einde maken aan de mythe van de Holocaust, die ik integraal heb overgenomen op mijn website

Aldus Oldenkamp: http://www.pateo.nl/nieuwsbrief071.htm

En, zoals de rest van het stel, ook hier moet er brood op de plank komen. Dus worden er cursussen, boeken en meer media gevuld met onzin aangeboden. Schijnbaar is er ook in dit geval dan weer een markt voor.

Meer over Oldenkamp en zijn praktijken hier: http://www.dulcet.nl/2017/01/15/laat-niks-wijsmaken-johan-oldenkamp/

http://www.pateo.nl/HTML/NL/index.htm

Labiele mensen leegschudden

Het artikel van Nieuwe Revu verhaalt onder de kop “Labiele mensen leegschudden” over de praktijken van Overberg. Wat ons betreft gaat hetzelfde op voor alle boven genoemde personen. Al moet gezegd worden dat zeker enkelen daarvan zelf ook enige labiliteit niet ontzegd kan worden.

Hoe dan ook is wel duidelijk dat de meest populaire onzinverspreiders zeker ook een motief hebben om dergelijke onzin te plaatsen. Geef de bezoeker wat zij willen lezen, hoe onzinnig ook. Het zorgt er voor dat mensen terug komen en is goed voor de handel immers.

De toon en de boodschap van dergelijke sites zijn drastisch verschoven. Waar ooit meer de focus lag op onzinnigheden als chemtrails, complotten en voorspellingen, is nu het aanbod meer en meer verschoven naar hoe farmaceutische bedrijven de boel zouden besodemieteren.

Al moet gezegd worden dat zeker in die branche ook niet altijd alles even fris is. http://www.dulcet.nl/2017/01/08/wetenschappelijk-moraal/

We leven in tijden dat informatie steeds makkelijker bereikbaar is voor iedereen, en dus ook voor de argeloze bezoekers van dergelijke sites. Het is daarom lastig te begrijpen waarom er niet een beetje meer aan factchecking wordt gedaan. De berichtgeving is maar zeer zelden gebaseerd op feiten, en dit valt zelf na te zoeken voor iedereen.

Aliens vliegen niet af en aan om graancirckels te maken, neer te storten, mensen te ontvoeren of hebben het beste, dan wel het slechtste, voor met de mensheid. Chemo werkt wel degelijk uiteraard, vaccinaties zijn niet gevaarlijk, zit geen snood plan achter, en heeft wereldwijd al heel wat ziektes uitgeroeid. En nee, er zit geen lood of andere dubieuze zaken in vaccinaties.

Dat klinkt voor de meeste mensen allemaal best logisch. En dat is het ook! Sterker nog, met een beetje logisch redeneren en wat zoekwerk, heeft iedereen zo de juiste informatie te pakken.

Kwalijke zaken

Uiteraard is geld verdienen op zich niks om voor te schamen. Bij iedereen moet er brood op de plank

Dr Roel

komen. Wat, in in ieder geval wel, erg tegen de borst stuit, is de manier waarop dit gebeurt. Het vullen van sites, soms zelfs geheel automatisch, zoals Overberg (Kraven) presteert, is nog tot daar aan toe. Wie daarin mee wil gaan, is daar vrij in. Maar het wordt meer duister wanneer een groot deel van de artikelen gaat bestaan uit valse informatie over voeding en ziekten. Of zelfs de bestrijding van ziektes, de vaccinaties.

En dat kan in potentie mensenlevens kosten. Wie in die waanzin meegaat en kinderen niet laat

vaccineren, neemt een levensgroot risico. Of wat te denken van de constante stroom anti chemo berichtgeving. In veel gevallen vergezeld van een eigen dubieuze webshop waar u alternatieven kunt aanschaffen.

Wat het in het geval van chemo en kanker allemaal nog een stuk verachtelijker maakt is dat mensen die lijden aan deze verschrikkelijke ziekte, een stuk vatbaarder zijn voor een “laatste strohalm” en hun hoop en geld inzetten op iets wat niet werkt. Mocht u denken dat dit niet gebeurt dan zal Dr Roel u vast op andere gedachten brengen:

Zeg Dr Roel, heb jij dan soms een alternatief voor de behandeling van kanker.
Jazeker zijn er alternatieven, maar dat wordt wel beschouwd als vloeken in de kerk. De Big Farma zal me het liefst laten liquideren, zij weten namelijk dat er alternatieven zijn, maar daar is geen serieus geld mee te verdienen.
Zij bepalen alles in de gezondheidszorg, artsen en specialisten zijn doorgeefluiken van de Big Farma geworden, hiertoe verplicht door hun beroepsvereniging (er zijn protocollen voor bijna elke aandoening), gehonoreerd door zorgverzekeraars en opgelegd door de overheid.
Het uitgangspunt van biologische geneeskunde is gebaseerd op versterking, verbetering en herstel van de lichaamsfuncties.
Biologische geneeswijzen van kanker zijn gebaseerd op het herstel van weefsels rondom de tumor, versterken van het immuunapparaat, opheffen van de verzuring, detoxificatie van het lichaam, elimineren van ontstekings-foci en het verstoren van de stofwisseling van de tumorcellen.

https://orjana.nl/dr-roel-protocol-voor-de-natuurlijke-genezing-van-kanker/

En zo zijn er meer.

Tot slot

Het mag duidelijk zijn, de duistere spelonken van de alternatieve media zijn lang zo onschuldig niet meer. En dat is ook bedrijven als Google opgevallen. Google en Facebook zijn al begonnen met het optreden tegen zogenaamd nepnieuws. Iets wat ook in deze duistere kant van internet al zijn vruchten begint af te werpen blijkbaar. Niburu noemt zichzelf “echte alternatieve media” en gaat in een artikel van leer tegen het bestrijden van nepnieuws. Niet in het minst omdat Niburu onderhand al is uitgesloten van sociale media als Facebook en Twitter. http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11800:zullen-de-echte-alternatieve-media-dit-overleven&catid=22:internet&Itemid=35

De tijden dat dergelijke sites alleen nog maar het ene waanzinnige complot na het andere opvoerde, zijn voorbij. De complotten zijn wel gebleven, maar waanzin is een businessmodel geworden. Waar in de begindagen een en ander, hoe misplaatst ook, voortkwam uit een soort idealisme, is daar tegenwoordig geen sprake meer van. Hoe groter de onzin, hoe beter lijkt het wel.

Het artikel uit Nieuwe Revu: https://blendle.com/i/nieuwe-revu/nepnieuws-in-de-polder/bnl-nieuwerevu-20170426-adf138e2339?medium=widget&content=popular

3 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
22
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x