Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Van vaccinaties worden kinderen autistisch

Dat vaccinaties levensgevaarlijk zijn is wat nogal wat verdoolde geesten je willen wijsmaken. Met het ene na het andere onderzoek, voorval en “bewijs” in de hand, wordt je duidelijk gemaakt je kinderen, of je zelf uiteraard, vooral niet te laten vaccineren. Wat bezielt deze mensen?

Het lijkt meer een meer een heet hang-ijzer te worden. Ouders worden bang gemaakt met horror verhalen over hoe kinderen van vaccinaties autisme kunnen oplopen, ziek worden en zelfs overlijden. Uiteraard wil (bijna) geen enkele ouder hun kinderen blootstellen aan onnodige risico’s, dus wat is er waar van dergelijke berichten?

De risico’s van vaccinaties

Op de gebruikelijke websites waar in letterlijk alles een complot wordt gezien, kom je het gegarandeerd tegen: De horror verhalen over vaccinaties! Door vaccinatie verlamde kinderen, autisme en erger. De nadruk van de “anti vaccinatie” lobby ligt dan ook vooral op het inenten van kinderen. Want waarom zou je je kinderen blootstellen aan onnodig gevaar, nietwaar?

En uiteraard bereik je met een dergelijke redenatie een hoop ouders die zich dan bezorgd afvragen of ze hun kinderen nog wel moeten vaccineren. Dus, wat zijn dan eigenlijk de risico’s van het vaccineren van kinderen?

Het principe van vaccineren, of inenten, is eigenlijk best eenvoudig. Inenten gebeurt zo goed als altijd middels een injectie. Daarmee wordt dan een verzwakte, of zelfs dode, ziekteverwekker in de bloedbaan gebracht, waardoor het lichaam zelf aan het werk gaat om daartegen een afweer op te bouwen. Het gevolg is dat wanneer het lichaam later dan wel eens wordt geconfronteerd met deze ziekteverwekker, deze de ziekteverwekker zelf kan bestrijden. Kortom, een simpel en doeltreffende maatregel om ziektes te bestrijden en te voorkomen.

Maar… Vaccinaties bestaan niet alleen uit afgezwakte ziekteverwekkers uiteraard. Ook vaccinaties moeten bewaard kunnen worden bijvoorbeeld. Daarnaast worden er stoffen toegevoegd om de zuurtegraad te beheersen en de oplosbaarheid in het lichaam te bevorderen. In sommige gevallen worden er ook stoffen toegevoegd om de afweer reactie te versterken. Over de samenstelling van vaccinaties wordt ook niet geheimzinnig gedaan. Het is gewoon te vinden in de bijsluiters van de betreffende vaccinaties.

Toch zijn het deze toevoegingen die bij de “anti vaccinatie lobby” de weerstand oproept. Met name het idee dat vaccinaties de oorzaak kunnen zijn van autisme is voor deze mensen een groot struikelblok. Dus, wat is nu werkelijk de oorzaak van autisme?

Om hier antwoord op te krijgen hoeft niet eens erg ver gezocht te worden. Wikipedia biedt uitkomst. Niet alleen met een simpele uitleg, maar ook met een indrukwekkende lijst aan referentie materiaal en bronnen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Autisme

Samenvattend, autisme is een aangeboren aandoening. Kinderen kunnen het dus niet krijgen van een vaccinatie! Wie daar aan twijfelt, mag zelf ook een rondje bronnen checken gaan doen.

Geen autisme van vaccinaties dus.

Toch betekent dit niet dat er nooit een complicatie optreedt. Er zijn, zoals met zo goed als alle andere geneesmiddelen en medicatie, ook wel mogelijke bijwerkingen.

De website van het “Rijks Vaccinatie Programma” zegt er dit over:

Als er bijwerkingen optreden als gevolg van de vaccinatie, zijn ze meestal mild en duren 1 of 2 dagen. Ernstige bijwerkingen komen zelden voor en leiden nooit tot blijvende problemen. Ook is het goed te beseffen dat de ernst van de bijwerkingen niet in verhouding staat tot de ernst van de ziekte waartegen wordt ingeënt.

http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/Bijwerkingen

Bangmakerij

Een recent artikel op de donker bruine Niburu website geeft een perfect voorbeeld van hoe dom dit soort complotters ook eigenlijk zijn. In een recent artikel waarin u wordt vertelt beslist geen kinderen te vaccineren begint het met:

Het is een feit dat bijna niemand weet wat er nu precies allemaal in die vaccins zit die bij gezonde kinderlijfjes naar binnen worden gespoten. Wie weet nou dat daar puscellen bij zitten van de nieren van geïnfecteerde groene apen uit Afrika of weefsel van menselijke foetussen?

 

Het is dus een feit dat bijna niemand weet wat er precies in vaccinaties zit… Een bewering die simpel weerlegt kan worden. Zelfs onze overheid heeft de samenstelling van de diverse vaccinaties gewoon openbaar op verschillende websites beschreven. En dan hebben we uiteraard ook nog de bijsluiters, die zelfs verplicht zijn.

Maar wie het artikel dan even verder leest, komt tot de verrassende ontdekking dat het artikel de opruiende kop totaal tegenspreekt. Om hun punt te maken, wordt er in het artikel gelinkt naar…. Een overzicht van verschillende soorten vaccinaties en de samenstelling er van. (http://www.naturalnews.com/files/excipient-table-2.pdf)

Ook is het onzin dat er menselijk weefsel in een vaccinatie zit. De website van het Rijks Vaccinatie Programma zegt er dit over:

Nee, er zitten geen menselijke foetale cellen in het vaccin. Bij de productie van het vaccin wordt een continue cellijn gebruikt die oorspronkelijk eenmalig afkomstig is van een menselijke foetale cel. Een continue cellijn is een menselijke of dierlijke cel die oneindig wordt doorgekweekt en gebruikt om viruscellen op te laten groeien. Om vaccins tegen virussen te maken, zijn namelijk levende cellen nodig en door gebruik te maken van een continue cellijn zijn er niet steeds nieuwe menselijke of dierlijke cellen nodig.

http://rijksvaccinatieprogramma.nl/De_vaccinaties/Wat_zit_er_in_vaccins#menselijkecellen

Wat pus betreft, wie zich daar zorgen om wil maken, zou ook van melkproducten moeten afblijven, aangezien daar wel een bepaald percentage pus in zit. Een onvermijdelijk resultaat van constante melken wat ontstoken uiers oplevert. Proost!

Van deze donkerbruine site komt ook de stelling, of beter vraag, waar mensen met gevaccineerde kinderen zich eigenlijk druk om maken wanneer andere ouders hun kroost niet willen laten inenten. Hun kinderen zijn dan immers niet meer vatbaar voor de ziekten die met de vaccinaties worden bestreden.

Een oerdomme redenatie die voor andere kinderen juist wel gevolgen kan hebben. Voor bijvoorbeeld mazelen, slaat de eerste vaccinatie bij ongeveer 5% van de kinderen niet, of niet goed aan. Dat is dan ook de reden dat kinderen tegen dergelijke ziekten een tweede vaccinatie krijgen. Pas daarna is de bescherming zo rond de 99%. Kortom, ook ouders van gevaccineerde kinderen hebben er wel degelijk belang bij dat ook andere ouders zo verstandig zijn hun kroost te beschermen. En uiteraard, wie zo dom is om vaccinaties voor hun kinderen te weigeren, loopt het risico andere kinderen te besmetten, of hun eigen kroost ziek te laten worden door de kinderen van andere ouders die er een dergelijke stupide denkwijze op na houden.

Niet vaccineren is en blijft spelen met de gezondheid van de eigen kinderen en die van anderen!

Ook de website Want to know weet van wanten: http://www.wanttoknow.nl/?s=vaccinatie

Dokters worden vermoord, mazelen bestaan niet, of, jawel dat kan tegelijkertijd, worden juist door vaccinaties verspreidt. Overigens, mede oprichtster van deze website, Tessa Koop, hield ook niet zo van vaccinaties. Tot zij zelf een dochtertje kreeg, die dus wel gevaccineerd werd. Tja…

Bovenstaande is een perfect voorbeeld van bangmakerij met halve waarheden en fantasie. Andere websites doen hetzelfde iets genuanceerder, maar in letterlijk alle gevallen kunnen de aantijgingen met een beetje zoekwerk weerlegt worden. De samenstelling van vaccinaties en de (bij) werking is uitvoerig onderzocht en onderbouwd. Een feit waarvan iedereen zichzelf kan overtuigen.

Principieel niet vaccineren

Dan is er uiteraard nog de categorie mensen die de gezondheid van de eigen kroost op het spel zet door de eigen overtuigingen.

In 1956 brak er in Nederland een polio epidemie uit waardoor meer dan 1700 kinderen blijvende schade opliepen in de vorm van verlammingen. Al een jaar later was er ook een vaccinatie beschikbaar tegen deze verwoestende kinderziekte. Toch lieten een hoop mensen hun kinderen niet inenten omdat dit de “wil van God” in weg zou staan.

Op zich al een oerdomme redenatie, want als je dat gelooft, wie heeft er dan gezorgd voor ook een remedie?

Hoe dan ook, deze groep mensen zorgden er voor dat polio in de jaren die volgden nog een paar maal kon toeslaan, en slachtoffers kon maken. Deze uitbraken geven perfect weer wat de gevolgen kunnen zijn wanneer mensen hun kroost niet laten inenten. Uitgestorven gewaande ziektes kunnen onverwacht weer de kop opsteken en verwoestend huishouden.

De moraal van het verhaal

Betrouwbare informatie vinden over vaccinaties, en dan met name de gevaren en bijwerkingen, ervan, is niet zo moeilijk. Zo goed als ieder aspect wordt beschreven en onderbouwd en kan door iedereen gelezen worden.

De complot verhalen over de duistere zijde van de “vaccinatie industrie” kun je gevoeglijk met een grote korrel zout nemen. Uiteraard wordt er door de farmaceutische industrie (goed) geld verdient aan ook vaccinaties. Dit gegeven lijkt, zover wij het kunnen zien, ten grondslag te liggen aan het vaccinatie complot wat neerlands complotters je graag door de strot willen duwen. Dokters worden vermoord, complotten worden gesmeed en sinistere plannen met kinderen moeten ten koste van alles geheim blijven. Uiteraard weten neerlands charlatans wel hoe het precies zit en willen ze je met alle plezier overtuigen van de boosaardige motieven achter vaccinatie programma’s.

Een krankzinnige mix van feit en fictie, die elkaar niet zelden ook tegenspreken.

De werkelijkheid is echter simpel. Vaccinaties redden levens, en iedere ouder die hun kroost niet laat vaccineren neemt een risico met de gezondheid van de eigen en andermans kinderen.

http://www.rivm.nl/Onderwerpen/B/Bijsluiters_vaccins

https://sciencebasedmedicine.org/on-the-rebranding-of-autism-as-a-mitochondrial-disorder-by-antivaccinationists/

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Feiten_en_fabels_over_mazelen_en_vaccinatie

http://rijksvaccinatieprogramma.nl/De_vaccinaties/Wat_zit_er_in_vaccins

https://nl.wikipedia.org/wiki/Autisme

http://rijksvaccinatieprogramma.nl/De_vaccinaties/BMR

http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/Bijwerkingen

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
19
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x