De slachtofferrol van Coen Vermeeren

Coen Vermeeren kroop deze week maar weer eens in de slachtofferrol. De erkenning blijft uit, het commentaar niet. Je mag helemaal niet in ufo’s geloven, vindt Vermeeren dan ook. De standaard reactie van Neerlands miskende complotters.

Vermeeren was onlangs te bewonderen in het KRO/NCRV tv programma “De Reünie”. Anderhalf miljoen kijkers, en dus wilde Vermeeren zijn eigen naam wel eens Googlen  en raakte nogal ontstemd om bij zijn naam een paar “gesponsorde links” tegen te komen. Niet zomaar links, maar die van, onder andere, aartsvijand de stichting Skepsis. Verontwaardigd vraagt Vermeeren zich af hoe het mogelijk is dat met gemeenschapsgeld zijn opvattingen door die gasten zomaar onderuit geschoffeld kan worden.

Kan iemand mij uitleggen waarom door gemeenschapsgeld betaalde instituten – gemeenschapsgeld uitgeven om zoiets ‘doms’ als ufo’s – dat snapt toch iedereen!!? – menen te moeten ‘uitleggen’ aan het publiek – na een uitzending voor anderhalf miljoen (!) kijkers – van Coen Vermeeren over ufo’s in de Reunie?

En dat op de zoekterm ‘coen vermeeren’…
– Coen Vermeeren

Ten eerste… De uitzending was helemaal geen uitzending van Coen Vermeeren over ufo’s.. Een reünie gaat per definitie om meerdere mensen.
Ten tweede, ook niet onbelangrijk, Skepis is een stichting. Geen overheids geld dus. En Google sponsort zelf dergelijke “gesponsorde links” voor bepaalde “goede doelen”.

Vermeeren sluit zijn klaagzang  af met een naschrift. Het was hem opgevallen dat na een half uur de gesponsorde links weg waren. Aangezien dat feit een naschrift waard was, moet het vast wel een complot zijn.. Voor ieder ander werken gesponsorde links nu eenmaal zo.. Zo zie je ze, zo zijn ze weer weg..

Vermeeren houdt niet zo van wat tegenwind voor zijn, vaak toch wel erg ver gaande, opvattingen. Gezien de aandacht en podium die de media de man steeds maar weer biedt mag hij eigenlijk zijn handen dichtknijpen en kan hij beter tijd steken in wat gedegen antwoorden op vragen die opkomen bij zijn eigen beweringen.

[UPDATE] De uitzending van de Reünie is van Youtube verwijderd, lijkt het. Maar kan alsnog hier worden bekeken: https://www.kro-ncrv.nl/dereunie/seizoenen/seizoen-2017/nassau-scholengemeenschap-breda

Je mag dus niet in ufo’s geloven, vindt Vermeeren. De bewering zelf klopt al niet. Ufo’s zijn een reëel fenomeen waarvan een redelijk percentage met de beste wil nog niet verklaard kan worden. Dat wil dus niet zeggen dat deze onverklaarde voorvallen ook per definitie een buitenaardse herkomst hebben. Maar daar denkt Vermeeren duidelijk anders over. Wie niet oppast krijgt van Vermeeren een heel pakket aliens en niet gebeurde voorvallen aangesmeerd. Het probleem is dan uiteraard dat lang niet iedereen voor zoete koek slikt wat deze voormalig docent allemaal zegt. En dus is Vermeeren gepikeerd en ligt het vooral aan anderen dat zijn opvattingen niet zondermeer worden geaccepteerd.

Eerder dit jaar kreeg Vermeeren het ook al aan de stok met Wikipedia in een poging de informatie over hemzelf op Wikipedia te ontdoen van kritieken.

Vermeeren is maar één van de vele vaste gezichten binnen Nederlands alternatieve media die zich zwaar onderschat voelen en dat ook kenbaar maken.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/12/13/de-slachtofferrol-van-coen-vermeeren/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ben het met je eens Rick. Er zijn verdomde veel aanwijzingen dat ufo’s realiteit zijn en in die zin ben ik het met Vermeeren eens.

  Jammer dat hij zo doorgeslagen is op vele momenten. Dat maakt hem onbetrouwbaar. Je neemt een stukje identiteit over van iemand waar je je mee verbindt, in het geval Vermeeren is het doodzonde dat hij zich veel te ver over de grens heeft gewaagd met types als Robbert vd B.

  En uitstapjes naar graancirkels en 9/11 zijn ook niet een goed voorbeeld van iemand die een Ambassadeur wil zijn voor nuchter en goed onderzoek naar ufo’s.

  Er is gelukkig 1 voordeel wat betreft Vermeeren. Vroeger kwamen de media altijd uit bij types als Anton Teuben en John Kuhles…. die waren nóg erger….

   

   

   

  1. Het probleem met Vermeeren is dat hij niet kan stoppen op het punt waar alles nog aantoonbaar en aannemelijk is. Afgezien dat ik hem als persoon ook niet zo mag, dat is persoonlijk uiteraard, vind ik het op zich toch jammer. Als hij zich had kunnen beheersen was het beslist een aanwinst geweest.

   Wat Kuhles en Teuben betreft, ik denk dat het allemaal een pot nat is. Wie het hardste schreeuwt mag komen opdraven. Hoe onzinnig ook.. Zelfs in de hoogtijdagen van Ufoplaza waren het dergelijke gasten die konden komen. Ik zelf ben welgeteld een keer gevraagd door RTL, en zelfs toen moest Anton Teuben er nog bij. Voor de rest heb ik alles naar jou en Jan doorverwezen, of was er geen belangstelling meer als je vertelde dat een of andere voorval niks bijzonders was en dan alsnog Teuben of Kuhles in de kijker kwamen 🙂 Media wil sensatie, en daarin voorzien dergelijke gasten.

   Maar goed, alles bij elkaar toch interessante tijden.

 2. Vermeeren doet er nog even een tandje bij 🙂

  https://www.dulcet.nl/dulcet-forum/ufologie/coen-vermeeren-ufos-en-het-international-space-station/

 3. De Stentor heeft ooit een vrij fatsoenlijk artikel gemaakt, samen met Jan Blei en ik zei de gek.

  Ik moet het nog wel ergens hebben liggen. Was twee pagina’s groot en in die tijd was het al heel wat als je gewoon serieus werd genomen en niet als een of andere malloot werd neergezet.

  In die zin is er toch wel wat veranderd in 10, 20 jaar tijd.

  1. In de “ufoplaza tijd” was het idee dat het het wemelde van de planeten en dat buitenaards leven wel moest bestaan hetzelfde als vloeken in de kerk 🙂 Kan me nog altijd wel de reacties en “weerstand” wel herinneren die we kregen wanneer zoiets aan de orde kwam, terwijl het eigenlijk toch van begin af aan zo logisch leek. Nu is het wetenschap en gaat de ontdekking van alweer een nieuwe planeet ongemerkt voorbij.

   Misschien kan je er nog een digitale kopie van op de kop tikken?

   Btw, wat Vermeeren betreft.. Ben bang dat die nu wel weer een hoop media aandacht gaat krijgen… Zou er in Nederland nou niet een persoon zijn die gewoon op een zinnige manier dingen kan uitleggen?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: