De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

De slachtofferrol van Coen Vermeeren

Coen Vermeeren kroop deze week maar weer eens in de slachtofferrol. De erkenning blijft uit, het commentaar niet. Je mag helemaal niet in ufo’s geloven, vindt Vermeeren dan ook. De standaard reactie van Neerlands miskende complotters.

Vermeeren was onlangs te bewonderen in het KRO/NCRV tv programma “De Reünie”. Anderhalf miljoen kijkers, en dus wilde Vermeeren zijn eigen naam wel eens Googlen  en raakte nogal ontstemd om bij zijn naam een paar “gesponsorde links” tegen te komen. Niet zomaar links, maar die van, onder andere, aartsvijand de stichting Skepsis. Verontwaardigd vraagt Vermeeren zich af hoe het mogelijk is dat met gemeenschapsgeld zijn opvattingen door die gasten zomaar onderuit geschoffeld kan worden.

Kan iemand mij uitleggen waarom door gemeenschapsgeld betaalde instituten – gemeenschapsgeld uitgeven om zoiets ‘doms’ als ufo’s – dat snapt toch iedereen!!? – menen te moeten ‘uitleggen’ aan het publiek – na een uitzending voor anderhalf miljoen (!) kijkers – van Coen Vermeeren over ufo’s in de Reunie?

En dat op de zoekterm ‘coen vermeeren’…
– Coen Vermeeren

Ten eerste… De uitzending was helemaal geen uitzending van Coen Vermeeren over ufo’s.. Een reünie gaat per definitie om meerdere mensen.
Ten tweede, ook niet onbelangrijk, Skepis is een stichting. Geen overheids geld dus. En Google sponsort zelf dergelijke “gesponsorde links” voor bepaalde “goede doelen”.

Vermeeren sluit zijn klaagzang  af met een naschrift. Het was hem opgevallen dat na een half uur de gesponsorde links weg waren. Aangezien dat feit een naschrift waard was, moet het vast wel een complot zijn.. Voor ieder ander werken gesponsorde links nu eenmaal zo.. Zo zie je ze, zo zijn ze weer weg..

Vermeeren houdt niet zo van wat tegenwind voor zijn, vaak toch wel erg ver gaande, opvattingen. Gezien de aandacht en podium die de media de man steeds maar weer biedt mag hij eigenlijk zijn handen dichtknijpen en kan hij beter tijd steken in wat gedegen antwoorden op vragen die opkomen bij zijn eigen beweringen.

[UPDATE] De uitzending van de Reünie is van Youtube verwijderd, lijkt het. Maar kan alsnog hier worden bekeken: https://www.kro-ncrv.nl/dereunie/seizoenen/seizoen-2017/nassau-scholengemeenschap-breda

Je mag dus niet in ufo’s geloven, vindt Vermeeren. De bewering zelf klopt al niet. Ufo’s zijn een reëel fenomeen waarvan een redelijk percentage met de beste wil nog niet verklaard kan worden. Dat wil dus niet zeggen dat deze onverklaarde voorvallen ook per definitie een buitenaardse herkomst hebben. Maar daar denkt Vermeeren duidelijk anders over. Wie niet oppast krijgt van Vermeeren een heel pakket aliens en niet gebeurde voorvallen aangesmeerd. Het probleem is dan uiteraard dat lang niet iedereen voor zoete koek slikt wat deze voormalig docent allemaal zegt. En dus is Vermeeren gepikeerd en ligt het vooral aan anderen dat zijn opvattingen niet zondermeer worden geaccepteerd.

Eerder dit jaar kreeg Vermeeren het ook al aan de stok met Wikipedia in een poging de informatie over hemzelf op Wikipedia te ontdoen van kritieken.

Vermeeren is maar één van de vele vaste gezichten binnen Nederlands alternatieve media die zich zwaar onderschat voelen en dat ook kenbaar maken.

https://www.dulcet.nl/knowledge-base/coen-vermeeren/

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben het met je eens Rick. Er zijn verdomde veel aanwijzingen dat ufo’s realiteit zijn en in die zin ben ik het met Vermeeren eens. Jammer dat hij zo doorgeslagen is op vele momenten. Dat maakt hem onbetrouwbaar. Je neemt een stukje identiteit over van iemand waar je je mee verbindt, in het geval Vermeeren is het doodzonde dat hij zich veel te ver over de grens heeft gewaagd met types als Robbert vd B. En uitstapjes naar graancirkels en 9/11 zijn ook niet een goed voorbeeld van iemand die een Ambassadeur wil zijn voor nuchter en goed onderzoek naar… Lees verder »

De Stentor heeft ooit een vrij fatsoenlijk artikel gemaakt, samen met Jan Blei en ik zei de gek.

Ik moet het nog wel ergens hebben liggen. Was twee pagina’s groot en in die tijd was het al heel wat als je gewoon serieus werd genomen en niet als een of andere malloot werd neergezet.

In die zin is er toch wel wat veranderd in 10, 20 jaar tijd.

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder