De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

De PCR test zou niet werken?

Jubelende berichten binnen de alternatieve media: De PCR test werkt niet.  De waarheid is echter toch een beetje genuanceerder.

 

27 November 2020 legt viroloog Marion Koopmans, lid van het Outbreak Management Team,  aan EO presentator Tijs van den Brink uit hoe de PCR test precies werkt.  Kort daarna volgt er een golf aan berichten dat de PCR test niet zou werken, en dus de basis voor de coronamaatregelen wegvalt.

Alternatieve media ten top!

In het interview legt Marion Koopmans uit dat de PCR test inderdaad niet kan aantonen of iemand op dat moment besmettelijk is. Ze legt uit dat de test aantoont of iemand het genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus bij zich draagt, maar dat de test niet kan bepalen of dat is van een nog actief coronavirus of de restanten van het virus na besmetting.

De alternatieve media reageert alsof het wiel opnieuw is uitgevonden, en pakt groots uit: De basis voor alle coronamaatregelen valt weg, en we kunnen weer terug naar het “oude normaal”.

Toch is de werking van de PCR test nooit een geheim geweest, en is vanaf de dag dat de test “op de markt” kwam al duidelijk hoe deze test precies werkt.  

Wat meet de PCR-coronatest precies (en wat niet)? | RTL Nieuws

Waarom zoveel alternatieve media kanalen nu ineens met dergelijke berichtgeving op de proppen komen is dan ook niet helemaal duidelijk.

In de praktijk mag gerust gesteld worden dat de test naar behoren werkt. Alleen mensen met symptomen en mensen die in contact zijn geweest met besmette personen, worden getest. Als in deze gevallen het virus wordt aangetoond, mag je aannemen dat je ook besmettelijk bent.

 

Marion Koopmans – Wikipedia

Tijs van den Brink – Wikipedia

 

3.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit komt van Pieter Borger een jonge aarde creationist. Hij geloofd dat God alles in 6 dagen geschapen heeft. Hij schrijft o.a. voor Weet magazine en Logos instituut.

https://kloptdatwel.nl/2020/12/02/retraction-paper-pcr/

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder