Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Wie gelooft werkelijk dat….

Nu meer en meer mensen warm lijken te lopen voor complotten en bewegingen als QAnon, is het interessant om een op een rij te zetten waar men dan zoal ook in geloofd.

Het merendeel van de “alternatieve media” bestaat uit warrige sites met nog meer warrige beweringen. Anderen zijn duidelijk een stuk beter opgezet en brengen hun artikelen op een subtiele manier angstwekkend geloofwaardig. Woorden als “natuurlijk”, om iets als vanzelfsprekend te brengen, of zinnen als “feit is…” om een bewering al als onomstotelijk neer te zetten, worden geraffineerd gebruikt en zetten lezers compleet op het verkeerde been.

Een perfect voorbeeld van hoe lezers op het verkeerde been worden gezet is hier te vinden op de site van Niburu.co . Als bewijs van gestelde beweringen wordt het volgende, zogenaamd wetenschappelijk, onderzoek aangedragen:

En inderdaad, het ziet er indrukwekkend uit, zo’n heel uitgewerkt onderzoek. Voor wie niet de moeite heeft genomen de pdf door te lezen: De strekking van het zogenaamde onderzoek is dat mondmaskers de longen kapotmaken door middel van vezels die loskomen uit mondmaskers en daarbij er voor zorgen dat het zuurstofgehalte in lucht daalt naar gevaarlijke waarden.

Een overtuigend gebracht stukje “onderzoek”, maar helaas, voor de schrijvers dan, totale onzin. Als deze vezels gevaarlijk zijn, dan is alleen al je kussensloop een regelrechte moordmachine. Je kleding, beddengoed en letterlijk alles van (kunst)stof zal vezels loslaten. Ook zal zuurstof niet uit lucht, want dat is wat we eigenlijk inademen, gefilterd worden door een mondmasker. Lucht is een mix van gassen, voor het grootste deel (78%) stikstof, 21% zuurstof en nog een procentje argon. Het is simpelweg niet mogelijk met een mondmasker zuurstofmoleculen uit lucht te filteren. Kortom, zolang uw mondmasker niet van luchtdicht materiaal is gemaakt, zal een mondmasker hoogstens onaangenaam zijn.

Maar wat bezield dan iemand die zichzelf “Medical Doctor” noemt om een dergelijk “onderzoek” te publiceren?

Wie vervolgens dan nog wat dieper graaft zal erachter komen dat deze mevrouw helemaal niks met de geneeskunde te maken heeft, maar des te meer met alternatieve geneeswijze. En dan ook nog een min of meer extremere vorm, waarbij wordt vertrouwd op zelf genezing, oude volkswijze en vitalisme en daarbij wordt de reguliere geneeskunde afgekeurd. Zo heeft de auteur van het “onderzoek”, Colleen Huber, eenzelfde soort artikel geschreven waarin op dezelfde wijze uiteen wordt gezet dat Covid-19 geen virus is, maar een gebrek aan voedingstoffen.

Colleen Hubert blijkt helemaal geen Medical Doctor te zijn. Toch wordt dit serieus genomen, en erger, als waarheid verder verspreid.

Kortom, het ziet er allemaal overtuigend uit, maar blijkt, met een beetje verder kijken, totale onzin. Op deze manier worden horden lezers totaal op het verkeerde been gezet en gaat de ene complottheorie na de andere er in als zoete koek. Niet altijd zonder gevolgen.

En er zijn onderhand nogal wat van deze complottheorieën bijgekomen.

5G

Het rumoer rond de komst van de 5G masten is een herhaling van zetten. Ook met de komst van GSM en UMTS werden soortgelijke “bezwaren” gemaakt. Maar aangezien veel beheerders van alternatieve media nu toch te bereiken zijn op een “06” nummer, mag men er vanuit gaan dat deze bezwaren een stille dood zijn gestorven.

De bezwaren zijn: 5G veroorzaakt hersentumoren, Alzheimer, onvruchtbaarheid, genetische schade, veroorzaakt Coronasymptomen, veroorzaakt hartaanvallen, veroorzaakt kanker, vogels vallen dood uit de lucht,  is een massavernietigingswapen en de lijst gaat maar door en door.

Wat voor gevolgen dergelijke beweringen kunnen hebben blijkt wel als er 5G masten in vlammen opgaan.

QAnon

Overgewaaid uit de Verenigde Staten is QAnon een recent “fenomeen”, waarbij werelddominatie door de “elite” (ook wel cabal en deep state genoemd) centraal staat. Het misbruiken, vermoorden en handelen in kinderen door de elite wordt als vaststaand feit gezien en een persoon dichtbij Donald Trump, of wellicht Trump zelf, stuurt via 8Chan (een druk bezocht forum), en social media cryptische boodschappen die zo raadselachtig zijn dat ze ontrafelt moeten worden door zogenaamde “bakers”, die er vervolgens een draai aan geven. Het idee is dat Trump in eigen persoon de deep state ten val zal brengen.

Met verloop van tijd zijn er meer en meer complottheorieën deel gaan uitmaken van de QAnon beweging. De lijst is lang, maar komt er eigenlijk op neer dat niks van officiële zijde,en de media is te vertrouwen (fake news). Ook vaccinatie is een omstreden onderwerp en de Coronapandemie is een hoax.

Covid-19 / Corona

Het Coronavirus is een verhaal apart, waar verschillende beweringen over rondgaan. Apart omdat veel van de beweringen elkaar nogal eens tegenspreken. Zo bestaat het virus niet, én is het niks meer dan een griepje. Griep is toch weldegelijk een virus. Ook is het bestaan van het virus niet aangetoond, of bestaan virussen in het geheel niet. Kortom, je kan er alle kanten mee op. Uiteraard kun je Corona ook gebruiken om klachten over 5G mee te camoufleren (Janet Ossebaard)

Ook min of meer gangbaar wat betreft de herkomst van het virus is dat het of een uit de hand gelopen experiment was om de bevolking van Hong Kong onder de duim te houden, een ontsnapt vernietigingswapen. In alle deze gevallen dus ontsnapt uit een laboratorium in het Chinese Wuhan. Een virus waarop de Verenigde Staten ook een patent zouden bezitten.

Corona is een wonderlijk virus waar je dan schijnbaar alle kanten mee op kunt. Het bestaat niet/wel, is een manier om de wereldbevolking onder de duim te krijgen, is een biologisch wapen, niks meer dan een griepje maar in alle gevallen duidelijk niet wat media, de wetenschap en overheid ons vertellen over het virus.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn al jaren een paradepaardje van de alternatieve media. Vaccinaties brengen niks dan ellende en werken sowieso niet.

Kinderen krijgen met vaccinaties geaborteerde foetussen binnen, worden autistisch, worden ingespoten met microchips, zijn een manier om de bevolking te controleren, veranderd DNA, bevat nogal wat gevaarlijke stoffen die niet op de bijsluiter staan, zijn een manier om de wereldbevolking te reduceren (Bill Gates). En de lijst gaat maar door en door.

De antivaccinatie beweging, ook wel antivaxxers genoemd, is de laatste jaren zo gegroeid dat het werkelijk een invloed op de vaccinatiegraad in Nederland heeft gekregen.  Ook hier weer omdat de berichtgeving subtiel en geloofwaardig wordt gebracht met “onderzoeken” waar zo op het eerste gezicht geen speld tussen is te krijgen, maar bij een nadere blik van alles aan blijkt te rammelen.

 

Illuminati/Cabal/New World Order/Deep State

Illuminati is een “ding” die maar niet wil verdwijnen. Het heeft als ondergrondse genootschap ooit ook werkelijk bestaan, maar ophield te bestaan toen Duits heerser Carl Theodore in 1787 de doodstraf zette op lidmaatschap van deze genootschap.

Tegenwoordig bestaat dit genootschap alleen nog in duistere complottheorieën waarin de leden vooral uit zijn op wereldheerschappij.  Het bekende symbool van de piramide met het oog speelt hier een belangrijke rol die de invloed heden ten dage nog benadrukt. Het symbool is bijvoorbeeld te vinden op Amerikaanse Dollar biljetten. De benamingen voor deze “elite” mag dan verschillen, maar het doel is hetzelfde en de middelen om dit te bereiken liegen er niet om.

911, en dan met name het instorten van de Twin Towers en alles er omheen wordt gezien als een daad van de Illuminatie.  Ook hier zijn de beweringen weer niet van de lucht. De mensheid is een ziekte, facebook promoot “blanke genocide”, vermoord mensen die een bedreiging vormen door het op zelfmoord of ongeluk te laten lijken, de “gele hesjes” waren een idee om chaos te verspreiden, Adolf Hitler was een Illuminati agent, wil Trump vermoorden, de Paus is onderdeel, vermoord bekende mensen zoals John F. Kennedy en Martin Luther King, is verantwoordelijk voor de raadselachtige verdwijning van vlucht MH370 en is eigenlijk verantwoordelijk voor alle grote en minder grote rampen en aanslagen.

Ook hier weer een onsamenhangende reeks beweringen en claims die elkaar regelmatig tegenspreken, maar evenwel toch moeten aantonen dat “we” binnenkort allemaal slaven worden van de elite. Ook de Coronapandemie zou een wapen zijn om dit te bereiken middels vaccinaties.

False Flag operaties

Het kwam al ter sprake.. 9/11, Kennedy, en noem ze maar op. In de alternatieve media worden ze False Flag operaties genoemd. Gebeurtenissen die niet zijn wat ze lijken, maar bij een vooropgezet plan horen. In scene gezet dus. Het voert te ver om alles te noemen wat als een false flag operatie wordt beschouwd, aangezien dat al decennia lang bij vrijwel iedere grotere gebeurtenis of aanslag wordt beweerd. Ook waar je het niet zou verwachten, zoals bij de boeren protesten en de anti-coronamaatregelen protesten op het Malieveld in Den Haag. Zoals vaker in de alternatieve media, worden dingen beweerd, mensen beschuldigd en slachtoffers geschoffeerd, maar blijft het vaak onduidelijk waarom een gebeurtenis dan exact als False Flag wordt bestempeld.

Het lastigvallen van nabestaanden van aanslagen en rampen, met de beschuldiging dat zij toneelspelers zijn en in opdracht “alsof doen”, is een praktijk die vaker voorkomt. Met name de zichzelf Martin Vrijland noemende complotdenker is hier niet vies van, en heeft ook daadwerkelijk nabestaanden van de MH17 ramp lastig gevallen met zijn beschuldigingen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Valse_vlag

Kindermisbruik

De QAnon beweging beschuldigd vrijwel iedereen van de elite en “hooggeplaatste” personen van (ritueel) kindermisbruik. Uitgezonderd, in de Verenigde Staten, de Republikeinen. Met de opkomst van QAnon in Europa, en met name, Nederland, is ook dit overgenomen. Met het verschil dat in Nederland vrijwel iedereen in de Nederlandse “top” wel een link heeft met kindermisbruik. Maar al ver voordat QAnon een ding was, werden al mensen met naam en toenaam beschuldigd van satanisch, of ritueel, kindermisbruik, het verscheuren, eten en het bloed  van kinderen drinken (Ja, dat leest u goed).

Volg u QAnon? Dit is een onderdeel waar u achter staat!

In Nederland is er een persoon zich hier al jaren exclusief op toelegt: Micha Kat. Ooit een niet slechte journalist voor NRC, tegenwoordig gezocht in Nederland en gevlucht naar Noord Ierland. https://revolutionaironline.com/

Zijn constante stroom video’s spreken voor zich.

De beschuldigingen van kindermisbruik zijn al jaren een behoorlijk groot ding binnen de alternatieve media en wordt eigenlijk pas recent door de reguliere media opgepikt. Enig bewijs voor de beschuldigingen is echter nooit geleverd.

Racisme / Jodenhaat

Menig alternatief medium is er niet vies van. Jodenhaat en holocaustontkenning. In Nederland een praktijk die nauwelijks wordt aangepakt. Het waren Joden, zionisten, die Adolf Hitler aan de macht hielpen om zo op een eigen staat aan te sturen(Israël). Sterker nog, het doen een laten van Hitler werd aangestuurd en ingegeven door een satanische sekte van zionistische Joden met als uiteindelijk doel wereldheerschappij.

 

Alternatieve geneeskunde

Een populaire bezigheid binnen de alternatieve gemeenschap is het in een kwaad daglicht stellen van reguliere medische behandelingen. Met name de werking van “chemo”, de laatste strohalm voor menig kankerpatiënt, wordt danig in diskrediet gebracht. Regelmatig ook in combinatie met een wel werkend middel. De Niburu website is een pareltje wat deze praktijken betreft, aangezien daar in menig gerelateerd artikel ook direct die, uiteraard, niet werkende alternatieve behandeling kunt aanschaffen. Voor een knappe prijs ook. https://www.dulcet.nl/2017/03/17/dokter-roel-speelt-levens/

De site waar de alternatieve medicatie aangeschaft kan worden is nauw verweven met de Niburu website. https://www.niburu.co/

Niburu heeft echter niet het alleenrecht op dergelijke praktijken. Het is een van de weinige zaken waar men binnen de alternatieve media het wel over eens is. Gangbare medische behandelingen werken niet.

Complotten zijn trending

Binnen een jaar tijd is de alternatieve media uit de marge gekropen en een niet te negeren bron van desinformatie geworden, waar menigeen met open ogen intuint. Hoewel het niet zo moeilijk is om over de diverse onderwerpen de juiste informatie boven water te krijgen, neemt een niet onaanzienlijk deel van de bezoekers van dergelijke websites niet de moeite zich te informeren. Ook op social media, zoals Facebook en Twitter, begint het verspreiden van dergelijke, soms heel geraffineerde, desinformatie een probleem te vormen. Vooral over de coronapandemie wordt een hoop twijfel gezaaid. Iets wat weldegelijk levens kan kosten.

De constante stroom desinformatie valt waarschijnlijk niet te stoppen en gezond verstand lijkt vaak ver te zoeken. Iets waar ongetwijfeld ook niet snel verandering in zal komen.

 

 

3 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x