Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Plandemic The Movie

Ieder zichzelf respecterend complotter heeft er wel iets over te zeggen: Het verwijderen van de “Plandemic Trailer” door Youtube.  Maar wat is Plandemic, en waarom is het eigenlijk verwijderd?

Allereerst, de naam “Plandemic” suggereert al direct dat de huidige pandemie van het Coronavirus een geplande actie is geweest. Al snel na de uitbraak van het virus kwamen ook de eerste complottheorieën, en werd feit en fictie onderscheiden steeds moeilijker. Het resulteerde in een situatie waarin voor het eerst in de geschiedenis doorgedraaide complotters een serieuze bedreiging vormen voor de aanpak en bestrijding van een wereldwijd probleem, het Coronavirus, zoals eerder al, in mindere mate, op het gebied van vaccinaties.

De trailer van Plandemic, een nog uit te komen film, laat een viroloog, Judy Mikovits, aan het woord die met nogal uitzonderlijk claims en uitspraken de munitie levert voor het idee dat de Coronapandemie geen zuivere koffie is, wellicht is gecreëerd in een laboratorium en met opzet is verspreidt.

Plandemic

Het nu van Youtube verwijderde voorproefje op de nog te verschijnen film, Plandemic film/documentaire, is een handig in elkaar gezette teaser. Zo begint het met een uitgebreide introductie van de hoofdpersoon, viroloog Judy Mikovits. Na deze introductie is duidelijk wie zij is, wat ze heeft gedaan en wekt ze zoveel sympathie dat de claims die ze later zal maken makkelijker te accepteren zijn.

Toch is haar eigen introductie niet helemaal compleet. Of beter, helemaal niet.

Judy Mikovits

Judy Mikovits beleefde een rommelige carrière.  Ze werkte in de jaren 80 van de vorige eeuw bij verschillende bedrijven als laboratorium assistente. Iets wat toen al niet geheel vlekkeloos verliep. Na verschillende banen, eindigde Mikovits in 2005 als barvrouw in Ventura (Californië, USA).

In 2007 had Mikovits echter weer een baan gevonden. Ditmaal als onderzoeksleider bij het Whittemore Peterson institute (WPI). Haar opdracht was het zoeken naar een verband tussen een virusbesmetting en het Chronische Vermoeidheidssyndroom. Dit verband werd echter nooit gevonden.

De jaren bij WPI waren, op zijn minst, nogal discutabel met een geval van het aanpassen van een onderzoeksmethode om de gewenste resultaten te verkrijgen in een poging om toch een virale oorzaak aan te tonen voor het Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Mikovits werd zelfs gearresteerd omdat ze materiaal van haar werkgever (WPI) gestolen zou hebben. Volgens haar eigen woorden zat echter de zogenaamde “Big Pharma” en de “Deep State”, een schaduw regering, achter haar arrestatie en zou ze niks hebben gestolen.

Uiteindelijk gleed Mikovits af tot anti vaccinatie activiste en aanhangster van diverse samenzweringstheorieën en blijft ze beweren dat haar onderzoek klopt en beschuldigd ze de “gevestigde wetenschap” van een samenzwering tegen haar.

Mikovits schreef twee boeken, gefinancierd door Childrens Health Defense, een organisatie van antivaccinatie en complotaanhanger, Robert F. Kennedy Jr. De website https://childrenshealthdefense.org/ van deze organisatie schermt met wetenschappelijk bewijs, maar leunt op onbewezen theorieën en wel bewezen foute aannames.

Verbazingwekkend genoeg, of wellicht juist niet, verkopen deze boeken erg goed op Amazon.

Het was pas echter met de uitbraak van het Coronavirus dat Judy Mikovits wist door te dringen bij het grote publiek op Social Media.

Meer over Judy Mikovits achtergrond is hier uitgebreid te lezen. https://www.washingtonpost.com/nation/2020/05/08/plandemic-judy-mikovits-coronavirus/

De claims

Het eerste gedeelte van de trailer bestaat, zoals eerder gezegd, uit de introductie van Judy Mikovits. Hier wordt ze zelfs expliciet gevraagd of zij een anti-vaccinatie aanhangster is, en is het antwoord ontkennend. De kijker wordt alleen hiermee al compleet op het verkeerde been gezet.

Na haar introductie komen de claims.

Een van de hardnekkigste claims is dat het virus in een laboratorium zou zijn gemaakt, en van daaruit zou zijn ontsnapt, of erger, vrijgelaten zou zijn. Er is echter geen enkele aanwijzing gevonden dat dit het geval zou kunnen zijn.

Overigens bestaan er wel degelijk laboratoriums waar met dergelijke virussen wordt gewerkt. Ook in Nederland bestaan er twee van dergelijke laboratoriums. Het doel ervan is echter een stuk minder sinister dan wordt voorgedaan. Om virussen te onderzoeken zijn er nu eenmaal laboratoriums nodig. Zonder onderzoek geen medicatie en vaccins.

Ook mondkapjes moeten het ontgelden. Mondkapjes zouden er juist voor zorgen dat mensen zieker worden. In de video claimt Mikovits dat mondkapje het Coronavirus juist activeert.  Deze claim is ook de reden dat Facebook de video heeft verbannen. Facebook hanteert het beleid dat alle beweringen die de volksgezondheid direct kunnen schaden van Facebook worden verwijderd.

Tijdens de Coronapandemie wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven. In de video beweert Mikovits echter dat thuisblijven het immuunsysteem verzwakt, en je dus nog sneller ziek zult worden. Er is echter geen enkele reden om hiervan uit te gaan. Het immuunsysteem zal nooit verzwakken door thuis te blijven. Sterker nog, ook onze huizen zitten vol met microben die het immuunsysteem aan het werk houdt.

De antivaccinatie achtergrond van Mikovits blijkt ook duidelijk uit de bewering dat het griepvaccin meer vatbaar maakt voor het Coronavirus. Hier is, voor zover bekend, geen onderzoek naar gedaan. Daar staat tegenover dat er ook geen enkele reden is om te veronderstellen dat het griepvaccin mensen meer vatbaar maak voor het Coronavirus.

Een andere vaak gehoorde claim, ook buiten deze video om, is de bewering dat het aantal zieke en overleden mensen door het Coronavirus sterk is overdreven. Er zouden bij lange na niet zoveel mensen ziek worden, en overlijden, als officieel wordt beweerd.

In de praktijk is het omgekeerde juist het geval. Lang niet alle mensen die ziek worden, of zelfs overlijden, zijn getest op het virus. Wat het logisch maakt dat het aantal slachtoffers zelfs een stuk hoger ligt.

Ziekenhuizen zouden, daarnaast, ook een enorm bedrag krijgen als zij een patiënt diagnosticeren met Covid-19. Op facebook circuleren zelfs verhalen met bedragen tot 30.000 Euro! Uiteraard een onzin bedrag. Er zit echter wel een bron van waarheid in deze bewering. Maar ook hier niks sinisters. Het behandelen van Coronapatiënten is een langdurige en intensieve ziekenhuisopname. Dergelijke behandelingen kosten geld, een hoop geld. Exacte cijfers voor Nederland zijn niet zo snel te vinden, maar in de USA bedragen de gemiddelde kosten voor een behandeling zo’n 13.000$ (bijna 12.000€).

Deze bedragen zijn geen bonus of een “omkoopsom”, maar de kosten voor een dure en intensieve behandeling.

Bovenstaande claims zijn een selectie uit de hele video, maar maken pijnlijk duidelijk dat het verspreiden van gevaarlijke onzin simpel is te doen, en erger, door miljoenen mensen uiteindelijk ook nog wordt geloofd. Met alle gevolgen van dien.

Maar, waarom dan?

Zoeken op Google doet vermoeden dat ook Google Plandemic min of meer in de ban heeft gedaan, wat het moeilijker maakt te achterhalen wat de makers nu eigenlijk willen bereiken met deze film/documentaire.

Een uitspraak van Mikovits in de video geeft wellicht dan de beste aanwijzing

The game is to prevent the therapies until everyone is infected, then push the vaccines.

Bedoeld wordt hier dat de farmaceutische industrie samenspant met regeringen en wetenschappers wereldwijd om iedereen ziek te laten worden om daarna  vaccins duur te kunnen verkopen, of om welke reden dan ook.

Het is een rare uitspraak. Sterker nog, het maakt verder ook geen zin, aangezien een wereldbevolking die al ziek is, geen baat meer heeft bij een vaccin.

Daarnaast: Een wereldwijd complot om iedereen ziek te laten worden? Denk er even over na, en het kwartje valt vanzelf.

https://vitals.lifehacker.com/if-you-found-that-plandemic-video-convincing-read-th-1843339002

https://plandemicmovie.com/

3 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x