Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Amerika gaat ufo incidenten vrijgeven

Amerikaanse inlichtingendiensten willen begin Juni 2021 nieuwe informatie vrijgeven over ufo voorvallen. Vanwaar die plotselinge openheid en kunnen we er iets van verwachten?

Al in de vroege menselijke geschiedenis werd er verslag gedaan van vreemde verschijnselen aan de hemel, en soms zelfs van hele voorvallen, zoals 1561 in het Duitse Neurenberg.  Het ufo fenomeen is dus niet iets als de waan van de dag, maar een veel ouder fenomeen, waarvan de aard en herkomst tot de dag van vandaag een compleet raadsel is.

Tegenwoordig wordt het onderwerp door het “grote publiek” vooral als borrelpraat gezien, niet serieus te nemen dus. En dat is ook niet verwonderlijk. Het onderwerp is over de jaren, en zeker sinds de komst van internet, bedolven onder een enorme berg onzin waar, zeker door de gemiddelde belangstellende, geen wijs meer uit is te worden. Iemand moet wel heel erg geïnteresseerd zijn in het onderwerp om ook nog maar een poging te wagen de zin van de onzin te scheiden.

Maar onder alle fabels, fantasieën en niet ter zake doende onbenulligheden, bestaat een fenomeen, die wellicht zonder alle onzin niet zo spannend meer lijkt, maar die wel tot op heden aantoonbaar gaande is, en zich niet zomaar laat verklaren. Objecten die soms de natuurwetten lijken te tarten en getuigen, waaronder ook (militaire) piloten, verbijsterd achterlaten. Niet zelden ook met ondersteunend bewijs, zoals radarbeelden, film en foto’s, en/of (veel) onafhankelijke getuigen.

Borrelpraat voor menigeen nog steeds, maar niet voor (militaire) geheime diensten wereldwijd. En dan met name de Amerikaanse, die zich, aantoonbaar, bemoeit en bemoeid heeft met ufo voorvallen. Ook wereldwijd. Wie kent niet de documenten waarvan een groot deel onleesbaar is gemaakt? Het is al decennia duidelijk dat deze diensten veel meer weten dan zij kenbaar maken. Simpel aan te tonen door al die documenten die duidelijk maken dat er informatie is, maar met de informatie zelf onleesbaar gemaakt. En met nog veel meer documenten achter slot en grendel onder het mom van nationale veiligheid, mag het duidelijk zijn. De belangstelling van overheden wereldwijd is er wel degelijk.

Sinds 2017, toen uitlekte dat het Pentagon nog steeds onderzoek deed naar ufo’s en er ook beelden, gemaakt door marine piloten, van onbekende objecten die onmogelijke manoeuvres uitvoerden, werden vrijgegeven, lijkt in de starre houding en stilzwijgen wat verandering te komen.

Over tijd is er sporadisch hier en daar nog wat informatie bijgekomen, inclusief de getuigenverklaringen van de betroffen piloten, maar echt veel wijzer zijn “we” er nooit van geworden.

Maar nu is er de aankondiging dat het Pentagon op 1 Juni 2021 van plan is nog meer informatie vrij te geven over voorvallen met onbekende objecten.

Na decennia ontkenning, ridiculisering en botweg weigeren informatie vrij te geven, is dit toch wel een hele omslag. De vraag waarom nu ineens wel en vooral, waarom “überhaupt” dringt zich op.

CIA files

Begin Januari 2021 gaf de CIA al duizenden “ufo documenten” vrij met de mededeling dat dit alle documenten waren die de CIA in bezit had.  Insiders twijfelen echter of dit wel echt alles is, en zeggen dat de bewering van de CIA onmogelijk gecontroleerd kan worden. Maar ook hier weer het oude verhaal. De interessante informatie is ook hier onleesbaar gemaakt, zodat er van volledige openheid alweer geen sprake. Ook is een groot deel van deze documenten niet relevant of kun je je zelfs afvragen waarom het document ooit is opgemaakt. Wel blijkt de belangstellen voor het fenomeen ver over de eigen grenzen, tot voorvallen in de voormalige Sovjetunie aan toe.

Het vrijgeven van de CIA documenten trok niet alleen de aandacht van belangstellenden, maar, vreemd genoeg, ook van beleidsmakers binnen het congres. Prompt kwam er ook de opdracht aan de directeur van de nationale inlichtingendiensten (director of national intelligence)  ,  en het ministerie  van defensie (secretary of defense) om binnen een half jaar een verslag uit te brengen over ufo’s.

Het is dit verslag wat begin Juni 2021 vrijgegeven zou moeten worden.

De inhoud

De voormalige directeur van de nationale inlichtingendiensten, John Ratcliffe, verklaarde dat hij al tijdens zijn tijd, onder Trump, bezig was geweest een dergelijk rapport samen te stellen, maar dit door tijdgebrek niet afgemaakt kon worden.

In een interview met Fox News deed Ratcliffe echter wel een boekje open over de inhoud van het rapport.  Wat Ratcliffe verklaarde strookt merendeels met wat al decennia lang bekend is. Objecten die de natuurwetten lijken te tarten, ongrijpbaar zijn en gedrag vertonen die de huidige stand van techniek ver overstijgt. Ook een interessante opmerking van Ratcliffe is dat ook waarnemingen gedaan worden door satellieten.

Er zouden, volgens Ratcliffe, veel meer ufo voorvallen gedocumenteerd zijn dan is vrijgegeven.  Het besluit om de informatie vrij te geven blijkt ook al op 17 Juni 2020 door de senaat genomen te zijn.

Het verleden heeft al bewezen dat het vrijgeven van documenten, of in dit geval, specifieke voorvallen, niet gelijk ook hetzelfde is als informatie delen. Zoals de vrijgegeven CIA documenten ook al laten zien, de documenten zijn openbaar, de inhoud is nog steeds (zwaar) gecensureerd.

Volgens Ratcliffe worden ufo’s wereldwijd waargenomen en betreft het een onverklaard fenomeen, en zouden er een stuk meer voorvallen bekend zijn dan bekend is gemaakt.

In Juni dit jaar (2021) zullen we het weten. Gaat het weer zoals in het verleden, waarin documenten wel werden vrijgegeven, maar zo goed als geen informatie, of gaat het vrij te geven rapport iedereen verrassen, en krijgen we eindelijk een betere kijk op wat de Amerikaanse inlichtendiensten aan informatie beschikbaar hebben.

In 2017 lekte uit dat het Pentagon, ondanks decennia ontkenning, zich toch nog steeds bezighield met het onderzoeken van ufo voorvallen. De algemene verwachting was indertijd dat er nu dan toch echt iets aan het veranderen was, en dit het begin zou zijn van meer openheid.

De openheid is er nooit gekomen, en wellicht moeten ook voor het komende rapport de verwachtingen niet te hoog gespannen zijn.

3.7 3 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x