Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Sint Janskruid

Het RIVM heeft dezer dagen niks anders te doen en waarschuwt voor Sint Janskruid. Bij Niburu.co wordt verschrikt gereageerd. Niks mis met het gele bloemetje, en ze gooien er gelijk maar een aanbieding tegen aan. 55 Eurotjes, en je krijgt er gelijk een hele fles andere zooi bij.

Het RIVM heeft dan in Coronatijden ook nog tijd voor andere dingen, en gaf een waarschuwing af voor Sint Janskruid.  

Het gebruik ervan blijkt toch niet alleen voordelen te hebben, maar ook wat risico’s voor de gezondheid op te leveren. Iets waar apothekers sowieso al voor waarschuwden, want al kan het helpen tegen depressiviteit, het heeft ook nogal wat bijwerkingen. Zoals daar zijn: Droge mond, huidproblemen, met name in combinatie met zonlicht, misselijkheid, diarree, duizeligheid, verwardheid, rusteloos, hoofdpijn, seksuele stoornissen en vermoeidheid. En er zullen vast nog wel een paar zijn.

Maar wat gevaarlijker kan zijn, het bloemetje gaat ook een wisselwerking aan met nogal wat reguliere medicatie, en zelfs chemo en antidepressiva.

Kortom, de ene persoon kan perfect geholpen zijn met het gele bloemetje, terwijl het voor een andere nogal wat bijwerkingen kan geven, of zelfs gevaarlijk kan zijn.

En dus gaf het RIVM een waarschuwing af. Pas op met het gebruik van Sint Janskruid. Niks mis mee, zou je dan toch denken.

Fout gedacht dus. Althans, volgens de briljante geesten achter niburu.co. Zij vinden dat de plant al zeker duizend jaren “naar volle tevredenheid” gebruikt wordt, en er dus geen vuiltje aan de lucht is.  En zoals gebruikelijk bij Niboeroe, is het uiteraard een complot, want de hele wereld hangt van complotten aan elkaar, en dit is er dus ook een. Nee, het plantje is helemaal niet gevaarlijk, maar het brengt de farmaceutische industrie in gevaar. Wie had dat kunnen bedenken?

Nou, bij Niboeroe kunnen ze dat dus. Waar ze bij Niboeroe ook in uitblinken is het aan de man brengen van hun eigen handeltje in “natuurlijke” medicatie. En bij het zien van de artikel kop als “Sint Janskruid, levensgevaarlijk?”, weet je al, zonder het artikel gelezen te hebben, welke kant het artikel op zal gaan: Het aan de man brengen van de eigen handel.  Ze zijn ook zo waanzinnig doorzichtig daar bij Niboeroe…

In dit geval is het weer een lachwekkend doorzichtig gevalletje, maar in andere gevallen begeven de boefjes achter de site zich wel vaker op erg glad ijs.

Met name voor de behandeling van kanker heeft Niboeroe wel alternatieven. Zoek op de site met zoekwoord “chemo”, en je vindt zo een passend kuurtje voor jouw kanker.

Misselijkmakende praktijken die gedijen op de wanhoop van wanhopige mensen, verpakt in suggestieve artikelen die deze zelfde mensen valse hoop geeft tegen een leuk prijsje in de webshop van Niboeroe.  

Over lijken gaan is voor Niboeroe geen enkel probleem. En schijnbaar nog legaal ook.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x