Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Daar zijn we weer

Na een tijdje van afwezigheid, toch maar weer de stap genomen deze website weer op te tuigen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, nietwaar? Ook maar besloten de hele Ufoplaza periode af te sluiten en er alleen deze site op na te houden. De opzet van Dulcet is simpelweg gejat van het ooit zo populaire grenswetenschap.nl. Helaas ter ziele gegaan. Alhoewel, de site wordt geen Grenswetenschap kloon.  De bedoeling is dat ook gebruikers hun inbreng gaan laten gelden en de onderwerpen worden wat ruimer. Voor ieder wat wils.

De Ufoplaza periode is ten einde. Hoewel ufo’s een fascinerend onderwerp zijn, valt er nauwelijks op te boksen tegen de constante stroom onzin en waanzin die komt van sites als www.niburu.co en aanverwanten. Ondanks dat de conclusie wat betreft ufo’s moet zijn dat we, hoewel we kunnen aantonen dat we met een reëel fenomeen van doen hebben, er nog steeds geen greintje bewijs is voor de herkomst er van. Theorieën zat, maar dat is een ander verhaal.

De oorlog tegen de alle onzin is verloren. Sites als Niburu en aanverwant hebben van ufo’s een religie gemaakt, en dat schijnt mensen meer aan te spreken dan het simpele feit dat de onverklaarde ufo voorvallen nog steeds onverklaard zijn, en dat waarschijnlijk nog wel even zullen blijven ook.

De voorloper van Ufoplaza startte al in 1998, werd in 2000 voorzichtig Ufoplaza, kreeg in 2002 een eigen domeinnaam en heeft met wat strubbelingen en onderbrekingen volgehouden tot 2015. We waren hiermee de op twee na eerste site over dit onderwerp, en op een gegeven moment ook de grootste met rond 2005 en 2006 duizenden vaste gebruikers en nog meer dagelijkse bezoekers. Nostalgie!

Kortom vaarwel Ufoplaza, welkom Dulcet!

We blijven echter wel bezig met ufo’s en zullen feiten en wetenswaardigheden blijven aandragen. Echter gaan we ditmaal wel een stuk breder en zijn de onderwerpen nu een stuk ruimer. Ook zullen we blijven aanschoppen tegen wat de duistere zijde van de alternatieve media weer weet aan te dragen.

Dat van iedere scheet een complot gemaakt wordt, is al een tijdje pijnlijk duidelijk. MH17 was er ook zo een. Daarbij werden zelfs nabestaanden van slachtoffers lastig gevallen met het idee dat MH17 helemaal niet was neergestort. Onder andere megaplotter Martin Vrijland was daar een meester in.

De nieuwe trend om complotten over de ruggen van slachtoffers te bedenken is daarmee al een tijd geleden gezet.

Holocaust ontkenning is er ook zo een. Johan Oldenkamp bijvoorbeeld, is er een ster in. Ooit de leider van de zogenaamde “Ufopartij”. Een blik in de keuken van deze enge meneer kan je hier vinden: http://www.pateo.nl/HTML/NL/Pateo_Nieuwsbrieven.htm

Kortom, ook daar gaan we met de botte bijl op inhakken!

Verder gaan we natuurlijk interessante onderwerpen uitlichten die de gevestigde media laat liggen. Niet dat we denken dat de gevestigde media met opzet dingen verzwijgt, maar de interesse en kennis op bepaalde vlakken is er simpelweg gewoon niet.

Met Dulcet willen we een platform bieden voor nieuws en wetenswaardigheden uit zowel het “normale” nieuws en wetenschappen, als het grijze gebied tussen zin en waanzin. De reden daarvoor is simpel. Voor veel onderwerpen waar menigeen lachend de schouders ophaalt, valt toch best wel wat feitenmateriaal aan te dragen. Lang niet alles is wat het lijkt.

Kortom, ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan het gebruiken van deze site, als ik heb het in elkaar te flansen.

Daarnaast zijn auteurs welkom! We zoeken geen complotters, ook geen “believers” of volgelingen daarvan. Wat we wel zoeken zijn mensen die redelijk foutloos Nederlands kunnen schrijven met een sceptische inslag, maar wel open staan zich te verdiepen in “alternatieve” onderwerpen. Uiteraard mag er ook geschreven worden over alledaagse onderwerpen. Graag zelfs!

Laat het me weten als je interesse hebt.

Kortom, daar zijn we weer.

3 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x