Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Experimenteren op de eigen bevolking

In het verleden hebben, onder andere, de Engelse en Amerikaanse overheden de meest verschrikkelijke experimenten uitgevoerd op de eigen bevolking. Het is wonderbaarlijk dat dit geen algemene kennis is. Toch liegen de feiten er niet om, en zijn er zelfs talloze doden gevallen en velen meer ziek geworden.

De gruwelijke experimenten op mensen in de Duitse concentratie kampen tijdens de tweede wereld oorlog zijn genoegzaam bekend, en ook in de geschiedenisboeken terecht gekomen. Minder bekend, maar toch geschiedenisboek waardig, zijn experimenten op de eigen bevolking door onder andere Amerika en Engeland. Uiteraard zonder hun medeweten, vaak op zwakkere bevolkingsgroepen, en aldoor met verschrikkelijke resultaten. Toch zul je hiervan niks in de geschiedenisboeken weervinden en zul je moeten zoeken naar de feiten. Maar de feiten zijn er wel, en zelfs voormalig Amerikaans president Clinton moest in 1995 door het stof.

Clinton in zijn toespraak over experimenten op mensen

Bovenstaande was Clinton die zich excuseerde voor experimenten met radioactieve straling op zich van niks bewuste mensen. Helaas is dit enkel een van de vele andere experimenten die ook op mensen is uitgevoerd. Experimenten met ziektes en zelfs een verdovend middel als LSD hebben plaats gevonden op de eigen bevolking. Uiteraard zonder hun medeweten.

Experimenten met straling

Amerika was niet het enige land dat zich vergreep aan de eigen bevolking. Ook landen als Rusland wisten er wel raad mee.

Opmerkelijk genoeg was het wat Amerika betreft voormalig president Clinton die de basis legde voor het openbaren van deze misstanden door het vormen van “Advisory Committee on Human Radiation Experiments”. De voorzitster van deze commissie, Ruth Faden, liet er geen gras over groeien, en prompt waren ongeveer 1.6 MILJOEN eerder geheime documenten ineens openbaar. Wat hieruit naar voren kwam was pure horror.

Injecties

Stelt je voor. Je gaat niets vermoedend naar het ziekenhuis voor behandeling van een doorsnee aandoening of ziekte en gaat naar huis met het idee dat je geholpen bent. In werkelijkheid heb je een injectie gehad met plutonium of een andere radioactief isotoop met de bedoeling je doodziek te maken. Je moet dan wel weer terug naar het ziekenhuis, en daar staan mensen je op te wachten om te zien wat de straling met je heeft gedaan.

Een leuk scenario voor een horrorfilm, nietwaar?

Toch is dit de harde werkelijkheid. Dit is wat vanaf 1945 gebeurde met een hoop mensen die zelf van niks wisten. Dit “onderzoek” werd uitgevoerd en betaald door onder andere het Amerikaanse ministerie van defensie om een strategie te bepalen voor verdediging en aanvalsplannen.

Een van de eerste slachtoffers van deze praktijken was Ebb Cade.

Ebb Cape werkte als bouwvakker op de plaats waar het welbekende Manhattan Project ook plaatsvond, en raakte betrokken bij een verkeersongeluk. Cape werd met verschillende botbreuken naar het “Oak Ridge Hospital” gebracht voor behandeling, maar kreeg er een ongevraagd extraatje bij in de vorm van een injectie met plutonium. Niet zomaar plutonium ook, maar het isotoop Pu-239. Dit is het plutonium dat ook wordt gebruikt voor kernwapens.

Het doel was om te bepalen tot welke lichaamsdelen het plutonium zich zou verspreiden. Uit de later opgedoken documenten bleek dat Cabe niet eens meer als mens werd gezien, maar de naam “Human Product-12” had gekregen. Als gevolg van het experiment werden er, onder het mom van medische behandeling, ook nog eens 15 tanden en kiezen getrokken en talrijke monsters van zijn botten genomen.

Uiteindelijk bleek dat 17 andere mensen dit verschrikkelijke lot hadden moeten ondergaan in de periode van 1945 tot en met 1947. De experimenten stonden onder leiding van Harold Carpenter Hodge. Uiteraard is deze Amerikaanse versie van de Duitse dokter Mengele nooit gestraft.

Het kan uiteraard nog wel erger. Niet alleen werden mensen geïnjecteerd met plutonium, maar ook wezen kregen radioactief melk, en/of kregen zelfs ook radioactief materiaal geïnjecteerd. Ook gevangenen van twee gevangenissen (Washington State & Oregon State) ondergingen hetzelfde lot. Van enkele gevangenen werd ook het scrotum blootgesteld aan hoge dosis straling, wat naderhand kinderen met de meest verschrikkelijke afwijkingen opleverde.

Iets minder verschrikkelijk, maar nog steeds weerzinwekkend was het opgraven van lichamen zonder toestemming van families, om ook deze te testen op radioactiviteit.

Ook de Russen waren niet veel beter, en testen de effecten op grote schaal (zo’n 700.000 mensen). Het merendeel (Gulag) gevangen. Dit zou zelfs doorgegaan zijn tot 1989. In dit geval echter is het lastiger om de gruwelijke details te achterhalen. Alle details wat deze experimenten betreft worden tot de dag van vandaag stevig achter gesloten deuren gehouden.

Alsof dit alles niet al verschrikkelijk genoeg was, Ook op grotere schaal was men benieuwd wat de effecten van straling op het menselijk lichaam was.

Op grotere schaal dan

De Russen deden hun testen op een enorm aantal mensen, maar wat dat betreft liet ook Amerika zich niet onbetuigd. Sterker nog, wat aantallen betreft, deed Amerika het zelfs stukken beter, en presteerde het om zelfs miljoenen van haar burgers te besmetten met radioactiviteit. Alles onder het mom zich voor te bereiden op een nucleaire aanval.

Het valt nauwelijks voor te stellen. Toch zijn er zo’n 4000 experimenten geweest waarbij de eigen bevolking en soldaten werden blootgesteld aan straling en zogenaamde “fallout”. In de staten Nevada, Utha, Colorado en Nieuw Mexico werd de bevolking het meest getroffen. Hoe men tegen de bevolking aankeek bleek wel hoe men de mensen in de ergst getroffen gebieden benoemde: “Low use segment of the population”. Vrij vertaald, een van weinig waarde gedeelte van de bevolking.

De testen werden uitgevoerd in Nevada woestijn waar men bij een “juiste” windrichting testen deed met atoomwapens. Ook liet men soldaten zich ingraven in de nabijheid van atoom explosies om daarvan de effecten te testen.

Uiteindelijk zijn op deze wijze MILJOENEN mensen getroffen met als doel na te gaan hoe radioactiviteit opgenomen zou worden door het menselijke lichaam.

Waar een land groot in kan zijn, nietwaar?

Copyright/Auteursrechten © 2017 Dulcet.nl
Overnemen zonder toestemming van de auteur is NIET toegestaan.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x