Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Spijt deel twee

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het leuk te brengen, maar ze weten de realiteit net zo goed te verdraaien als het illustere trio zelf.

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het leuk te brengen, maar ze weten de realiteit net zo goed te verdraaien als het illustere trio zelf.

16 Juni was het tweede deel van de rechtszitting van Hans Meijer, Wouter Raatgever en Joost Knevel. Tijd voor de advocaten om hun zegje te doen.

En dat deden ze. Wat ze te zeggen hadden had verrassend veel weg van wat de volkomen losgeslagen schare volgers van het trio al jaren beuzelen om de daden van het trio, of eigenlijk viertal, goed te praten. De vierde is uiteraard Micha Kat, die in Ierland tekeer gaat tegen rechters die moeten beslissen over zijn uitlevering naar Nederland.  In de rechtszaal lijkt het niet zo door te dringen, maar de rode draad door het geheel is Micha Kat. Ook Meijer, Raatgever en Knevel noemen Kat niet.

Niet dat het hun ook veel zal helpen. Kat laat sowieso iedereen vallen die hem niet meer van nut is. Een jaar eerder bij een rechtszitting waar Kat met een videoverbinding ook virtueel in het beklaagdenbankje zat, liet hij zijn “vrienden” al als een baksteen vallen. 

De advocaten

Max Vermeij, de advocaat van Raatgever weer het leuk te brengen, en claimt doodleuk dat Raatgever niet op zoek is naar publiciteit, geen geld en geen huis heeft.

Dat Raatgever een coole 15.000 euro los in de zak had zitten tijden zijn arrestatie telt vast niet mee. En aangezien er tig duizenden euro’s werden binnen geharkt is het wel heel erg naïef te denken dat dat ook alles was. Oktober 2020 stond de, toen nog openbare teller, voor Hans Meijer alleen al over de 25.000 euro.  Kortom, reken maar dat er nog geld zit. Het viertal deed alles contant sinds donatiewebsites niet meer mee wilden werken. Dat Raatgever geen huis heeft klopt. En dat was zijn eigen keuze, aangezien Raatgever al voor hij werd opgepakt op de vlucht was. Raatgever wist waar die mee bezig was, betaalde geen belasting, boetes of zelfs maar zorgverzekering. Het geld was er wel. Raatgever werd opgepakt tijdens een bezoek aan een vriendin. Het is maar een idee….

Het viertal had nog geen tijd en gelegenheid gehad het geld uit te geven, en op wat flyertjes laten drukken na, is het ook niet uitgeven aan waar het geld voor was bedoeld.  Wat toch al geen verrassing was.

Toen er verleden jaar beslag werd gelegd op de bankrekeningen van de heren, lachten ze zich suf in de Red Pill uitzendingen. Stond immers toch niks op, want het geld ging daar ook niet heen…

De opmerking dat Raatgever geen publiciteit zoekt is ronduit hilarisch. Raatgever was juist de man die zorgde voor de publiciteit voor Red Pill. Knevel en Kat konden avond na avond zo aanschuiven op de kanalen die Raatgever had geregeld om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De advocaat van Raatgever had in maar een ding gelijk. Hij was niet de leider. Dat was, onbetwist, Micha Kat!

De advocaat van Knevel was realistischer en gooide het over een andere boeg. Knevel zou alles toegegeven hebben, maar leeft in zijn eigen wereld. Het is voor Knevel 100% waarheid dat hij in zijn verleden is misbruikt, aldus Peter Plasman, de advocaat van Knevel.

Maar wie de Red Pill uitzendingen een beetje heeft gevolgd, heeft ook meegekregen dat het verhaal van Knevel evolueerde aan de hand van de actualiteit en wat, vooral Micha Kat, belangrijk vond om te benadrukken.

Toen Micha Kat op de proppen kwam met ondergrondse complexen en gangen met cellen vol te misbruiken en te vermoorden kinderen, wist knevel daar niks van. Met verloop van tijd had Knevel dat verhaal ook compleet overgenomen, en wist hij te vertellen dat bij veel bouwprojecten er in het geheim dergelijke complexen werden gebouwd en wist hij ze ook allemaal wel aan te wijzen wanneer hij terug was in Nederland.

Terug naar Nederland komen durfde Knevel niet. Bang om vermoord te worden.  Maar in een Red Pill uitzending verkondigde Knevel doodleuk dat hij, tot Corona roet in het eten gooide, regelmatig even het vliegtuig naar Nederland pakte om te feesten.

Een ander staaltje van Knevel zijn uitspattingen geeft ook maar weer eens duidelijk weer waarom Knevel voor de rechter staat.

Het zijn maar een paar voorbeelden die duidelijk maken dat Knevel niet om zijn zweetvoeten is opgepakt.

Knevel was in 2019 al aan het leuren met zijn verhaal, en had eigenlijk in de planning er een boek over te schrijven, getuige een email aan mede wappie Martin Vrijland.

Uiteindelijk was het eigenlijk wel onvermijdelijk dat Knevel tegen Micha Kat aanliep, die op zijn beurt weer met Knevel bij Raatgever en Meijer aan kwam zetten.

De advocaat van Meijer weet het wel weer bont te maken.  Volgens de advocaat, Bob Tijkotte, zou Meijer de andere drie (Raatgever, Knevel en Kat) duidelijk hebben gemaakt dat hij niet mee wilde doen aan opruiende haatacties. Het was gelijk een van de lolligste argumenten van het hele betoog.

Lollig omdat in een van de talloze uitzendingen gewoon van seconde tot seconde te zien was wat er wel gebeurde en waarom Meijer letterlijk bonje kreeg met Micha Kat.

Micha Kat had beetje bij beetje alles doorspekt met QAnon en pro Trump retoriek.  Kat had iedereen wijsgemaakt dat QAnon had gezegd dat bij de inhuldiging van de kakelverse Amerikaanse president Biden het leger zou ingrijpen en de hele kliek zou oppakken en Trump in het zadel zou houden.

Terwijl de inhuldiging vorderde kon iedereen live volgen hoe het viertal meer en meer teleurgesteld raakte en uiteindelijk, weer een illusie armer, zich er maar bij neerlegden dat het toch exit Trump was.

Terwijl Kat nog bezig was allerlei redenen te bedenken waarom er niks was gebeurd, was Meijer al een paar stappen verder en maakte de andere drie droeftoeters duidelijk dat QAnon vanaf dan taboe was in zijn kantelpunt uitzendingen. Wat toen volgde was een hilarische bonje die een einde maakte aan de relatie tussen Meijer en de andere drie wappies.

Meijer had helemaal geen probleem met haatacties. Sterker nog, Meijer had de andere drie niet eens nodig om zijn eigen haatacties op te zetten.

Het enige van het betoog van Meijer zijn advocaat wat wel van enige realiteitszin getuigde was de opmerking dat andere drie na deze bonje zonder Meijer verder zijn gegaan. Het was de geboorte van  Red Pill.

Meijer ging hierna zijn eigen weg, maakte van zijn site (weesdeweerstand.nl) een tempel doorspekt met bijbelteksten  compleet met dominee Hans Meijer die met zijn kijk op een gristelijke insteek net zo ophitsend en strafbaar verder ging. Ditmaal met de bijbel in de hand. Letterlijk.

Ondertussen zit de aanjager van het hele stel in een Ierse cel. Af te wachten op de dag dat ook hij naar Nederland verscheept wordt. Micha Kat stond 16 en 17 Mei voor de rechter in Ierland. Beide dagen wist Kat ruzie te maken met de rechter en verdween weer achter de tralies.

Het hele stel is al veroordeeld tot het betalen van maar liefst 215.000 eurotjes en daar komt vast nog wat tijd in een knusse Nederlandse cel bij.

Toch moet het echte spektakel nog beginnen. En dat is wanneer ook Kat voor een Nederlandse rechter verschijnt en zich moet verantwoorden.

Reken er maar op dat Kat geen greintje spijt heeft en er eigenhandig een heel theater van zal maken.

Zet de popcorn maar vast klaar.

5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x