Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Nieuw fenomeen in onze atmosfeer ontdekt

Net wanneer er gedacht wordt dat we toch in ieder geval wel de basics van onze atmosfeer onder de knie hebben, duikt er een nieuw fenomeen op. Tot nu heeft niemand een echt idee wat het veroorzaakt, maar het is in ieder geval wondermooi om te zien.

Het fenomeen is zo nieuw dat het nog geen officiële naam heeft, en heeft de voorlopige naam “Steve”, genaamd naar de heg uit de animatiefilm “Over the hedge”. Het fenomeen is tot dusver maar zo’n 50 keer gerapporteerd.

Ondertussen hebben zowel Nasa als Esa interesse in het fenomeen, en zijn op zoek naar antwoorden.

Steve uit “Over the hedge”

Steve, zoals het fenomeen voorlopig is genoemd, bestaat uit een 25 tot 30 kilometer brede lichtboog wat zich over een lengte van honderden tot wellicht duizenden kilometer uitstrekt van Oost naar West.

De lichtboog is meestal paarsachtig en heeft af en toe geelachtig oplichtende structuren die kort oplichten.

Esa satellieten hebben bij toeval het fenomeen al opgepikt, en opmerkelijke metingen gedaan. Het verslag hiervan is hier te vinden. Het meest opmerkelijk was een temperatuurstijging van 3000 graden Celsius op zo’n 300 kilometer hoogte!

Ongetwijfeld gaan we hier nog meer van horen.

http://gizmodo.com/what-the-hell-is-this-beautiful-thing-1794528895

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x