De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Nieuw fenomeen in onze atmosfeer ontdekt

Net wanneer er gedacht wordt dat we toch in ieder geval wel de basics van onze atmosfeer onder de knie hebben, duikt er een nieuw fenomeen op. Tot nu heeft niemand een echt idee wat het veroorzaakt, maar het is in ieder geval wondermooi om te zien.

Het fenomeen is zo nieuw dat het nog geen officiële naam heeft, en heeft de voorlopige naam “Steve”, genaamd naar de heg uit de animatiefilm “Over the hedge”. Het fenomeen is tot dusver maar zo’n 50 keer gerapporteerd.

Ondertussen hebben zowel Nasa als Esa interesse in het fenomeen, en zijn op zoek naar antwoorden.

Steve uit “Over the hedge”

Steve, zoals het fenomeen voorlopig is genoemd, bestaat uit een 25 tot 30 kilometer brede lichtboog wat zich over een lengte van honderden tot wellicht duizenden kilometer uitstrekt van Oost naar West.

De lichtboog is meestal paarsachtig en heeft af en toe geelachtig oplichtende structuren die kort oplichten.

Esa satellieten hebben bij toeval het fenomeen al opgepikt, en opmerkelijke metingen gedaan. Het verslag hiervan is hier te vinden. Het meest opmerkelijk was een temperatuurstijging van 3000 graden Celsius op zo’n 300 kilometer hoogte!

Ongetwijfeld gaan we hier nog meer van horen.

http://gizmodo.com/what-the-hell-is-this-beautiful-thing-1794528895

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We are are still learning more about Steve, but here are seven things we think we know so far: Steve appears ~10-20° (in latitude) closer to the equator (south in the Northern hemisphere) than where the normal green aurora is overhead. This means it could be overhead at latitudes similar to Calgary, Canada. Steve is a very narrow arc aligned East-West and extending for hundreds or thousands of miles. Steve emits light in mostly purple-ish colors. It is quite faint but is usually photographed with 5-10 second exposures. Sometimes, it is accompanied by a rapidly evolving green short-lived picket fence… Lees verder »

More than 50 observer reports have been seen in 2016 and we are hoping for more in 2017. We’re working with Canadian and European researchers, data providers, and the Ambassadors network on this and will bring you more information as we know more. Space scientists from NASA, the University of Calgary and other places are already trying to make Steve an acronym meaning “Strong Thermal Emission Velocity Enhancement” based on its characteristics from simultaneous satellite observations.

Dat is wat mij ook het meest verbaast….

Soms hebben mensen  moeite om iets nieuws direct op de juiste waarde te schatten en hebben ze een beetje hulp nodig.

 

😉

Net zo’n raar fenomeen als Sprites

https://www.youtube.com/watch?v=0uo4nZtxMow

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder