Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Zoektocht naar ufo’s barst los

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn vingers branden aan het ufofenomeen. Tegenwoordig vallen “ze” over elkaar heen om een duit in het zakje te doen.

Het kan verkeren. Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn vingers branden aan het ufofenomeen. Tegenwoordig vallen “ze” over elkaar heen om een duit in het zakje te doen.

Niet dat wetenschappers en astronomen van naam geen mening hadden over het fenomeen. Die mening was er weldegelijk. Iets wat zich voornamelijk uitte door het fenomeen te ridiculiseren, of soms simpelweg de clown uit te hangen.

Neil deGrasse Tyson. Een briljant astronoom met toch maar een bekrompen kijk op het universum en de plek van de mensheid daarin.

Vermakelijk om te zien, maar als zelfs de aangehaalde voorvallen compleet uit de context worden gehaald, verkeerd worden voorgesteld of simpelweg onzin zijn, dan rijst toch de vraag waarom de man eigenlijk een dergelijke mening toegedaan is. Duidelijk is dat Tyson niet de moeite heeft genomen zich ook maar een beetje op de hoogte te stellen van de onbetwistbare feiten.

Ook over de meer recente ontwikkelingen heeft Tyson wel een mening.

Met andere woorden, Tyson vind het beschikbare beeldmateriaal maar niks, en dus moet het wel onzin zijn. Dat er onderhand een welhaast onuitputtelijke voorraad beeldmateriaal beschikbaar is lijkt Tyson compleet voorbij gegaan te zijn.

Uiteraard maken duidelijke beelden het ufofenomeen niet ineens onomstreden buitenaards, want het harde bewijs daarvoor moet ook nog maar even worden geleverd.

Maar het maakt het fenomeen wel onbetwistbaar reëel en dus zitten “we” met een probleem. Een probleem waarvan het Amerikaanse Pentagon na 70 jaren eindelijk toegeeft dat het ook wel een probleem is.

Het huidige Amerikaanse standpunt lijkt een draai van 180 graden. Eindelijk openheid volgens velen. Schijn bedriegt echter. Tot heden is er nog geen alinea van de achter slot en grendel bewaarde documenten betreffende voorvallen uit het verleden vrij gegeven. We moeten het officieel nog steeds doen met de beroemde “Tic Tac” ufo en hier en daar wat losse voorvallen.

Er is al enorm veel gedocumenteerd en vastgelegd, en dat is nog steeds allemaal top secret.

De zogenaamde openheid is zo toch al een stuk minder indrukwekkend.

Wat uit de spaarzaam vrijgegeven of uitgelekte informatie wel is gebleken is dat Amerika sinds het het leger begon uit te breiden en een aparte luchtmacht oprichtte al in de maag zit met het fenomeen. Een frappant voorbeeld was het welbekende Roswell voorval. De kakelverse Amerikaanse luchtmacht maakte zelf bekend een heuse vliegende schotel geborgen te hebben. Waarschijnlijk toen de mensen hogerop in de pikorde zich realiseerden wat ze eigenlijk in handen hadden, werd het nieuws “teruggedraaid”, en was de vliegende schotel gedegradeerd naar een weerballon. Toch wel een opmerkelijk verschil.

Onderhand is de officiële verklaring wat betreft er nou werkelijk is neergekomen in 1947, onder druk, al vier keer aangepast. Minimaal drie keer gelogen dus. Iemand moet wel heel naïef zijn om te veronderstellen dat we nu wel de waarheid te horen hebben gekregen.

Een frappant detail wat betreft het voorval is wel dat in 2011 de FBI op de proppen kwam met een document uit 1950. Dit document, opgemaakt door de Amerikaanse luchtmacht, beschreef de vondst van drie ufo’s en negen lichamen.  

Het laatste woord wat betreft het voorval nabij Roswell zal, nu 75 jaar later, zal vast nog steeds niet gevallen zijn.

Roswell nog steeds een puzzel

Het ufo fenomeen speelde in de Tweede Wereldoorlog ook al boven Europa een rol met de zogenaamde Foo Fighters.

Kortom, Amerika zat in de maag met een fenomeen waar geen passend antwoord voor was te vinden. Wat over de jaren wel bekend is geworden blijft tot op heden stevig achter slot en grendel, en dat is niet openheid van zaken (Disclosure) waar nu zoveel mee geschermd wordt.

In 2017 nam de Amerikaanse “ufo folklore” plotseling een drastische wending toen op een nogal knullige manier uitlekte dat het Pentagon er (alweer) een onderzoek naar het ufofenomeen op na hield. Het zogenaamde The Advanced Aviation Threat Identification Program.

Het bestaan daarvan kwam aan het licht door een ontslagbrief. Het was de ontslagbrief van de toenmalige leider van dat onderzoek, Luis Elizondo aan de toenmalige defensieminister James Mattis. Elizondo nam ontslag omdat hij vond dat er niet genoeg gebeurde met de resultaten van zijn onderzoek. Het toonaangevende blad Politico kreeg er lucht van, en diepte de zaak uit.

https://www.politico.com/magazine/story/2017/12/16/pentagon-ufo-search-harry-reid-216111

Het werd wereldnieuws en de geest kon niet meer in de fles terug gestopt worden.

POLITICO: Zoekt het Pentagon naar ufo’s?

Wat hoorzittingen, verklaringen en bekendmakingen verder werd het 2022, en is er nog steeds niet veel meer aan informatie vrijgegeven dan al bekend was.

Alle “top secret” geheimen zijn nog steeds top secret en de echte openheid is er nog steeds niet.

Wat wel is veranderd is de nu openlijke belangstelling van instellingen waarvan het eigenlijk altijd al voor de hand lag een belangstelling voor het fenomeen te hebben.  Sterker nog, instellingen als de Nasa hebben altijd al op de eerste rang gezeten. Verschillende astronauten hebben daar in het verleden al over getuigd. De FBI was al heel snel geïnteresseerd in het fenomeen. Evenals de CIA, opgericht enkele weken na het Roswell incident, die nog steeds actief onderzoek doet.

Dat dit geen loze beweringen zijn blijkt simpelweg uit de onderhand talloze vrijgegeven en uitgelekte documenten. Documenten die steevast grotendeels onleesbaar zijn gemaakt, maar waar wel de interesse uit blijkt. Actief onderzoek. Zelfs buiten de eigen landsgrenzen.

Over de decennia heen kan het niet anders dan dat er al gigantisch veel informatie is verzameld wat betreft het fenomeen en alles er omheen.

Met de huidige gang van zaken lijkt openheid (Disclosure) voorop te staan. Maar van alle beschikbare informatie uit het verleden is nog geen letter vrijgegeven en worden ook nog steeds de echte interessante zaken achter gesloten deuren besproken.

Het gegeven dat ook de Nasa zich dan (officieel) in het ufofenomeen gaat mengen mag dan wel interessant zijn, maar logischer zou zijn dat de Nasa zich al heel erg lang met het fenomeen bezighoudt.

https://www.nasa.gov/feature/nasa-to-set-up-independent-study-on-unidentified-aerial-phenomena/

Zo op het eerste gezicht lijkt het of er veel is veranderd, maar tijdens de recente hoorzittingen en andere “openbare” gelegenheden werden nog steeds de interessante zaken achter gesloten deuren besproken en achtergehouden voor het grote publiek. Dit feit alleen al belooft niet veel goeds voor de huidige en toekomstige onderzoeken, zoals die van Nasa.

Wie echt veronderstelt dat de wereld ditmaal echt op de hoogte zal worden gehouden van de meest interessante voorvallen, onderzoeken en conclusies, komt geheid voor een verrassing te staan.

Behalve dat nu de Amerikaanse belangstelling voor het ufofenomeen wereldkundig is gemaakt, er een leuke show is gegeven die duidelijk moest maken hoe serieus het fenomeen wordt genomen, is er feitelijk niks veranderd.

Weinig kans dat dit in de nabije toekomst ook gaat gebeuren.

Het ufofenomeen is reëel en onverklaard. Iedereen die roept dat de herkomst buiten de aarde gezocht moet worden, moet dat ook nog bewijzen. Al moet gezegd worden dat als de herkomst niet op de aarde gevonden kan worden, het toch ook wel voor de hand ligt om verder te kijken.

Astronomen en wetenschappers zijn het er over eens: Buitenaards leven moet wel bestaan. Sterker nog, de mens komt in dit universum nog maar net om de hoek kijken. Onze ruimtevaart staat nog in de kinderschoenen, en toch zijn er al twee ruimteschepen (Voyager 1&2) buitens ons zonnestelsel geraakt. Ooit komen deze bij een andere ster aan.

Waarom zou het dan raar zijn dat andere, wellicht veel oudere, technische beschavingen het al veel langer geleden is gelukt onze ster, de zon, en planeet te bereiken.

Allemaal hypothetisch uiteraard. Tot ook iemand echt het bewijs levert blijft het bij verwonderen en theoretiseren. De echte informatie is alleen beschikbaar voor de “happy few” zodat er ook niet veel anders overblijft. Ook niet voor de “geïnteresseerde” wetenschapper die best wel onderzoek wil doen, maar simpelweg niks heeft om te onderzoeken.

Top Secret is a bitch.

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x