De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

[BLOG] #Metoo

Ligt het nou aan mij, of begint #metoo toch ook wat hysterische trekjes te vertonen?

Ook ondergetekende heeft wel eens een draai om zijn oren gehad van een vrouw. Gelukkig maar een keer gebeurd, en dan ook niet eens met opzet. Wist ik veel dat mijn scharrel van toen ook nog een tweeling zus had.. Een vergissing is snel gemaakt nietwaar..

En ik snap best dat een man die zomaar aan een vrouw zit een knal kan krijgen ook. En dat is dan ook eigenlijk een beetje mijn punt. Waarom hebben al die vrouwen, of veel dan toch, niet ook gewoon direct op de een of andere manier hun “ongenoegen” laten blijken?

Ik krijg bij enkelen zelfs het nare gevoel dat het ooit een ordinaire koehandel was. Jij seks, ik een mooie carrière. Weinstein mag dan wel een viespeuk zijn die zijn macht misbruikte voor seks. Maar was dat niet dan alleen mogelijk als vrouwen daar ook in meegingen? Waarom heeft dat zo lang geduurd voor dat de man eindelijk ook eens aan de schandpaal genageld werd. Zeker ook omdat het dan schijnbaar zelfs een publiekelijk geheim was.

Dus… Iedereen wist het, niemand deed wat…. En nu schiet iedereen in de slachtoffersrol en niemand die nu ineens ook wil toegeven er al vanaf geweten te hebben. Vind het allemaal toch wat hypocriet.

Overigens, Weinstein hoort terecht in de bak. Geen twijfel over. Niemand hoort gedwongen te worden tot iets wat haar, en hem ook. Tegenstaat. Neemt niet weg dat het alleen maar dergelijke vormen kan aannemen als niemand de mond lostrekt. Naar mijn mening verlies je toch een beetje je slachtofferstatus als je niet aan de bel trekt wetende dat na jou iemand anders ook ten prooi valt aan dergelijke figuren.

Maar goed, wellicht ligt dat aan mij..

En dan die mannen die zich dan ook geroepen voelen een duit in het zakje te doen. De schijnheils…

Als je dat je echt zo aan het hart ging, had je al veel eerder van dergelijk modieuze shirts en een fijne tattoo op je voorhoofd gehad. Zie de tweet hierboven..

Het hoeft allemaal niet zo spastisch. De simpele regel is dat je niet zomaar aan andere mensen zit met je tengels. Al is ook daar het weer wat wazig. Wanneer is iets nou intimidatie? Een hand op de kont? Op de rug, been of buik? Of krijg je pas een knal als ook de borsten in beeld komen?

Wazig, en volgens mij ook iets dat sterk afhangt van de relatie onderling. Voor een wildvreemde zal iemand minder tolerant zijn dan vrienden of bekenden.. Ook zullen de grenzen vast verschillen van persoon tot persoon.

Dus, neem geen risico, en hou je handen in je zakken, maar vooral, heb wat respect voor elkaar en het zal allemaal vast wel loslopen..

Ik vind het nogal hysterisch zoals het nu gaat. Er is een probleem wat al lang geen probleem was geweest als iedereen er direct een punt van had gemaakt, in plaats van nu “Ik ook” te roepen. Mosterd na de maaltijd als je het mij vraagt.

Uiteraard zijn het walgelijke praktijken als iemand vanuit een machtspositie een ander dwingt tot dingen die anders nooit zouden gebeuren. Of dat nou seks of iets anders is. Maar, er is altijd een maar, ik blijf het vreemd vinden dat deze vrouwen dan schijnbaar eerst hun mond houden, carrière maken, en dán pas hun mond opentrekken. Of, en nogal twijfelachtig, hervonden herinneringen…

Het is goed dat vrouwen hun mond opentrekken. Geen twijfel aan. Maar als je aangerand wordt, of erger, verkracht, doe je aangifte.. Lijkt mij dan. Je zelfrespect opofferen voor een carrière, of ander voordeel, is ook een keuze…

Ik ben geen vrouw, nooit aangerand of erger ook, dus zal ongetwijfeld wat dingen over het hoofd of verkeerd zien. Dus ik hoor dan ook graag waar ik het fout heb…

Niks mis met #metoo trouwens. Goed dat dit soort misbruik nu eindelijk dan wel aan de kaak wordt gesteld. Beter laat dan nooit, dan maar…

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tja dat het zelfde met Jelle Brandt, als zoiets gebeurd dan ga je toch meteen aangifte doen lijkt mij. Maar ja daar mag ik ook niet over oordelen.

https://www.ad.nl/show/geschrokken-rtl-in-gesprek-met-jelle-brandt-corstius-over-verkrachting~a85821eb/

Is trouwens ook hetzelfde verhaal met Bill Cosby, daar lijkt het ook meer op als 1 schaap over de dam is volgen er meer.

Gevalletje aanranding?

nee denk t niet is een man , maar tís  idd vreemd dat ze er allemaal later mee komen , ergisteren in het Rotterdams Niuwsblad een stadsgids -vrouwelijk – die door een betje bezopen Engelse was …… -woordelijk- sexueel misbruikt ….ja sorry stond er zo , hoet kan geen idee- reactie waarom niet gemeld ,, dan krijg ik dit niet meer en gaat hert naar m´n collega´s

dan denk ik lult niet ,, het lijkt of de helle wereld meteen een zooitje sexmaniaken is …. oke fijne middag nog

kan het niet beter worden ,, eh wat? o dat,  ja ook meegemaakt, erg he  ,—–

nou is Dustin Hofmann weer het piespaaltje ivm met ´Metoo´ , zou er in die filmwereld nou echt nooit iets aangeraakt worden zonder ´bijbedoeling`…..

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder