Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Ufo wonderland

Nepnieuwsfabriek Ninefornews weet te melden dat de CIA maar liefst 9 ufo’s heeft geborgen. Minimaal! Drie anonieme bronnen hebben dat even onthuld. Het ufofenomeen verzuipt in onzinnige, nutteloze en niet verifieerbare bullshit.

Nepnieuwsfabriek Ninefornews weet te melden dat de CIA maar liefst 9 ufo’s heeft geborgen. Minimaal! Drie anonieme bronnen hebben dat even onthuld. Het ufofenomeen verzuipt in onzinnige, nutteloze en niet verifieerbare bullshit.

In Juli 1947 kwam de, toen kersverse, Amerikaanse luchtmacht eigenhandig met het nieuws een heuse vliegende schotel (de term UFO, UAP tegenwoordig was nog niet bedacht)nabij Roswell  geborgen te hebben. Het geval zou tijdens een onweersstorm uit de lucht zijn komen vallen.

Een dag later slikte de luchtmacht het bericht weer in. Bij nader inzien was het toch alleen maar een weerballon, en prompt kwam er een persconferentie waar wat alufolie en wat houten stokjes te bezichtigen waren.

In Europa en omstreken was het niet zo groot nieuws als in de Verenigde Staten zelf. Terwijl in Europa te puinhopen van de Tweede Wereld Oorlog nog werden geruimd, barstte de ufogekte in Amerika in alle hevigheid al los.

Geen vliegende schotel dus, maar een weerballon. Nogal een verschil.  Het gevoel dat een overijverige persofficier net te snel het nieuws de wereld in hielp zal menigeen hebben bekropen.

Kortom, de pers werd uitgenodigd om snel en grondig af te rekenen met het idee dat er een vliegende schotel was geborgen.  Uiteindelijk werd het toneelstukje toch achterhaald door de waarheid. Of beter, zelfs meerdere waarheden, want de Amerikaanse overheid heeft onderhand de “waarheid” al vier keer bijgesteld. Die waarheid was echter nooit een ufo, maar varieerde van een spionage ballon (Mogul)  tot crash dummy’s. Het houdt ook in dat er dus minimaal al drie keer is gelogen. Wie denkt dat we nu wel echt de waarheid kennen moet toch wel heel naïef zijn.

Het enige wat de steeds veranderende verklaringen voor het voorval nabij Roswell gemeen hebben is dat er toch iets uit de lucht is komen vallen.

Joost mag weten wat die waarheid dan echt is. Die informatie ligt ergens diep begraven, en zal vast nooit meer boven water komen. Of het echt een ufo was valt nooit meer te bewijzen. De bewijzen zijn weg, en de echte getuigen verzopen in ontelbare getuigenissen van Jan en alleman. Maak het onderscheid nog maar eens tussen de echte getuigen en de verzonnen en aangedikte getuigenissen.

Toch is dit voorval waarschijnlijk het enige waarbij toch heel misschien echt iets uit de hemel is komen vallen, en is weggemoffeld. Er is teveel bewijs dat er inderdaad iets heeft plaatsgevonden. In ieder geval genoeg bewijs om de Amerikaanse overheid te dwingen  minimaal drie keer onzin te laten verkopen. Hard bewijs dat er echt een ufo te pletter is gevallen ontbreekt echter ook. Een impasse dus.

Hoe dan ook is het voorval nabij Roswell een goed voorbeeld van hoe zogenaamde getuigen, anonieme bronnen en niet verifieerbare informatie iets wat in principe klip en klaar zou moeten zijn tot een onontwarbare chaos aan (des) informatie maakt.

En dan hebben we nog het grote leger fantasten die van ufologie een religie hebben gemaakt. Internationaal is het leger aan fantasten enorm.

Fantasten

Hoewel het ufofenomeen in de basis niks meer of minder is dan het opduiken van objecten die door hun gedrag of verschijning niet verklaard kunnen worden, is er rondom het fenomeen een hele “cult” ontstaan waarin eigenlijk niks te gek meer is.

Hele groepen “aliens”, al dan niet in groepen als Ashtar Command of de Galactische federatie, ooit het paradepaardje van alternatieve media pionier Anton Teuben, zijn aan komen waaien om de mensheid uit het slop te trekken. Gaan met elkaar op de vuist of beschermen de holbewoners die de aarde bevolken.

Het concept van verschillende dimensies wordt opgevoerd als verklaring voor alle waanzinnige claims, en ontvoeringen zijn schering en inslag. Claims van mensen die beweren contact te hebben met buitenaardsen trekken duizenden, of wellicht een stuk meer, volgelingen en waanzinnige claims zijn schering en inslag.

Een van de bekendste wereldwijd met enorme aantallen verdwaasde geesten als aanhanger is David Icke. Ooit verslaggever voor de BBC, maar nu al decennia lang fulltime complotidioot. Icke stelt dat de mensheid onder invloed is van een buitenaards reptielenras uit een andere dimensie. En dat al duizenden jaren lang. Uiteraard, zoals bij zoveel van dit soort uitschot, is antisemitisme bepaald geen uitzondering. Onder andere Joden zijn, volgens Icke, hybriden. Een kruising tussen mensen en deze buitenaardse reptielen.  Met name de Joodse en steenrijke familie Rothschild zouden hiervan afstammen. Ook voormalig koningin Beatrix heeft reptielenbloed, volgens Icke. De lijst met namen is lang..

Icke rijgt bijna alle complottheorieën aaneen, en dat legt hem geen windeieren. In 2022 zou Icke naar Nederland komen, maar kreeg een inreisverbod voor de meeste Europese landen, zodat het feest niet doorging.

In Nederland is de duistere complotsite van Alexandra Heydebree, niburu.co, een van de grootste aanhangers en verspreiders van Icke’s gedachtengoed.

Frappant detail is dat al dit soort fantasten pertinent ontkent antisemiet te zijn, maar keer op keer in woord en daad het tegendeel bewijzen.

Ook Nederland kent een nationale “bekendheid” die eigenlijk een goede start had, maar zich al snel liet verleiden om af te zakken in de diepe krochten van onzin, complotten en totale waanzin.

Coen Vermeeren

Ondergetekende had jaren terug eens een aanvaring met Vermeeren toen hem werd gevraagd waarom hij, samen met Janet Ossebaar en Robbert van den Broeke, voor een paar honderd Euro per persoon een soort van goocheloptreden organiseerde. Het antwoord was dat ondergetekende zijn acceptatievermogen maar wat moest oprekken. Ineens was de het antwoord op de vraag duidelijk. De zijne is zo rekbaar als elastiek.

De start van Vermeeren was op zich prima met zijn boek “Ufo’s bestaan gewoon” . De aangedragen voorvallen rammelden hier en daar, maar de boodschap was helder: Ufo’s zijn niet zomaar de waan van de dag.

Daarna ging het snel bergafwaarts. Vermeeren begon de complotten rondom de aanslagen in Amerika (911) te omarmen en schreef er boeken over. Als hoofd Studium Generale van de TU Delft begon Vermeeren lezingen te organiseren met onderwerpen als 9/11, de Mayakalender, graancirkels, astrologie en meer van dergelijke onderwerpen.

Logischerwijs was de TU Delft er niet echt van gecharmeerd.  Dit soort lezingen waren dan ook de oorzaak dat Vermeeren, na een vermoedelijk niet al te fijn gesprek in 2017 zelf opstapte. Niet weggestuurd, zoals Vermeeren zelf graag verkondigt.

https://www.delta.tudelft.nl/article/omstreden-hoofd-van-studium-generale-opgestapt

Ook in die tijd werd Vermeeren meermaals betrapt op het “verfraaien” van zijn eigen Wikipedia pagina. Vermeeren houdt niet zo van kritiek, en probeerde meermaals onwelgevallige passages naar zijn hand te zetten.  https://www.dulcet.nl/forums/wappies-in-nederland/coen-vermeeren-leukt-eigen-wiki-pagina-op-2/

Hoezeer Vermeeren is afgegleden werd wel duidelijk in een Shoreline uitzending uit december 2021.

Er werd Vermeeren niet een kritische vraag gesteld!

Dat Vermeeren een uitgebreide kennis heeft van het ufofenomeen zal door niemand worden ontkent. Het zijn de conclusies, de complotten en het eigen gedrag die Vermeeren hebben gemaakt tot wat hij nu is.

Van deskundige tot deep state aanhanger, corona ontkenner en totale complotidioot.

Jammer.

Hoorzittingen

Mei 2001 organiseerde Steven Greer, al jaren ook een verdwaalde geest, het zogenaamde Disclosure project. Greer nodigde wereldwijd getuigen en andere personen uit die wat konden vertellen over het ufofenomeen. En het leverde nogal wat getuigenissen op.  Het merendeel van geen waarde. Grote en fantastische beweringen zonder een spoor van bewijs. Toch waren sommigen wel van iets meer waarde, zoals bijvoorbeeld die van de Belgische  Wilfried de Brouwer.

De Brouwer, Majoor Generaal van de Belgische luchtmacht, getuigde over de voorvallen boven België die plaatsvonden van eind 1989 tot begin 1991. Van alle aanwezigen was de Brouwer een van de weinigen, zo niet de enige, die zijn beweringen ook kon staven met bewijzen.

Het Disclosureproject was een poging het fenomeen bespreekbaar te maken en onder de aandacht van het Amerikaanse congres te brengen.  De aandacht was er ook. Eventjes dan, want vier maanden later vonden de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon plaats.

Die aandacht kwam er dan eindelijk wel in 2017 met het bekend worden dat het Pentagon dan toch nog steeds onderzoek deed naar het ufofenomeen en het “uitlekken” van de beelden van de zogenaamde “Tic-Tac” ufo.

Alles resulteerde in een hoorzitting waarbij de echte informatie nog steeds achter slot en grendel bleef en wat vage conclusies en beelden.

Van de zo bejubelde disclosure komt nog steeds niks terecht.

Het is toch ook wat verrassend dat iedereen vergeten schijnt te zijn dat Amerika al een hele geschiedenis heeft van hoorzittingen en “onderzoeken”.

In 1952 verscheen er zelfs een heuse vloot aan ufo’s boven het Witte Huis. Ufomeldingen stroomde binnen die in veel gevallen ook nog eens door radar bevestigd konden worden. De bevolking wilde antwoorden en de CIA, inderdaad, de CIA, gaf opdracht een groep wetenschappers bijelkaar te trommelen die de antwoorden wel zouden leveren. Het werd het zogenaamde Robertson Panel. Leider van het onderzoek, Howart Robertson, kreeg 6 jaar aan “ufodata” die al door het zogenaamde Bluebook Project was verzameld.

De heren wetenschappers hadden wel 12 hele uren nodig om het hele fenomeen definitief te verklaren: Niks bijzonders, en met wat meer onderzoek simpel te verklaren.

Acht jaar later was er wederom een hoorzitting omtrent ufo’s. Alweer was de aanleiding een enorme toename in “ufovoorvallen”. Wederom grote beloftes met nul resultaat.

In 1966 was het weer prijs. Alweer naar aanleiding van ufovoorvallen kwam er alweer een hoorzitting. Ook ditmaal afgedaan met vreemde conclusies die geen enkele zin maakten.

Een gedetailleerde uiteenzetting in het onderstaande artikel:

Zelfs over het Roswell voorval is een hoorzitting geweest met als resultaat dat er met de waarheid op de proppen gekomen moest worden. Die kwam er in de vorm van de zogenaamde Mogul Ballon. Een spionagegeval dat over de grenzen van Rusland moest kijken. (toch weer een ballon)

Toen werd aangetoond dat dit niet waar kon zijn, werd de “waarheid” weer aangepast. En daarna nog maar een keer.

Er is onderhand toch wel een duidelijk patroon: Ufovoorvallen + hoorzitting = zoethouder

We zijn nu jaren verder sinds de laatste hoorzitting, en wat is er tegenwoordig dan anders dan het voordien was?

Het verleden

Toen in 2017 het Pentagon zomaar toegaf nog onderzoek te doen naar het ufofenomeen en er ook niet moeilijk werd gedaan met de beelden van de zogenaamde TicTac ufo brak er een soort van jubelstemming uit. Helemaal toen in 2022 er ook nog eens een hoorzitting kwam.  Wat wazige getuigenissen, wazige beelden en wazige conclusies waren de hoofdpunten. Wederom geen enkel bewijs voor wat dan ook.

De hele “ufo gemeenschap” lijkt zich in de luren te laten leggen door de zogenaamde doorbraken de laatste jaren en zijn in een klap vergeten dat er al tig decennia aan voorvallen hebben plaatsgevonden die zelfs het nieuws hebben gehaald.

Voorvallen zoals de zogenaamde Phoenix Lights in 1997, of dichterbij, België van eind 1989 tot begin 1991. Even Googlen en je hebt een indrukwekkend lijstje met voorvallen.

Afdoen als onzin lijkt een makkelijke oplossing. Maar als het onzin is, waarom is er dan wel zoveel belangstelling voor geweest van, onder andere, de CIA?

Documenten die dit aantonen bestaan, maar alles wat er ooit over is vrijgegeven is onleesbaar op de essentiële punten, of zelfs helemaal onleesbaar.

Wereldwijd hebben er onnoemelijk veel voorvallen plaatsgevonden met onbekende objecten. Veel goed gedocumenteerde incidenten zelfs.

Ze verdwenen allemaal in de vergetelheid en, opmerkelijk genoeg, ook in de archieven van diensten als de CIA. Voorallen werden geridiculiseerd of simpelweg als onzin afgedaan. Gezien de hoeveelheid onzin en gekte er rond het ufofenomeen zweeft, niet eens zo moeilijk om voor elkaar te krijgen.

Hoe dan ook, er zijn al decennia en decennia aan voorvallen, harde feiten, beelden en radardata voorhanden om zogenaamd disclosure mee te spelen.

Op de een of andere manier lijkt het nu alsof het hele ufofenomeen pas in 2017 is begonnen met de zogenaamde TicTac ufo en richt het vermeende onderzoek zich op recentere voorvallen.

Geen woord over eerdere voorvallen, onderzoeken en eventuele conclusies die er al moeten zijn.

Zo’n 5% van alle voorvallen en meldingen kan niet worden verklaard. Tel alle voorvallen over de jaren heen bij elkaar op en je hebt een enorm aantal.

Een leuke uitspraak van een astronoom is dat zij nooit ufo’s zouden zien omdat ze weten waarnaar ze kijken kan ook direct de prullenbak in. Astronomen zien zelfs meer onverklaarde gebeurtenissen aan de hemel dan de gemiddelde bevolking. Hoe graag dat ook ontkent wordt.

Het nu

Ondertussen zijn er al verschillende verklaringen geopperd voor het fenomeen. Eentje springt er steevast uit: Spionage. Een hele populaire, maar compleet onzinnige verklaring.

Welk land zou een dergelijke technologie bezitten en het simpelweg gebruiken om bij de buren te gluren? En dat al zo lang?

Ruimtevaart is in principe nog steeds een primitieve en riskante bezigheid. Alleen met wat in essentie een gepimpte vuurpijl is kan iets buiten de aantrekkingskracht van de aarde worden geschoten.  Waar is de technologie die zelfs de natuurwetten lijkt te tarten?

Is het logisch dat dergelijke technologie alleen gebruikt wordt om stiekem te gluren? Alhoewel, zo stiekem ook weer niet, want in maar weinig gevallen lijken dergelijke objecten zich ook maar iets aan te trekken van eventuele toeschouwers.

Kortom, geen plausibele verklaring voorhanden. Toch lijkt een eventuele buitenaardse herkomst opperen hetzelfde als vloeken in de kerk.

De feiten

Het ufofenomeen is omgeven door idioten, fantasten en charlatans die, helaas, keer op keer wel de meeste aandacht lijken te trekken. Het is geen wonder dat het onderwerp ufo’s al die tijd door de meeste mensen niet serieus werd genomen.

De echte feiten zijn allemaal niet zo spannend. Alhoewel, niet in de zin dat de mensheid in de gaten wordt gehouden en beschermd door Galactische federaties en meer van die onzin. En uiteraard zijn er ook geen mensen die even met onze galactische broeders “channelen” om de laatste intergalactische nieuwtjes door te brieven.

Ook op tv zie je in elk serie of programma over ufo’s en aanverwant steevast keer op keer dezelfde zogenaamde experts hun riedeltje doen, maar geen klote bijdragen aan oplossingen en feiten. Leuk verdienen, soms interessant om te zien, maar het draagt allemaal niks bij.

Om over series als Ancient Aliens maar te zwijgen….

Treurig genoeg zijn de echte feiten omtrent het ufofenomeen op een hand te tellen. Er zijn onomstotelijk bewezen objecten die de natuurwetten lijken te tarten, en we hebben geen idee waar het vandaan komt, hoe het werkt of überhaupt wat het hier te zoeken heeft.

Een buitenaardse herkomst moet ook nog maar bewezen worden. Maar als deze mogelijkheid al bij voorbaat wordt uitgesloten kan een antwoord mogelijk wel heel erg lang op zich laten wachten.

Zogenaamde disclosure is er in ieder geval bij lange na nog niet.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x