Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Hoezo disclosure!

Jubelstemming in het “ufowereldje”. Eindelijk disclosure. Oftewel, eindelijk openheid van zaken. Toch? Of toch niet?.

Op de website van “Ufozaken” verscheen begin Juli 2022  deel 4 in een serie van artikelen over het verloop van de zogenaamde disclosure (openbaren) van “ufogeheimen” in Amerika. De Amerikaanse overheid lijkt de laatste jaren wat losser om te springen met het ufofenomeen. Het onderwerp is van onzin gepromoveerd naar toch wel degelijk een dreiging van onbekende herkomst.

Het noemen van een mogelijke buitenaardse herkomst blijkt nog steeds wel een lastige opgave, al wordt zelfs dat niet meer geridiculiseerd. Er is dus weldegelijk een beetje vooruitgang.

Het artikel op de website van Ufozaken geeft een mooi overzicht van wat er allemaal op handen is wat betreft het onderzoek naar het ufofenomeen. En het ziet er allemaal veelbelovend uit.

Maar…. Op het vrijgeven van wat beeldmateriaal en het eindelijk erkennen van het ufofenomeen na is er concreet toch vrij weinig schokkends gebeurd. Laat staan dat er ook maar iets “gedisclosured” is.

Onderhand is de Amerikaanse overheid op de proppen gekomen met honderden voorvallen met onbekende objecten en zouden ze zich zorgen maken om spionage. Een verband met buitenaards leven is daarbij nog steeds uit den boze.

Maar hoezo dan?

Voor de meeste mensen lijkt het of het ufofenomeen pas in 2017 is begonnen nadat de zogenaamde “Tic Tac” video uitlekte.

Ook het vermeende Roswell incident markeerde niet het begin van het fenomeen. Ufo’s komen voor in verslagen van honderden jaren oud. En wie denkt dat de huidige “onderzoeken” en belangstelling voor het fenomeen iets unieks zijn, komt ook bedrogen uit.

Er zijn in het verleden nogal wat onderzoeken geweest die eens en vooral antwoord moesten geven op de vraag wat de herkomst en eventuele dreiging was die van het ufofenomeen uitging.

Als daaruit wel een ding duidelijk is geworden is het wel dat het antwoord daarop niet voor iedereen weggelegd was. Of beter, niemand die het weet. En daaraan is nog steeds niks veranderd.

Toen in Juni 2021 de Amerikaanse overheid op de proppen moest komen met meer openheid van zaken werd direct al duidelijk dat het weer uit zou lopen op een deceptie. Bepaald was dat het uiteindelijke rapport, dat openbaar zou zijn, bijlages zou bevatten die wel geheim moesten blijven.

Kortom, weer niks dus. Althans, niks wat al niet bekend was. De beelden zijn leuk, de erkenning dat niemand weet wat de aard van het fenomeen is, is ook iets nieuws, maar wat kennis betreft is er geen vooruitgang geboekt. De interessante passages worden nog steeds achter slot en grendel gehouden.

Echte disclosure zou betekenen dat eindelijk eens al die documenten die nog steeds angstvallig achter slot en grendel worden gehouden massaal openbaar worden. Het weinige wat wel is vrijgegeven blinkt uit in onleesbaarheid.

Het bestaan van documenten is voor de Amerikaanse overheid altijd wel een probleem geweest. Bijvoorbeeld het bestaan van documenten over bepaalde onderwerpen alleen al is al veelzeggend.

Ook daar is een oplossing voor gevonden. De overheid, ook in Nederland, is verplicht van alles documentatie bij te houden. De oplossing daarvoor is simpel. Besteed zaken , al is het in naam, uit aan bedrijven. Die hoeven immers niks aan opvraagbare documenten te produceren.. Probleem opgelost.

Ook dat de Amerikaanse overheid niet een beter idee zou hebben over de aard en herkomst van het fenomeen lijkt wat onwaarschijnlijk. De belangstelling voor het fenomeen beperkte zich niet tot binnen de grenzen van de Verenigde Staten, maar was wereldwijd.

Natuurlijk heeft de Amerikaanse overheid wel een beter begrip van de aard en herkomst van het fenomeen. Hoe anders is de decennia lange (zeker al 80 jaar) belangstelling voor en geheimhouding van het ufofenomeen te verantwoorden?

Daar moet uiteraard een reden voor zijn.

Dat de Amerikaanse overheid zich nou zorgen zou maken om spionage wat betreft het ufofenomeen lijkt dan ook wat belachelijk. https://www.hln.be/bizar/leger-vs-rapporteert-500-ufo-meldingen-zorgen-om-spionage~ad47419a/

China probeerde het recent met ballonnen. https://nos.nl/artikel/2462277-pentagon-meldt-chinese-spionageballon-boven-vs

Hoe Rusland presteert in Oekraïne is ook geen geheim.

Maar een land die de techniek in handen heeft die zo overduidelijk achter al die onbekende objecten zit, is oppermachtig. Oekraïne zou geen kans maken, en de Chinezen zouden simpelweg pakken wat ze willen. De hele wereld zou geen verweer hebben.

Ondertussen is ruimtevaart in essentie nog steeds het afsteken van geavanceerde vuurpijlen. Eenmaal aangestoken is er geen weg meer terug en hopen dat het goed afloopt. Niks in verhouding met wat wordt waargenomen.

In dat licht bezien klinkt het ronduit belachelijk te veronderstellen dat dergelijke technieken alleen worden gebruikt om bij de overburen stiekem over het hek te gluren.

En wellicht ligt daar ook wel het antwoord op de vraag waarom het allemaal al zo lang geheim en taboe is. Techniek!

Wie de techniek of kennis achter het fenomeen in handen weet te krijgen is oppermachtig. Buitenaards of niet, iets is in staat de natuurwetten te tarten. Wie het principe daarachter weet te ontrafelen is onverslaanbaar.

Dat er nog geen natie ter wereld blijk heeft gegeven in het bezit te zijn van dergelijke technologie geeft dan ook wel aan dat het ontrafelen nog steeds niet erg wil vlotten. Laat staan het te gebruiken voor het gluren bij de buren..

Kortom, “we” hebben nog steeds geen idee wat de herkomst van het fenomeen is. Nergens op deze planeet is tot op heden een mogelijke oorsprong, of herkomst, gevonden. Toch wordt het idee dan ook verder te zoeken steevast verworpen.

De mens ziet zichzelf graag als het toppunt van evolutie. Of dat waar is, is ook maar hoe je het bekijkt. Op onze eigenplaneet worden we met gemak in de pan gehakt door een beetje roofdier, om maar eens wat te noemen.

De evolutie heeft ons alleen maar een goed stel hersenen en een duim gebracht. En dat bleek genoeg.

Dat het universum, volgens de laatste inzichten, wel eens kan wemelen van het leven, daar kunnen de meeste mensen zich dan ook nog wel mee verzoenen.

Maar dat dat leven ook wel eens in staat zou kunnen zijn ons al lang en breed bereikt te hebben levert massaal een onderbuik gevoel op.

Het wordt al snel op de enorme afstanden in het universum gegooid. Onmogelijk de aarde te bereiken, allemaal te ver weg.

Klinkt logisch. Maar dat is het niet.

Het universum is een dikke 13 MILJARD jaar oud. Onze plek daarin dateert van ongeveer 4.5 miljard jaar geleden. Tenminste, onze planeet zag indertijd het eerst kakelverse zonlicht.

Onze planeet is dus een relatieve nieuwkomer. De plek van de mens daarop beslaat nog geen 300.000 jaar! Die tijd is al belachelijk kort in vergelijking met de ouderdom van het universum. Met een technische beschaving van nog maar een paar honderd jaar zijn we eigenlijk nog maar het kikkerdril van dit universum. We komen nog maar net kijken, als er al sprake is van kijken.

De aarde en alles erop is een nieuwkomer. Er was zelfs met conventionele middelen genoeg tijd voor het leven in het halve universum om de aarde te bereiken.

De mens heeft van de aarde een enorme opvallende toverbal gemaakt. In onze hoek van dit sterrenstelsel steekt de planeet enorm af. In principe schreeuwen we onze aanwezigheid uit. Daarnaast is onze planeet de enige met leven en vloeibaar water in de wijde omtrek. Zaken die wel op moeten vallen bij eventueel buitenaards leven.

De mens verkent het universum, maar eventueel buitenaards leven dat wellicht hetzelfde doet, en daar stukken beter in is levert alleen onderbuikgevoel op. Iets wat als onmogelijk wordt afgedaan.

 Uiteraard is een buitenaardse herkomst voorlopig ook maar een hypothese. Ondanks alle voorvallen is er nog steeds geen aantoonbare herkomst en lijken spionage activiteiten wel een van de minst waarschijnlijke.

Concluderend mag er gerust gesteld worden dat er van zogenaamde Disclosure maar bar weinig terecht is gekomen. Documenten en informatie zit nog steeds stevig achter slot en grendel. Openbare verslagen bevatten geheime bijvoegsels waar uiteraard wel de smeuïge details uitgeweid worden.

Onderzoekers en Jan met de pet zullen er niks wijzer van worden.

Decennia van onderzoek en documenten is geheim en zal dat waarschijnlijk altijd wel blijven.

Het geeft maar aan dat achter het fenomeen iets schuilt wat belangrijk genoeg is om koste wat kost geheim te houden. Wellicht technische voorsprong of inderdaad iets wat beter ook geheim kan blijven.

Waarschijnlijk zullen we het nooit weten.

https://www.ufozaken.nl/columns/de-vooravond-van-disclosure-deel-4-hoorzittingen-en-meer-1

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x