Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

[BLOG] Coen Vermeeren in Shoreline

Vermeeren heeft er weer een podium bij. Gretig binnengehaald door de heren van Shoreline kon Vermeeren weer even helemaal losgaan. De “Coronahoax” is niks anders dan de mensheid voorbereiden op…..

De hele covid hoax, want het is absoluut een hoax, is bedoeld om de hele wereld onder een controlestaat te krijgen. En binnenkort ook een nep alien invasie om daar “de laatste klap op te geven”.

De woorden van Vermeeren.. Vermeeren is er zeker van, want Werner von Braun heeft daar op zijn sterfbed voor gewaarschuwd.

Welkom in de wereld van Shoreline 2.0 onder de vlag van ufomeldpunt.nl

Over Vermeeren kunnen we kort zijn: Totaal van het padje en een acceptatievermogen zo rekbaar als elastiek. Vermeeren hopt van het ene complot naar het andere om er een grote onbegrijpelijke übercomplot van te maken. Niks is te gek.

Zo weet Vermeeren ook te vertellen dat de aliens uit spirituele overwegingen nog niet landen op ons planeetje. Een soort “prime directive”, want je kan die holbewoners op aarde niet verwarren met technologie die ze niet kennen en daarmee al helemaal niet vertellen wat ze allemaal fout doen.  We staan onder bescherming van de “buitenaardsen” die dat vanaf een afstandje doen. Zo behoeden ze ons voor het gebruik van atoomwapens, om maar eens wat te noemen.

Dat er al minimaal 2000 atoom en waterstofbommen zijn ontploft bij testen en twee zijn gebruikt om hele steden weg te vagen zal die welwillende aliens dan zeker zijn ontgaan.

Welkom in de wereld van Vermeeren.

Shoreline heeft zijn oorsprong op de voormalige Ufoplaza website. Het was een geweldige wekelijkse uitzending door Jan Blei, en later ook, Erwin Noorman. Gasten van naam en zelfs wereldwijde faam. Wubbo Ockels was een van de gasten bijvoorbeeld.

Een programma om trots op te zijn. Geen vaag gedoe, recht toe en rechtaan en vooral geen podium voor mensen met doorgedraaide, en in het geval van Vermeeren, gevaarlijke ideeën. Coronaontkenners zijn een gevaar voor zichzelf en iedereen om hen heen.

Het is opvallend dat, zeker de laatste jaren, mensen met eerder beide benen stevig op de grond, vervallen tot wereldvreemde ideeën en complotten. Alsof de echte feiten gaan vervelen en er dus maar wat sensatie aan toegevoegd moet worden.

Jammer..

Wellicht is het tekenend voor het ufo fenomeen. Het is er, en dat valt door niemand meer te ontkennen. Maar bijna alles over dit fenomeen is zo onderhand wel gezegd en geschreven, en we zijn nog steeds geen steek verder. De mensen en instellingen die wellicht wel iets meer antwoorden hebben houden al decennia de mond dicht en begraven informatie in zwart gemaakt documenten en onderzoeken door niet overheidsinstellingen zodat er zelfs geen documenten meer zijn. Alleen overheidsinstellingen zijn immers gebonden aan de documentatieplicht.

Kortom, we kennen de voorvallen, we weten dat het er is en ook niet onbelangrijk, de bestaande documenten bewijzen ook dat overheden wereldwijd zich weldegelijk bewust zijn van het fenomeen en er ook mee “bezig”  zijn.

En daar blijft het bij. Wij, het klootjesvolk, hebben onze feitjes en voorvallen. En daar stopt het dan. Geen verklaringen, geen enkel idee van het hoe en waarom. Niet iedereen neemt er genoegen mee, en verzint er dan maar van alles bij, of wat vaker voorkomt, neemt dan maar de verzinselen van anderen over.

Alles is mogelijk en verzinselen worden vanzelf zekerheden.

Het gevolg is dat internet wordt overspoeld door de meest tenenkrommende onzin wat betreft het ufofenomeen. Of beter, nog meer wordt overspoeld.

We zitten vast en zolang er geen openheid, disclosure in ufokringen, komt zullen we ook vast blijven zitten. Zelfs al zou zo’n verdomde ufo zomaar neerstorten terwijl de hele wereld kijkt, zal de ufo mysterieus verdwijnen en vervangen worden door een weerballon, of iets dergelijks onzinnigs. En nee, dat is niet eens complotdenken, want mocht het ooit gebeuren dan zit zo’n ufo natuurlijk boordevol technologie. En we weten wel hoe landen op technologisch gebied elkaar alle geheimen gunnen. Voorlopig zullen we dus ook niks te weten komen.

Zelfs de opgeblazen hype van verleden jaar waarin de Amerikanen openheid werd beloofd leverde een sof op. De meest interessante zaken stonden in een bijlage die dan weer niet publiekelijk was.

Voor sommige mensen lijkt de verleiding te groot te worden om er dan maar zelf van alles bij te slepen. Hoe gekker hoe beter.

Schrijf er een paar boeken over, en het levert nog wat op ook. Droge feiten verkopen immers niet.

Ondertussen hebben we wel een aantoonbaar fenomeen zonder verklaring of herkomst. Een paar theorieën die wel zin maken, maar allerminst nog zijn te bewijzen geeft dan nog wat afleiding, maar ook weer geen zekerheden.

Het is oprecht jammer nu te zien dat het Ufomeldpunt met Shoreline (2.0) mee is gegaan in deze neerwaartse spiraal. Eenmaal verstrikt in onzin is er geen weg meer terug. Niemand die je nog serieus neemt. Behalve dan de geijkte complotters waar je je hiermee tussen hebt gewriemeld.

De makers, Jan Blei en Erwin Noorman, zijn weldegelijk in staat kwaliteit te leveren en zich bij de leest te houden. Een podium geven aan iemand als Vermeeren en er zonder ook maar een kritisch woord in meegaan is nogal verrassend.

Wellicht is het wat de meeste mensen tegenwoordig willen horen. Een ding wat de huidige pandemie wel heeft duidelijk gemaakt is dat een hoop mensen feiten negeren om te vervangen voor iets wat beter bij de eigen overtuigingen past.

In dat geval zullen we vast massaal in de waanzin blijven hangen en komen de echte feiten nooit boven water. Ondergeschikt gemaakt aan onzin.

Een groot deel van Shoreline (1.0)  is hier nog steeds te luisteren en te downloaden. Zeker de moeite waard!

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x