Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Brussel paradijs voor zakkenvullers

Het gaat niet goed met de Europese Unie. Groot Brittannië gaat al afscheid nemen en mocht Le Pen de Franse verkiezingen winnen, dan kon ook Frankrijk wel eens afscheid gaan nemen. Brussel denkt het tij te keren door middel van minder regelwoede en andere maatregelen waarvan zij denken dat het de bevolking wel zal aanspreken. De Europese bevolking ziet echter hele andere dingen, waarvan de meest ergerlijke wel de ordinaire zakkenvullerij van Europarlementariërs.

Het lijkt er in Brussel maar niet door te dringen. Wat Europa een eenheid moet maken is de bevolking zelf. Kijk maar naar Groot Brittannië. Een hoop ontevreden mensen, een paar handige politici die goed op het sentiment weten in te spelen, en het land zit vast aan de zogenaamde Brexit. De kans dat ook Frankrijk dezelfde weg zal gaan is ook niet te verwaarlozen.

Het Europees parlement in Brussel begint zich ondertussen meer en meer zorgen te maken. Met zo’n 750 parlementsleden is het het grootste parlement wereldwijd. En waarschijnlijk ook het logste. Maar wat Brussel lijkt te ontgaan is dat niet de handel en regelgeving de Europese bevolking bezig houdt, maar meer de reputatie die Brussel over de jaren heeft weten op te bouwen. Het beeld van zakken vullende Europarlementariërs is wat menigeen voor ogen heeft, en niet eens onterecht.

Om maar eens wat te noemen: Le Pen fraudeert met Europees, dus ons geld, door twee medewerkers aan te nemen voor haar werk voor Brussel, maar ze aan het werk zet voor zichzelf.

Het resultaat is dat ze nu bijna 300.000 € terug moet betalen aan Brussel. Voor u en mij zou dergelijke fraude geheid leiden tot een gang naar het hekje voor de rechter.

Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg. Iedere Europarlementariër die zich aanwezig meldt, krijgt enkel en alleen voor het aanwezig zijn een bonus van 300€ per dag. Reken uit uw winst. Hoe dat wordt misbruikt, werd in 2013 al duidelijk. Europarlementariërs die aankomen, zich aanwezig melden, zich weer omdraaien om weer weg te gaan. En weer verlaat een tevreden klant het pand, zeg maar. En dat mag dan 5 keer per week. Toch leuk, elke week een aanvulling op het loon van 1500 Euries!

Het filmpje hieronder is een aanrader! Een blik in de dagelijkse gang van zaken in het Europarlement. Mede mogelijk gemaakt door u en mij!

Kortom, dat het Europarlement goed voor zichzelf weet te zorgen mag dan duidelijk zijn. Maar wie dacht dat het daarmee dan wel klaar zou zijn, komt, alweer, bedrogen uit. Verleden jaar werd al duidelijk dat het Europarlement geen openheid wil geven wat er gebeurd met het geld van ons allemaal door botweg te weigeren inzage te geven in de onkosten vergoedingen van Europarlementariërs. Dat op zich mag gerust vreemd genoemd worden want wat valt er dan te verbergen wat wij niet mogen weten? Het bedrag waar het om gaat is dan ook geen kattepis! De 751 Europarlementariërs weten er wel even 71 MILJOEN euro door te jagen. Er wordt echter botweg geweigerd hiervoor verantwoording af te leggen.

En nee, daar blijft het dan ook niet bij. Want het lijkt bijna alsof een Europarlementariër voor elke gezette stap een beloning dient te krijgen, want we er is nog meer..

Zo is daar de reiskosten vergoeding. 50 Cent vergoeding voor het rijden met de auto per kilometer, treinreizen eerste klas en vliegen businessclass vergoed. En uiteraard, als je als Europarlementariër dan toch moet reizen, moet hij, of zij, ook leven nietwaar? Dus dan ook maar een extra vergoeding voor zogenaamde verblijfskosten. En dat kan een Europarlementariër toch maar even weer een extra 200 euro opleveren. Niet slecht voor een dagje pendelen.

En nee, daarmee zijn we er nog steeds niet! Iedere Europarlementariër kan nog even 4300 euro per maand opstrijken voor “Kantoorkosten”. En dan hoeft u nog niet eens te denken aan dure apparatuur, zoals computers en dergelijke, want die worden sowieso al vergoed. Nee, u mag dan denken aan catering, print papier en alle andere dingen waar Jan met de pet zelf voor moet opdraaien. En u raadt het al, deze “kosten” worden dan ook driftig geclaimd. En dat nog onbelast ook. Money in the pocket als het ware.

Alles samengevat: Het is een zooitje daar in Brussel! Een log duur monster met weinig kans dat de gang van zaken ook zal gaan veranderen.

Het is ook dit beeld wat menig Europeaan voor ogen heeft wanneer het gaat om onze Europese Unie. Het is leuk, die open grenzen, en makkelijk betalen in het buitenland met de Euro. Maar de prijs die er voor wordt betaald is voor menigeen toch net even te veel.

Of u nu voor of tegenstander bent van de Europese Unie, het mag toch wel duidelijk zijn dat het nooit is bedoeld als middel voor zelfverrijking zoals dat nu gebeurt.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x