Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Spijt

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks een knallende ruzie zaten ze toch maar mooi weer eensgezind op een rij.  Eensgezind in hun spijt

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks een knallende ruzie zaten ze toch maar mooi weer eensgezind op een rij.  Eensgezind in hun spijt.

Voor de rest waren er al tijden geen warme gevoelens meer tussen aan de ene kant Wouter Raatgever en Joost Knevel, en aan de andere kant Hans Meijer.  Aanstichter was Micha Kat.  Het, toen nog, viertal was door Kat, naast Knevel zijn fantasieën, ook nog eens in de QAnon waanzin meegesleurd.  Toen 20 januari 2021 de kakelversie nieuwe president van de Verenigde Staten, Joe Biden, toch niet door het “Trump gezinde” leger van het bordes werd gesleurd om Trump weer in ere te herstellen, zoals voorspeld door QAnon, zonk het viertal zichtbaar de moed in de schoenen.  

Hans Meijer had echter ook het licht gezien en was van het ene op het andere moment QAnon, en Kat zijn paradepaardjes, ineens compleet zat. Meyer wilde zijn site en “Journaal”, die hij Kantelpunt genoemd had,  compleet QAnon, en aanverwant, vrij hebben. Weg er mee! Hans zou het niet meer tolleren en wilde de rest niet luisteren, dan moesten ze maar wat voor hun zelf beginnen.

En dat is wat gebeurde. Het Red Pill “journaal” was geboren. Een journaal is het nooit geworden. Wel werd het een moeras van fantasie waar drie volwassen mannen steeds dieper in wegzonken en al snel hun eigen graf begonnen te graven.

Hans Meyer leek de dans, wat vervolging betreft, te ontspringen. Hij had op tijd afscheid genomen van het trio. Maar Hans begon zijn eigen graf te graven.

Wat op weesdeweerstand.nl van Hans Meyer begon als een waanzinnig verhaal, was nu compleet uit de hand gelopen.

Aangiftes volgden en de aandacht van justitie werd gewekt.

Ook wist Hans tussen de bedrijven door nog even de aandacht van half Nederland op zich te vestigen toen hij de aandacht wekte van het Tros programma Radar. Hans bleek een leuk zwendeltje met vogels opgezet te hebben, en Hans was niet gecharmeerd van al die gratis aandacht.

En daar zaten ze dan voor de rechter op 10 Juni 2022. Weer herenigd en vol spijt.  Alhoewel spijt… Niet zozeer spijt van wat ze gedaan hebben, maar meer van hoe ze het gedaan hebben. Want dat heeft uiteindelijk gezorgd dat het illustere trio nu voor de rechter verantwoording moet afleggen.

Knevel beweerde dat wanneer hij zichzelf terug ziet in de talloze video’s hij een getraumatiseerd persoon ziet die helemaal doordraait omdat er niet naar hem werd geluisterd. De rest van de wereld met een greintje verstand zag een uitgekookt persoon die zijn verhaal steeds verder uitbreidde om de gang er in te houden.

Het is verwonderlijk dat het financiële aspect van deze zaak (nog) niet ter sprake is gekomen. Zoals zo vaak binnen de alternatieve wappiewereld is onzin verkopen ook letterlijk onzin verkopen. Onzin is geld waard.

Veel geld zelfs.

Zeker als er ook een Micha Kat in het spel is. Dezelfde Micha Kat die in een eerdere rechtszitting ook al beweerde dat hij als journalist erkend wilde worden en zodoende niet vervolgd kon worden en er ook niet aan was gehouden de waarheid te verkondigen. Journalistieke vrijheid volgens de Kat normen. Kat gooide hiermee zijn twee kompanen zo voor de bus. Zij deden het, en hij deed slechts verslag. De lijfspreuk van kat: Wij (Kat spreekt in derde vorm over zichzelf) doen slechts verslag, mensen…

Kat heeft in het verleden al van alles gedaan om mensen geld uit ze zak te kloppen. Het is in feite een van de grote drijfveren die Kat bewegen te doen waar hij goed in is. Een satanische pedo-netwerk aan de man brengen en daarbij iedereen te pas en te onpas te beschuldigen van betrokkenheid. Zeker iemand die Kat niet welgevallig is kan rekenen op een ongezonde dosis belangstelling van Kat.

Frappant detail is toch wel dat Kat nogal wat mensen beschuldigd van pedofilie, maar hij zelf de enige persoon is die wél met kinderporno betrapt werd. Voor educatieve doeleinden, aldus Kat.

Ondertussen zit Kat in een Ierse cel te wachten op een beslissing over zijn uitlevering naar Nederland en maakt van de gelegenheid gebruik om tijdens zijn zittingen ruzie te maken met de Ierse rechter.

Een ruziemakende Micha Kat

Hoe lucratief de Kantelpunt en Red Pill uitzendingen waren blijkt wel uit het feit dat voor de heren onderling bonje kregen, de donatie teller op de Wees de Weerstand website al over de 25.000 euro stond, en dat Raatgever bij zijn arrestatie zomaar even een dikke 15.000 Euro los in de zak had zitten.

Iets wat vast ook nooit op zijn belastingaangifte terug zou komen. Wouter erkende de Nederlandse staat sowieso al niet.

Ook Raatgever had alleen maar spijt van hoe hij het had aangepakt. Maar ook dat lijkt maar gespeeld, aangezien Raatgever exact wist waar hij mee bezig was. Raatgever veranderde regelmatig van verblijfplaats en besprak in de Red Pill uitzendingen ook regelmatig dit onderwerp. Raatgever was in de veronderstelling dat wanneer hij toch opgepakt zou worden hij alleen maar hoefde te verklaren het Nederlandse recht niet te erkennen, en dan ook zo weer op straat zou staan. Raatgever probeerde dit in een eerdere rechtszitting ook daadwerkelijk uit. Te vergeefs uiteraard.

Wellicht in een poging toch nog hun gezicht te redden tegenover die duizenden mensen die ze wisten mee te sleuren in hun fantasieën houden Knevel en Raatgever toch nog steeds stug vast aan het “sado-pedo” verhaal. Hun motivatie zou al die tijd alleen maar zijn geweest om justitie te bewegen onderzoek te doen.

De resultaten van dat onderzoek, die er dus weldegelijk ook is geweest, werd echter niet geaccepteerd. Het vermeende slachtoffer waar Knevel zijn verhaal op baseerde bleek gewoon nog te leven, en alle andere “details” konden ook zo naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Het drietal leverde op hun manier ook bewijs. In de vorm van maar liefst 85 pagina’s rommelige teksten.

Het hele document (PDF) is hier te downloaden.

Ondertussen zegt de hoofdpersoon in deze hele soap al over zichzelf dat hij helemaal doordraaide.

Iets wat toch al wel voor iedereen te zien was.

Een “bijzonder” verslag van de rechtszaak

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

https://www.ad.nl/binnenland/complotdenkers-hebben-spijt-van-doodsbedreigingen-maar-de-vraag-is-waarom~a9c52164/
https://nos.nl/artikel/2432200-leven-van-dissel-op-zijn-kop-door-bedreigingen-complotdenkers

5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x