Paniekerige koeien nu toch onderzocht

Eerder berichtte RTV Noord al over koeien die om onbekende reden maar tegelijkertijd op verschillende boerderijen in paniek raakten. Een vreemd verhaal zonder aanwijsbare oorzaak. Het verhaal krijgt nu onverwachts toch een staartje, nu LTO Noord zich er ook mee gaat bemoeien.

26 Januari berichtte RTV Noord dat om een onbekende reden de koeien op verschillende boerderijen in de provincie Groningen tegelijkertijd volkomen in paniek raakten.

Ondertussen zijn er al verschillende mogelijke oorzaken aangedragen, zoals 4G of 5G netwerken. In dat geval zou het “fenomeen” zich echter niet alleen beperken tot dit relatief kleine gebied.

Kortom, nog steeds geen oplossing.

Na de ophef heeft LTO Nederland besloten een meldpunt op te zetten waar dit vreemde gedrag van de koeien gemeld kan worden. Men hoopt zo overeenkomsten te vinden waarmee het vreemde gedrag van de koeien eventueel verklaard kan worden.

En een beetje dialect tussendoor

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/173269/Wat-mankeert-de-koeien-van-Stitswerd

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/174047/LTO-Noord-komt-met-meldpunt-voor-koeien-in-paniek

Wordt ongetwijfeld weer vervolgd!

Profielfoto van Rick

Rick

Geboren Groninger met uiteenlopende interesses en webmaster/uitvinder van Dulcet.nl. Beving bestendig en een speciale interesse in het “nuts & bolts” aspect van het ufo fenomeen. Geen gelover in alle debiele “rand-verschijnselen” rondom het ufo fenomeen, zoals graancirkels, abductions of zelfs maar ET’s die crashen bij bosjes en vrolijk rondlopen op aarde! Kritische blik op onze alternatieve “collega’s” die keer op keer in staat blijken van iedere mug een complot weten te maken. Of erger, met de gezondheid van hun bezoekers spelen.

5 gedachten over “Paniekerige koeien nu toch onderzocht

  • Profielfoto van Rick
   13 februari 2017 om 16:26
   Permalink

   Dat verklaart niet waarom het op verschillende boerderijen tegelijk op het zelfde moment gebeurt 🙂

    

   Beantwoorden
 • Profielfoto van Anoniem
  16 april 2017 om 13:53
  Permalink

  Veearts Jan Peutz van Diergeneeskundig Centrum Groningen spreekt van problemen met stroom als meest voor de hand liggende oorzaak. ‘Mogelijk is er sprake van een te hoog voltage op de leidingen. Dat kan ertoe geleid hebben dat er in de stal stroom geweest is.’

  ‘Koeien zijn uitermate gevoelig voor heel lage voltage. Mensen reageren pas als ze in aanraking komen bij 42 volt, koeien al bij 2.’ Volgens een woordvoerder van netbeheerder Enexis is er geen sprake van een te hoog voltage in de leidingen bij Stitswerd.

  Peutz stelt dat geluiden die klinken tijdens het in aanraking komen met stroom zorgen dat de dieren dit geluid meteen associëren met gevaar. ‘Dan krijg je een soort pavlov-effect’, zegt Peutz. ‘De stroombeheerder heeft iets gerepareerd, maar het geluid is nog een tijd aanwezig. Als het geluid er is, schrikken de koeien.’

  http://www.rtvnoord.nl/nieuws/173291/Voorspellen-de-schrikkoeien-onheil-of-hebben-ze-last-van-spanning

  Lijkt me een redelijke verklaring.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar werkbalk